Kukkaisvaellus Etelä-Paistuntureille

Koska:
9.6.2024 – 18.6.2024 Koko päivä
2024-06-09T00:00:00+03:00
2024-06-19T00:00:00+03:00

Kevon luonnonpuiston ja Karigasniementien väliin Kaamasmukan kylän kohdalla sijoittuu Paistunturin erämaa-alueen eteläisin osa. Maasto on loivapiirteistä ja helppokulkuista. Alkukesä on ihanaa aikaa: valoisaa on ympäri vuorokauden, linnut laulavat, kurjenkanerva ja sielikkömatot kirjovat tunturien rinteitä. Räkkäaika on vasta edessäpäin, sillä yleensä sääsket kuoriutuvat juhannuksen tietämillä. Voi tulla myös räntää ja olla kylmää – ellei sitten satu olemaan hellettä. Mutta sellaista Lapissa on.

Päivämatkat tällä telttavaelluksella vaihtelevat neljän ja kolmentoista karttakilometrin välillä. Ruktajärven autiotuvalta teemme yhden yön retken Kevon kanjonin päähän, josta
aukeaa ehkä Kevonreitin komein näkymä kanjoniin. Sieltä palaamme samaa reittiä takaisin Ruktajärvelle ja lopuksi Sulaojan parkkipaikalle.

Matkaan lähdetään junalla sunnuntai-iltana 9.6. ja palataan tiistaina aamulla 18.6. Mikäli täytyy päästä kotiin lähtöä seuraavan viikonlopun aikana (16.6.), käynnin kanjonin päässä voi jättää väliin ja palata omatoimisesti merkittyä reittiä Sulaojan parkkipaikalle. Koko vaellukselle osallistujat yöpyvät vaelluksen päätteeksi Karigasniemessä Hotel Guossissa. Seitsemän osanottajan mukaan laskettuna vaelluksen hinta on 180 €, johon sisältyvät opastus, yöpyminen hotellissa, sauna ja aamiainen. Hinta muuttuu, mikäli osanottajia on enemmän tai vähemmän, tai mikäli kustannukset muuttuvat.

Ilmoittautumisia vastaanottaa Raija Hentman sähköpostiosoitteeseen raija.hentman(at)nic.fi. Vaellukselle otetaan enintään 12 henkeä. Ilmoittautuneiden kannattaa varata junaliput mahdollisimman aikaisin ja jakaa hytti jonkun toisen kanssa. Mikäli et halua, että muut vaellukselle lähtijät näkevät nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi vaellusta koskevissa tiedotteissa, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Vaellus on täynnä, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa tiedustella.