Karjakaivon majat

Karjakaivolla on kaksi Helsingin kaupungilta vuodesta 1977 alkaen vuokrattua majaa. Majat ovat kaikkien jäsenten yhteisessä käytössä, niitä ei voi varata omaan käyttöön.

Ylämaja

Karjakaivon ylämaja

Lautarakenteisessa ylämajassa on tupa, erillinen keittiö ja keittiön takana varastohuone. Tuvassa on laverit viidelle, vaahtomuovipatjat, tyynyt ja huopia sekä pitkät pöydät, penkit ja kamiina. Keittiössä on kamiina ja kaasuliesi. Keittiön varustukseen kuuluu kattiloita, kahvi- ja vesipannuja, vesikannuja sekä kauhoja ja paistinpannu. Ylämajaan saa tuoda lemmikkieläimiä.

Alamaja

Karjakaivon alamaja

Hirsirakenteisen alamajan takkatuvassa on laverit patjoineen ja huopineen kolmelle, kamiina, takka, pöytä ja penkki sekä erinomainen sauna, jonka lauteille mahtuu kymmenkunta henkeä. Saunomisesta ja saunakalenterin käytöstä on ohjeita Karjakaivon toimintaohjeissa. Alamajalla on kaikkien käytössä Trangian spriikeitin kattiloineen,  polttoaine on tuotava itse. Alamajaan on lemmikkieläimillä porttikielto.

Alamajan pihapiirissä on käymälä, evästelypöytä ja kaivo, jotka ovat kaikkien ulkoilijoiden käytössä, samoin laituri lammen rannassa. Lisäksi pihapiirissä on puuliiteri. Kaivon pumpun ollessa jäässä juomavesi otetaan lammesta. 

Karjakaivon toimintaohjeet

Sekä ylä- että alamajalla valaistukseen käytetään kruunukynttilöitä, joita varten on kynttilänjalkoja. Saunaa ja pesuhuonetta valaistaan ikkunoiden ulkopuolelle ripustettavilla myrskylyhdyillä tai LED-lyhdyillä. Käyttöohje löytyy yo. Karjakaivon toimintaohjeista ja majalla ohjekirjasta.

Karjakaivon isäntä:  Kimmo Lehtinen, karjakaivo-sähköposti, 040 545 3637