Pyöräretki Turun saaristoon

Koska:
14.6.2021 – 18.6.2021 Koko päivä
2021-06-14T00:00:00+03:00
2021-06-19T00:00:00+03:00
Vätternrundan 2017 ( Sirkka Leppänen)

Kesäkuun puolivälissä on luvassa pyöräretki Turun saaristoon. Retki seurailee soveltuvin osin Saariston rengasreittiä. Lähtö maanantaiaamuna 14.6. klo 11 Naantalin torilta. Reitti (ja majapaikat) Taivassalo – Kustavi (Kustavin Lootholma) – Iniö – (Mossala Island Resort) – Houtskari – Korppoo – (Faffas B&B) – Nauvo – Parainen – Kaarina. Nauvo – Kaarina-välin majoitus tarkentuu toukokuussa. Perjantaina 18.6. olemme Kaarinassa ennen puoltapäivää. Retkellä on pituutta n. 200 km ja päivämatkat ovat 60 km molemmin puolin. Varaamme pyöräilyyn taukoineen n. 5-6 tuntia päivässä. Keskivauhti on n. 15 km/h ja lisäksi aikaa kuluu lautoilla sekä maisemien ja nähtävyyksien ihailuun. Innokkaammille pyöräilijöille voidaan tarjota lisälenkki jossain. Majoitus on retkeilijän budjetin ja toiveiden mukaan joko majoitusliikkeiden lakanoissa, omassa teltassa tai riippumatossa.

Pyöräretken hinta-arvio sisältää aamiaiset sekä lauttamatkat ja opaspalvelut. Retken hinta-arvio on 360 € kahden hengen huoneissa lakanoissa majoittuville ja 270 € omassa teltassa/riippumatossa leirintäalueilla majoittuville. Korppoossa ei ole leirintäaluetta, joten yksi mökkimajoitus on laskettu mukaan myös telttailijoille ja riippumattoilijoille. Hinta sisältää majoituksen ja aamiaisten lisäksi kaksi yhteistä päivällistä. Osallistujat järjestävät omatoimisesti kulkemisensa Naantaliin retken aloituspisteeseen ja pois päätepisteestä Kaarinasta. Molemmista paikoista on alle 20 km Turun rautatieasemalle. Opas neuvoo matkajärjestelyissä kykyjensä mukaan. Turun seudun joukkoliikenne Föli (foli.fi) palvelee molemmilla reiteillä. Retken perään voi yhdistää ”Kierrä kampea ja Kemiönsaarta” pyöräretken.

Ilmoittautumiset viimeistään 23.5. Markus Pyhälälle: markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 41 90 967. Ilmoita myös valitsemasi majoitusvaihtoehto, 2 hh, teltta tai riippumatto. Tarkoitus on, että telttailu ja majoitusliikkeet ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Tarkempia tietoja mm. varustuksesta ja matkustusvaihtoehdoista voit kysellä Markukselta.

Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, siitä tiedotetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti sekä tässä ilmoituksessa, Lapinkävijöiden Facebook-ryhmässä ja sähköpostilistan välityksellä. Retkellä toteutettavista koronatilanteen edellyttämistä turvatoimista tiedotetaan ilmoittautuneille ennen retkeä.