Kukasjärvestä

Kukasjärvi_01_604
Kukasjärvi_02_604
Kukasjärvi_03_604
Kukasjärvi_04_604
Kukasjärvi_05_604
Kukasjärvi_06_604
previous arrow
next arrow

Kukasmaja  sijaitsee Kukasjärven rannalla, Kittilän kunnan länsireunalla, Kittilän ja Äkäslompolon välisen tien eteläpuolella, Ylläksen ja Levin puolivälin paikkeilla. Kesällä autolla pääsee metsäautotietä parin kilometrin päähän Pyhäjärvelle, talvella hiihdetään soita pitkin Tulivuoripuiston parkkipaikalta. Kesäreitillä on suopaikoissa pitkokset.

Kukasjärven rannalla on myös muiden retkeily-yhdistysten kämppiä. Lähin naapurimme on keskisuomalaisen Kiehiset ry:n tupa pohjoispuolella, etelään päin ovat Kukasjärven retkeilijöiden mökki, Jokelan retkeilijöiden Mustan kannon maja ja Lapin Matkailuyhdistyksen hirsikämppä.

Tukikohdassa on kaksi majoitusrakennusta, Kukasmaja ja Goados-kota. Majassa mahtuu yöpymään 10 henkeä ja kodassa 2–3 henkeä. Kummankin voi joko varata kokonaan omaan käyttöönsä tai vain vuodepaikan määräajaksi. Erillinen rantasauna on Kukasmajan ja Goados-kodan yhteiskäytössä. Alueella ei ole sähköjä.

Kukasjärvellä voi

retkeillä: Ympärillä kohoavat Pyhätunturi, Aakenus ja useat muut Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tunturihuiput. Alueelta löytyy merkittyjä patikka- ja maastopyöräreittejä sekä autiotupia yöpymiseen.

hiihtää: Ylläksen latuverkosto on noin kilometrin päässä, valmiita latuja on satoja kilometrejä. Puhumattakaan mahdollisuuksista umpihankihiihtoon.

lasketella: Laskettelukeskukset Ylläs, Levi ja Olos ovat ajomatkan päässä ja vapaalaskua voi harrastaa läheisillä tuntureilla ja vaaroilla.

kalastaa: Kukasjärveen istutetaan siikaa ja harjuksia. Viereinen Pyhäjärvi on myös kuuluisa jalokalajärvi ja Metsähallituksen muita kalastusalueita löytyy läheltä. HSL:llä on  verkkoluvat Kukasjärveen.

marjastaa: Hillasuot ovat aivan vieressä ja myös mustikat, puolukat ja karpalot odottavat poimijoita.

Kukasjärven kartta

Tarinaa Kukasjärvestä

Kukasjärven majojen järjestyssäännöt

Kukasjärven isäntä
Markus Pyhälä, Kukas-sähköposti, 040 419 0967

Irmeli Puntarin blogista löytyy kertomus Kukasjärvelle tehdystä ruskaretkestä syyskuussa 2020.