Päiväretki Pentalaan

Koska:
26.7.2020 Koko päivä
2020-07-26T00:00:00+03:00
2020-07-27T00:00:00+03:00
Missä:
Espoo

Pentalan saarella Espoon Suvisaaristossa on kokoa 130 hehtaaria, joista vajaa puolet on luonnonsuojelualuetta. Saaren luonto on erittäin monimuotoista, onhan saari ollut asuttu 1700-luvun puolivälistä ja saarella on erilaisia arvokkaita luontoympäristöjä. Keskellä saarta lepää Pentalanjärvi. Nyholmin kalastajasuku asui saarella torppareina 1850-luvulta lähtien. He saivat lisätuloja mm. kesävieraiden majoittamisesta. Nyholmien tilan rakennukset muodostavat saaristomuseon.

Kokoonnumme Pentalan yhteysvenelaiturilla klo 11. Yhteysveneisiin pääsee Suomenojalta, Suinonsalmesta, Soukan Klobbenilta, Kivenlahdesta ja Ristiniemestä. Aikataulut ja venematkan hinnat sekä tietoja museosta löytyy osoitteesta
kulttuuriespoo.fi/fi/pentala. Sisäänpääsymaksu on aikuisilta 7 €, eläkeläisiltä, työttömiltä, varusmiehiltä ja opiskelijoilta 5 €, ja osanottajat maksavat sen itse.

Ensin osallistumme opastettuun kierrokseen, sen jälkeen tutustumme museoalueeseen ja saaren luontoon. Kierrämme saaren luontopolun ja tutkimme järven ympäristöä. Uimapaikkojakin on kaksin kappalein: Diksandin hiekkaranta ja Pentalanjärvi keskellä saarta. Evästauolle on tarjolla monta hienoa paikkaa, mutta museoalueella on myös kahvila ja viereinen Saaristoravintola Paven tarjoaa maukasta ruokaa.

Ilmoittautumiset viimeistään 19.7. Raija Hentmanille ensisijaisesti sähköpostitse raija.hentman(at)nic.fi tai toissijaisesti tekstiviestillä numeroon 0400 380 606.

Mikäli tapahtumaa ei voi toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, siitä ilmoitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti ja tieto peruuntumisesta julkaistaan tällä tapahtumasivulla ja  Facebook-ryhmässä sekä lähetetään sähköpostilistan jäsenille.