Kulku Kukasjärvelle

Kesällä

Kesällä Kukasjärvelle kuljetaan Aakenuksen Pyhäjärven parkkipaikalta kävellen merkittyä polkua n. 3 km perille asti tai kävellen merkittyä polkua pitkin noin kilometri Kukasjärven rantaan ja siitä soutuveneellä perille. Polun märissä kohdissa on pitkospuut.

Talvella

Talvella kuljetaan Pyhäjärven parkkipaikan tai Äkäslompolo-Kittilä-tien varrella olevan Tulivuoripuiston kautta riippuen siitä, onko Pyhäjärven tietä aurattu, tie aurataan maaliskuun alussa. Silloin kun tietä ei ole aurattu, lyhin ja mukavin reitti lähtee Tulivuoripuistosta. Tulivuoripuiston parkkipaikka ei ole talvisin auki. Parkkipaikalle voi jättää auton, mutta auton saaminen pois tieltä vaatii lapiotöitä. Tulivuoripuistosta Kukasjärvelle on 3,2 km, tämä matka on suunnistettava itse, reittiä ei ole merkitty.

Matkustusvaihtoehdot Pyhäjärvelle tai Tulivuoripuistoon

Pyhäjärvelle tai Tulivuoripuistoon asti pääsee vain omalla autolla tai taksilla. Taksin voi tilata Kittilän Taksiautoilijat ry:n numerosta 0200 99800, www.levintaksi.com. Pyhäjärven parkkipaikan osoite on Pyhäjärventie 500.

  • Juna Rovaniemelle, josta bussi Kittilään ja edelleen taksi Pyhäjärvelle tai Tulivuoripuistoon
  • Juna Kolariin, josta bussi Äkäslompoloon ja edelleen taksi Pyhäjärvelle tai Tulivuoripuistoon
  • Lentäen Kittilään ja kentältä taksi Pyhäjärvelle tai Tulivuoripuistoon
  • Omalla autolla Kittilään, josta jatketaan noin 3 km Leville päin, sitten käännytään vasemmalle Ylläkselle. Tältä tieltä käännytään vielä oikealle Äkäslompoloon. Noin 25 km Kittilästä käännytään vasemmalle viitan kohdalta, jossa lukee Pyhäjärvi. Noin 5 km jälkeen metsäautotie päättyy Pyhäjärven rantaan, josta löytyy parkkipaikkoja.