Kevätkokous ja kerhoilta

Paikka: Yhdistyksen sihteerin Sirkka Leppäsen koti, osoite on kokouskutsussa.

Koronarajoitusten takia kevätkokous jouduttiin siirtämään tavanomaista maaliskuun alkua myöhemmäksi. Vielä emme tiedä, montako henkilöä saa kokoontua huhtikuun lopulla ja siksi kokoukseen voi osallistua myös Zoom-etäyhteydellä. Hallitus suosittelee etäyhteyden käyttämistä.

Kokouskutsu on postitettu maaliskuun lopussa kaikille jäsenille. Kokoukseen pitää ilmoittautua aikavälillä 14.-21.4.2021. Mahdolliset läsnäolopaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät kokouskutsusta.

KERHOILTA

Kokouksen jälkeen jatketaan samalla etäyhteydellä kerhoiltaan. Kerhoillan majakkaesitys tallennetaan ja laitetaan yhdistyksen YouTube-kanavalle kaikkien halukkaiden katsottavaksi. Videon julkaisemisesta tiedotetaan kotisivujemme lapinkavijat.fi ajankohtaista-osiossa ja Facebook-ryhmässämme.

Kirsi Elo Suomen Majakkaseurasta kertoo Merenkurkun majakoista. Majakalta majakalle siirrytään paikallisen yrittäjän kanssa. Majakoiden lisäksi nähdään satoja hylkeitä ja keskustellaan merimetsoista vähän kiivaampaankin sävyyn. Majakoista kiinnostavin on Valassaarten majakka, jonka on suunnitellut Eiffelin toimisto Pariisissa. Merenkurkku, Kvarken, on myös luonnontieteellisesti kiinnostava. Se on ainoa suomalainen kohde Unescon maailman luonnonperintökohteiden luettelossa.