Hiihtovaellus Ropinsalmelta Kilpisjärvelle

Koska:
2.4.2022 – 10.4.2022 Koko päivä
2022-04-02T00:00:00+03:00
2022-04-11T00:00:00+03:00

Koskapa korona ei näytä hellittävän, ja rajan ylitys Norjaan ja Ruotsiin saattaa olla mahdotonta, Pältsalle suunniteltu vaellus siirretään kokonaan Suomen puolelle, niin sanotuille Käsivarren välituntureille. Alue on etelämpänä, joten koivikot antavat monin paikoin suojaa toisin kuin pohjoisen suurtuntureilla. Matkaan lähdetään Ropinsalmelta ja kuljetaan Ropin, Kaskasjoen, Suppijoen eli Puuvrasjoen ja Ailakkajärven autiotupien kautta Kilpisjärvelle. Jollei autiotupiin mahdu yöpymään, niitä voi ainakin käyttää varusteiden kuivattamiseen ja ruoanlaittoon. Teltassa on sitä paitsi rauhallisempaa nukkua.

Päivittäiset hiihtomatkat ovat noin 10–16 karttakilometriä, joten reitti on hiihtomatkojen puolesta vaativampi kuin Norjaan ja Ruotsiin suunniteltu reitti. Päivämatkoja on mahdollista lyhentää leiriytymällä kämppien välillä. Sää ja keliolosuhteet voivat vaikuttaa reittisuunnitelmaan.

Myös osanottajamäärää täytyy koronan takia rajoittaa, joten mukaan mahtuu enintään 5 hiihtäjää. Ryhmä kokoontuu Ropinsalmella lauantaina 2.4. ja paluumatkalle lähdetään sunnuntaina 10.4.

Vaelluksen hinta on 145–210 € osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyvät opastus, yhteinen juhla-ateria matkan aikana, vaelluksen päätteeksi majoitus ja sauna Saivaara-mökissä sekä päätöspäivällinen ja aamupala Hotelli Kilpiksessä. Juna- ja bussimatkat jokainen varaa ja maksaa itse, sillä näin pienellä porukalla itse ostettu lippu voi tulla edullisemmaksi. Bussi, joka lähtee Rovaniemen rautatieasemalta 2.4. klo 8.20, on Ropinsalmella noin klo 15.15, ja näillä näkymin lähdetään kohti Ropin autiotupaa suoraan bussilta.

Ilmoittautumiset viimeistään pe 4.3.2022 Raija Hentmanille sähköpostiin raija.hentman(at)nic.fi. Laita mukaan myös puhelinnumerosi. Raijalta voit kysellä lisätietoja numerosta 0400 38 06 06, mutta puhelimitse ei voi ilmoittautua. Ennakkopalaveri pidetään illansuussa sunnuntaina 13.3., jos päivä sopii lähtijöille.

Peruutusehdot: Jos vaelluksen peruuttaa (syystä riippumatta) loppulaskun eräpäivän jälkeen, joutuu maksamaan oman osuutensa vaelluksen kiinteistä kuluista, jollei tilalle saada toista henkilöä. Näin siksi, että omakustanteisen matkan lisäkustannusta ei voi enää periä muilta osanottajilta. Niinpä jokaisella on syytä olla oma matkavakuutus.