Talviretkeilykurssi Kukasjärvellä

Koska:
8.4.2023 – 15.4.2023 Koko päivä
2023-04-08T00:00:00+03:00
2023-04-16T00:00:00+03:00
Lumen päällä teltan kulma, ahkio, sukset ja sauvat.
Kuva: Sirkka Leppänen.

Kun kurssin teoriaosuus on käyty, siirrytään käytännön harjoituksiin. Tämän osuuden alussa majoitutaan Kukasjärven tukikohtamme Kukasmajassa. Pari ensimmäistä päivää ovat tiivistä käytännön harjoittelua: lumikammin rakentamista, keittimiin tutustumista, tulentekoa, suunnistusharjoitusta, ensiapua ym., sekä ennen lähtöä vinkkejä ahkion pakkaamiseen. Sitten lähdetään hyvin valmistautuneina kolmen yön vaellukselle. Viimeiseksi yöksi palataan Kukasmajan ja saunan lämpöön. Kukasmajaan mahtuu kymmenen osanottajaa.

Koska kurssin hinta ei tule sisältämään junalippuja, talvivaelluksesta kiinnostuneiden on syytä hankkia liput hyvissä ajoin, sillä toinen pääsiäisviikko on perinteisesti erittäin varattu. Mikäli päiväjunassa istuminen ei haittaa, yöjunaa edullisemmin selviää, jos saapuu päiväjunalla Rovaniemelle. Varmista, että valitsemaltasi junayhteydeltä on rautatieasemalta jatkoyhteys linja-autolla Kolarista Äkäslompoloon tai Rovaniemeltä Kittilään. Sekä Kolarista Äkäslompolon kautta että Rovaniemeltä Kittilän kautta saapuessa viimeinen osuus kuljetaan taksilla Pyhäjärven parkkipaikalle.

Lapinkävijöillä on vuokrattavana mm. ahkioita ja telttoja. Suksivalinnasta ja kaupallisista varustevuokraamoista on tietoja Lapinkävijässä 1/2023 sivuilla 35-36. Jos sukset (jonka siteisiin käyvät erilaiset jalkineet) vuokraa rovaniemeläiseltä Get Arcticilta, he ovat myös valmiita tuomaan sukset Rovaniemen rautatieasemalle päiväjunan saavuttua.

Harjoitusviikon hinta on 90-200 euroa osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy opetus, yöpyminen ja sauna Kukasjärvellä sekä aamupuurot ja -kahvit/teet Kukasmajalla. Matkakulut, välinevuokrat ja muut ateriat eivät sisälly hintaan, mutta jakamalla niitä osanottajien kesken voi kuluja alentaa.

Harjoitusviikko on tarkoitettu jäsenille, mutta mukaan pääsee maksamalla 20 euron jäsenmaksun.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Risto Heinäselleristo.heinanen(at)luukku.com. Kurssin ohjaajina toimivat Risto Heinänen ja Raija Hentman. Harjoitusviikko toteutuu, jos osanottajia on vähintään kolme.