Iglun rakennuskurssi

Koska:
17.2.2024 Koko päivä
2024-02-17T00:00:00+02:00
2024-02-18T00:00:00+02:00
Missä:
Rajamäki
Talvimaisema, jossa iglu ja autiotupa.
Risto Heinäsen rakentama iglu Pihtsuksella 2019 (kuva Sirkka Leppänen).

Huom! Suunniteltu iglun rakentamispäivä on 17.2., mutta se voi vielä muuttua lumitilanteesta ja säistä riippuen.

Opimme tekemään iglun lumiharkoista aitoon inuittimalliin. Koska meillä Etelä-Suomessa ei ole luonnon valmiiksi tekemää kovaa lumikenttää, täytyy sellainen itse valmistella. Se saadaan aikaiseksi, kun kasataan lunta ja poljetaan huolellisesti pohjalta alkaen, lisätään ja poljetaan, kunnes saadaan reilun puolen metrin paksuinen tasainen lumikenttä, noin kahdeksan neliömetrin kokoinen per yksi iglu. Kentän annetaan pakkassäässä kovettua jokusen päivän, jonka jälkeen siitä saadaan leikattua iglun seinämään tarvittavia lumiharkkoja.

Kurssi on kaksiosainen. Ensimmäinen on tuo lumikentän tekeminen, joka voidaan tehdä joko viikonloppuna tai jopa arki-iltana, ja toisena osuutena on iglun tekeminen seuraavana lauantaina. Koko tuoksi ajaksi pitäisi olla pakkassäätä, pluskelillä homma ei onnistu.

Risto Heinänen pitää kurssin osoitteessa Kalevinkuja 3, 05200 Rajamäki. Kyseessä on omakotitalo ja tontti, taloa voidaan pitää tukitilana ja igluun voi jäädä halutessaan yöpymään. Teemme osallistujien määrästä riippuen yhden tai kaksi iglua.

Koska kurssi on täysin säästä riippuvainen, tarkkaa ajankohtaa ei pysty etukäteen ilmoittamaan, todennäköisin on kuitenkin helmikuun aikana. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu tekstiviestillä, perustan ilmoittautuneista WhatsApp-ryhmän, jonka kautta tulee kutsu, kunhan sääennusteet ovat kohdallaan. Kutsu voi tulla nopeallakin aikataululla. Voit osallistua vain yhteen osuuteen, mutta mieluummin molempiin.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Risto Heinänen, 050 3263994.

Voit valmistautua katsomalla YouTubesta elokuvan Nanook of the North. Nanook alkaa tekemään Iglua elokuvan kohdassa 37:53.