Saaristoretki Ahvenanmaan Kökariin

Koska:
5.8.2022 – 7.8.2022 Koko päivä
2022-08-05T00:00:00+03:00
2022-08-08T00:00:00+03:00

Saaristolaiskylän ranta kauniissa kesäsäässä.

 

Huom! Retki on täynnä, mutta varasijalle voi ilmoittautua.

Kökar on Ahvenanmaan saariston ulommaisin saariryhmä, joka koostuu asutusta isommasta saaresta, jota ympäröivät tuhannet pienemmät saaret ja luodot. Matkailijoita eniten houkuttava piirre Kökarissa on sen majesteettinen luonto, joka on ulkosaaristossa usein karu ja kivinen, mutta sille on tyypillistä myös vehreät metsiköt, kauniit niityt ja suojaavat lahdet, joissa voi uida. Joillakin saarilla kasvaa paljolti lakkaa. Meri ja jäät ovat miljoonien vuosien ajan muovanneet kallioita ja synnyttäneet kauniita ja mielenkiintoisia muodostelmia ja kuvioita kiveen. Kuuluisin näistä on ilmeisesti jo jääkaudella muovautunut ”Kälskärskannan” Kälskärin saarella.

Viikonlopun aikana tutustumme Kökarin pääsaaren opastetulla kierroksella mm. Otterböten pronssikautiseen asuinpaikkaan, kirkkoon, fransiskaaniluostarin raunioihin ja Peders Aplagård -omenatilaan sekä teemme veneretken kreivin paratiisisaarelle Källskäriin. Lisäksi on mahdollisuus tutustua omatoimisesti saaren luontoon esim. Kalenin luontopolulla.

Majoitumme 2 hengen huoneissa Hotel Brudhällissa, joka on viihtyisä perhehotelli Kökarin vierasvenesatamassa.

Lähdemme Helsingistä perjantaiaamuna ja palamme sunnuntai-iltana. Aikataulu tarkentuu, kun yhteysalusten aikataulut varmistuvat.

Retken hinta on 350–400 € riippuen osallistujamäärästä sisältäen tilausbussin, yhteysaluksen, kaksi yötä hotellissa aamiaisineen, veneretken ja opastukset, illalliset perjantai- ja lauantai-iltana, lounaan lauantaina sekä iltasaunan yhtenä iltana.  Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Retkelle otetaan mukaan enintään 40 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 31.5. mennessä: Sari Haarala, 0400 808 911 tai haaralasari(at)gmail.com.

Tietoa Kökarista
Tietoa hotellista: Hotel Brudhäll
Tietoa Källskäristä

Huom! Retkellä on normaalista poikkeavat peruutusehdot:
• Peruutus viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan toimistokuluina 20 €.
• Peruutus myöhemmin kuin 45 vrk, mutta viimeistään 21 vrk ennen lähtöä, veloitetaan 50 % matkan hinnasta
• Peruutus myöhemmin kuin 21 vrk ennen lähtöä, pidätetään koko matkan hinta.