Retkiruokakurssi

Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Jos valmiit retkiruoat kyllästyttävät, tämä Helsingin Seudun Lapinkävijöiden ja Suomen luontokeskus Haltian yhteistyössä järjestämä kurssi on tarkoitettu juuri sinun tarpeisiisi. Kaupan tarvikkeista sekä itse kuivatetuista vihanneksista, juureksista, lihasta, kalasta, sienistä, marjoista ja muista tuotteista loihtii aterioita, jotka retkellä eivät häpeä ravintolaruoan rinnalla.

Päivän aikana valmistetaan Raija Hentmanin opastamana lounaaksi ja päivälliseksi useita ruokia valmiiksi kootuista aineksista – jälkiruokia unohtamatta. Ruoat kokataan pareittain ulkona retkikeittimin. Koska tarkoituksena on, että kaikki osallistujat maistavat kaikkia ruokia, ruokalista laaditaan ilmoitetut allergiat ja muuten sopimattomat ainekset huomioiden. Kurssi on tarkoitettu tavallista sekaruokavaliota noudattaville, mutta osassa ruokia käytetään esimerkiksi lihaa korvaavia tuotteita ja myös kasvisruokaohjeita on listalla.

Päivän aikana käsitellään lisäksi kuivatusohjeita, kuivattamisvälineitä sekä kaikkea sitä, mitä kaupasta löytyy retkiruokien valmistamiseen.

Kurssin hinta on 40 €. Hintaan sisältyvät valmistettavat ruoat, opetus, keittimet, polttoaineet ja tilavuokra. Kurssille mahtuu 16 osanottajaa.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on ma 22.4.

Ilmoittaudu kurssille