Vapaalaskuviikonloppu

Koska:
4.3.2021 – 7.3.2021 Koko päivä
2021-03-04T00:00:00+02:00
2021-03-08T00:00:00+02:00
Missä:
Kukasjärvi

Huom! Tapahtumalle merkityt aloitus- ja lopetuspäivät eivät sisällä junamatkoja. Alta näet tarkat aikataulut.

Jos haluat nauttia koskemattomasta puuterilumesta ja Lapista kiireisten keskusten ulkopuolella, niin tämä rento vapaalaskuviikonloppu sopii sinulle! Tapahtuma sopii myös vapaalaskuun tutustumiseen.

Matkustusaikataulu:
Lähdemme Helsingistä keskiviikkona 3.3. klo 20.28 yöjunalla Kolariin. Paluu 7.3. yöjunalla Rovaniemeltä 20.57. Helsingissä olemme maanantaina 8.3. aamulla
klo 9.15. Junaan/junasta voi nousta myös väliasemilta. Jos on kiire, niin matka-aika lyhenee vaihtamalla Tampereella. Osallistumisvahvistuksen saatuasi voit ostaa liput itse. Voit saapua myös muulla kyydillä, ole yhteydessä vetäjään.

Alustava ohjelma:
4.3. noin klo 11.30 lähdemme Kolarista Äkäslompoloon. Äkäslompolossa syömme lounaan ja käymme kaupassa. Kolarin ja Kukasjärven välillä pöllyttämme puuteria jossain. Päivänvaloa retkemme aikaan on noin kymmenen tuntia välillä 7.30–17.30 ja varsinkin ensimmäisenä päivänä voi otsalampusta olla hyötyä.
5.3. on tarkoitus laskea Pikku-Kukasvaaralla, joka on Suomen vapaalaskun tuntematon helmi. Pikku-Kukasvaara on hieno ja turvallinen paikka omatahtiseen vapaalaskuun!
6.3. laskemme joko Pikku-Kukasvaaralla tai lähirinnettä kauempana.
7.3. lähdemme junalle, mutta matkan varrelta, kenties Aakenukselta, löytynee vielä laskettavaa! Rovaniemellä on tarkoitus syödä päivällinen.

Varustus:
Vapaalaskusukset nousukarvoineen ja siteisiin sopivat monot tai Splitboard  tykötarpeineen. Myös laskettelusukset, nousukarvat ja hiihdon mahdollistavat adapterit siteisiin riittävät. Jos haluat lähteä lumilaudalla ja lumikengillä, niin varaudu mahdollisesti hieman raskaampaan retkeen. LA-puhelin, kypärä, reppu ja lumiturvallisuusvarustus. Otsalamppu. Ole yhteydessä retken vetäjään, jos sinulla ei ole kaikkea tarvittavaa varustusta, eiköhän me puuttuvat varusteet jostain saada haalittua.

Vapaalaskuvarusteiden lisäksi tarvitset makuupussin sekä muut Kukasjärven eräkämpällä majoittumisen mahdollistavat varusteet. Ahkio helpottaa varusteiden kuljettamista Kukasjärvelle, mutta ei ole välttämätön. Kämpällä on patjat ja tyynyt sekä tavallisimmat ruokailussa tarvittavat varusteet.

Ruokailut Kukasjärvellä:
Yhteinen aamupuuro ja kahvi/tee, oma retkilounas ja muu retkimuona, yhteinen päivällinen. Päivällinen valmistetaan vuorotellen kaikille (jokainen osallistuu kerran).

Kustannukset:
Jokainen maksaa matkansa sekä lounaat ja päivälliset. Luultavasti syömme yhden lounaan ja yhden päivällisen kahvilassa tai ravintolassa, muuten valmistamme ruoat itse. Majoittuminen maksaa 27 €/osallistuja. Aamupuurot, kahvit ja siirtymiset Lapissa kustantavat noin 40 €/osallistuja.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu nopeasti ja rohkeasti mukaan! Näillä näkymin vetäjän lisäksi neljä ensimmäistä mahtuu mukaan ilman lisäjärjestelyjä. Ohjelmaa voidaan muokata osallistujien toiveiden mukaan. Esimerkiksi päivä Pallaksella on mahdollinen, jos sää on siihen sopiva. Kysele tarvittaessa lisää!

Sitovat ilmoittautumiset 14.2. mennessä: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967.