Talviretkeilykurssin teoriaosa

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 1. kerros, Ture-sali

Talviretkeilykurssin teoriaosuudessa käsitellään fysiologiaa, vaatetusta, varusteita, hiihtovälineitä ja hieman suunnistusta talviolosuhteissa. Tarkemmat ohjeet kurssille varustautumisesta lähetetään ilmoittautuneille.

Päivän lopuksi sovitaan vaelluksen ruokaryhmät/telttakunnat, annetaan ohjeellinen varustelista ja vinkkejä vaellusmuonista ja juomista sekä käsitellään muita harjoitusviikkoon liittyviä asioita.

Lapinkävijöillä on mm. vuokrattavia ahkioita ja telttoja. Myös muita varusteita voi tiedustella ohjaajilta. Suksia ja myös muita talvivaelluksen varusteita voi vuokrata muun muassa rovaniemeläiseltä Get Arctic-vuokraamolta . Vuokraamoista on tietoja Lapinkävijä-lehden 1/2023 sivuilla 35-36.

Teoriapäivään voi ilmoittautua, vaikkei osallistuisikaan käytännön osuuteen. Mutta vasta harjoitusviikon aikana oppi menee perille. Tämä koulutuspäivä on maksuton.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Raija Hentmanilleraija.hentman(at)nic.fi. Kerro ilmoittautuessasi osallistutko Kukasjärven harjoitusviikkoon 8.-15.4. Kurssin ohjaajat ovat Risto Heinänen ja Raija Hentman.