SIIRRETTY! Hiihtovaellus Pältsalle

Koska:
4.4.2020 – 12.4.2020 Koko päivä
2020-04-04T00:00:00+03:00
2020-04-13T00:00:00+03:00

Talvista tunturimaisemaa.

Vasemmalle nousee Moskogaise ja oikealla on Pältsa (Sirkka Leppänen).

KORONA SIIRSI VAELLUKSEMME VUODELLA ETEENPÄIN. MUTTA PYSYVÄTHÄN NUO TUNTURIT ONNEKSI SIELLÄ ODOTTAMASSA!

Ruotsin ja Norjan suurtunturit jurottavat käsivarren mitan päässä Kilpisjärveltä ja niiden ääriviivat tervehtivät kaikkia matkalaisia, jotka laskeutuvat maantietä kohti Ala-Kilpisjärveä. Kevättalven leppoisa ahkiovaellus suuntaa Kilpisjärveltä reittiä Retkeilykeskus – Kuohkimajärvi – Gappohytta – Pältsastugan – Pältsan laakso – Pältsastugan – Gappohytta – Kuohkimajärvi – Retkeilykeskus. Päivämatkat vaihtelevat 11 ja 14 karttakilometrin välillä.

Lähtiessä ja palatessa yövytään Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Matkan varrella yövytään tuvissa, Pältsalla vietetään tupaöiden välissä yksi telttayö Pältsan ja Moskogaisen välisessä laaksossa. Siis helppo tapa tutustua talvivaellukseen ja saada kokemusta myös talvitelttailusta. Lapinkävijöillä on vuokrattavia ahkioita. Ennakkopalaverissa 8.3. käydään läpi varustautumista ja muita yksityiskohtia vaelluksesta.

Matkan hinta on 208315 € osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy kaksi yöpymistä, kaksi saunaa sekä kaksi aamupalaa ja kaksi päivällistä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, petipaikka Kuohkimajärven varaustuvassa mennen tullen, yhteinen juhla-ateria vaelluksen aikana sekä opastus. Norjan ja Ruotsin tupamaksut kukin suorittaa itse, Suomen Ladun jäsenet saavat alennusta. VR:n ryhmämatkojen varausehdot ovat niin huonot, ettei ryhmälippua kannata ottaa näin pienelle porukalle. Oma matka pohjoiseen kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisin, sillä pääsiäisen aika on erittäin varattu. Ryhmä kokoontuu Kilpisjärvellä lauantaina 4.4. ja paluumatkalle lähdetään pääsiäissunnuntaina 12.4.

Ilmoittautumiset: tiedustele vieläkö vaellukselle mahtuu Raija Hentmanilta mieluiten sähköpostitse raija.hentman(at)nic.fi tai jos sähköpostia ei ole, tekstiviestillä numeroon 0400 380 606. Raijalta voi kysellä lisätietoja.