Talvilinturetki Vanhankaupunginlahdelle

Talvellakin Vanhankaupunginlahti on kiinnostava lintukohde ja mitä upein luontoympäristö. Kivinokasta Arabianrantaan kierrettävällä reitillä luonto tarjoaa vanhaa metsää, rantaruovikoita, komeita tervaleppämetsiä, lehtoja ja peltoaukeita. Tavallisten talvehtivien lajien, kuten tiaiset, harakat ja varikset lisäksi järviruo’on röyhyn nokassa saattaa kiikkua viiksitimali ja jollain ruokinnalla voi näkyä vaikkapa pähkinänakkeli. Pääkaupunkiseudun merkittävimpiin kuuluva luontoalue voi tutkijansa yllättää.

Retki alkaa Herttoniemen metroasemalta R-kioskin vierestä ja päättyy Arabianrantaan. Reittivalinnasta riippuen kilometrejä kertyy kymmenkunta. Matkan varrella retkeltä voi poistua useammassakin kohdassa, muun muassa Viikissä, joka on bussin 550 reitin varrella. Retkelle on syytä varustautua lämpimin, säänmukaisin vaattein ja kunnon eväin. Mukaan kiikarit eikä lintukirjakaan olisi pahitteeksi, jos sellaisen omistaa.

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 28.2. retken vetäjälle Ari ’Juissi’ Saariselle: 0400 620 595 tai arijussi54(at)luukku.com