Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  heinä
  31
  la
  Kukasjärven retkeilyllinen talkooviikko
  heinä 31 – elo 7 Koko päivä

  Talkoissa niitetään heinät, siivotaan ja kunnostetaan paikkoja. Talkoiden lomassa ehditään hieman retkeilemään ja/tai poimimaan vaikkapa hilloja. Sauna lämpenee joka ilta. Majoitus on talkooväelle maksuton.

  Meno junalla Kolariin 30.7. ja sieltä aamulla bussilla Äkäslompoloon. Yhdistys maksaa kimppataksin Äkäslompolosta Pyhäjärven parkkipaikalle ja paluumatkalla 7.8. Pyhäjärven parkkipaikalta Kittilään. Kittilästä pääsee bussilla Rovaniemelle ja sieltä yöjunalla Helsinkiin.

  Ilmoittautumiset, lisätiedot ja tarkemmat aikataulut:
  Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967.

  Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, siitä tiedotetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti sekä tässä ilmoituksessa, Lapinkävijöiden Facebook-ryhmässä ja sähköpostilistan välityksellä.

  elo
  11
  ke
  Iltasauna @ Karjakaivo
  elo 11 @ 17:30 – 19:00

  Yhteissauna. Toivottavasti useampi pääsee jo saunan lauteille, jos rajoituksia on poistunut. Näin säästyy polttopuita ja maapallo kiittää. Useampi voi myös osallistua saunan lämmitykseen. Saavut vain Karjakaivolle pari tuntia aikaisemmin!

  Saunamaksu 2 euroa lämmittäjälle tai MobilePay 19993.

  Vastuuhenkilö: Kaisa Peuramäki 050 353 7637.

  elo
  12
  to
  Lapinkävijät ja tukikohtamme tutuiksi @ Karjakaivo
  elo 12 @ 17:30 – 22:00

  Uusien jäsenten tapahtuma.

  Lähdemme Haltian edestä klo 17.30 Karjakaivolle tutustumaan Lapinkävijöiden toimintaan ja tukikohtiin. Bussi 245 Espoon asemalta lähtee klo 16:57 (Reittiopas). Opastetulla matkalla Haltialta Karjakaivolle tarvitaan säähän sopivat varusteet. Karjakaivolle voi saapua myös omin neuvoin. Kartta ja kompassi mukaan! Ohjelma Karjakaivolla alkaa noin klo 18.15.

  Karjakaivolla ohjelma riippuu voimassa olevista rajoituksista. Syömme hernekeittoa ulkona tai sisällä ja keskustelemme Lapinkävijöiden toiminnasta sekä tukikohdista. Juomme kahvit ja turisemme lisää. Ota oma kahvikuppi mukaan! Kahvien ja turinoiden jälkeen opetellaan tarpeen mukaan lisää tukikohdilla tarpeellisia taitoja ja, jos mahdollista, niin saunotaan osallistujien lämmittämässä saunassa. Muista pyyhe ja pefletti. Paluumatkalle tai sisätiloihin saattaa tarvita otsalampun. Viimeinen bussi Haltialta lähtee 22.53 (Reittiopas). Aikaisemminkin pääsee pois.

  Ilmoittaudu uusien jäsenten tapahtumaan 4.8. mennessä. Kerro myös haluatko hernekeittosi kasvis- vai lihaversiona. Tuolloin tiedetään ohjelmastakin enemmän.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai
  040 419 0967.

  elo
  13
  pe
  Saimaan aalloille ja rannoille
  elo 13 @ 09:00 – elo 15 @ 19:00

  Huom! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.6. asti.
  Tilanne 19.6.2021: Retken toteutuminen on varmistunut, porukkaa on mukana riittävästi. Muutamia paikkoja on vielä tarjolla.

  Viikonlopun aikana tutustumme Saimaaseen sekä vesillä että sen rannoilla. Perjantaina lähdemme Helsingistä klo 9. Iltapäivällä tutkimme sotahistoriaa Salpa-linjalla ja teemme illallisristeilyn Pien-Saimaalla. Lauantaina vietämme koko päivän Saimaalla. Käymme Saimaan kanavalla ja rantaudumme Ilkonsaareen tutustumaan Saimaan luontotyyppeihin. Sunnuntaina tutustumme Lappeenrannan linnoitus- ja kaupunkihistoriaan sekä nykypäivään. Ennen paluuta on pari tuntia aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

  Takaisin Helsingissä olemme n. klo 19. Retken hinta on 350-400 € sisältäen tilausbussin, kaksi hotelliyöpymistä (2 hh, 1 hh +75 €) aamiaisineen, risteilyt M/S Saimaa Margaretalla, perjantaina myöhäisen keittolounaan ja illallisristeilyn noutopöydän, lauantaina keittolounaan, välipalan ja illallisristeilyn noutopöydän. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

  Ilmoittautumiset: 30.6. mennessä, Juha Karsikas, 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä ruokarajoitteet ja allergiat.

  elo
  21
  la
  SIIRRETTY: Luonto- ja kulttuuriretki Salon seudulle
  elo 21 @ 09:00 – elo 22 @ 19:00

  Huom! Retki järjestetään vasta kesällä 2022.

  Etelä-Suomen retkeilyoppaan kartoitusretkillä Raija Hentmanille on selvinnyt, miten tavattoman monipuolisia luontokohteita Salon kaupungista löytyykään. Niitä ja ehkä muitakin matkan varren kohteita tutkitaan viikonloppuretkellä, jolla liikutaan tilausbussilla. Tarkemmat tiedot Lapinkävijässä 2/2021 ja tässä ilmoituksessa lähempänä ajankohtaa.

  Lauantaisauna @ Karjakaivo
  elo 21 @ 14:00 – 18:00

  Vuoro naisille klo 14–16 ja miehille klo 16–18.

  Toivottavasti useampi pääsee jo saunan lauteille, jos rajoituksia on poistunut. Näin säästyy polttopuita ja maapallo kiittää. Useampi voi myös osallistua saunan lämmitykseen. Saavut
  vain Karjakaivolle pari tuntia aikaisemmin!

  Saunamaksu 2 euroa lämmittäjälle tai MobilePay 19993.

  Vastuuhenkilö Kaisa Peuramäki, 050 353 7637.

  elo
  26
  to
  Teltan pystytys myrskyssä
  elo 26 @ 17:00

  Hakunilan urheilupuisto, Luotikuja 2, Vantaa

  Teltta on tärkeä turvallisuusväline, mutta siitä ei ole apua jollei pystytys onnistu kovassa kelissä. Pystytyksen vaativuutta on hankalaa kuvitella, jollei tilanteesta ole kokemusta. Nyt sitä on mahdollisuus hankkia turvallisemmin kuin avotunturissa myrskyn riepotellessa. Lumitykit tuottavat tuulta ja on mahdollista jopa valita millaisessa puhurissa oman telttansa pystyttää. Yhdistys järjestää puitteet, mutta jokainen tuo oman teltan ja vastaa varusteistaan. Pystytyksen aikana silmät tulee suojata laskettelulaseilla. Ennen harjoituksen alkua esitetään, miten teltta tulee pakata, jotta sen pystyttää vaivattomimmin.

  Ilmoittautumiset viimeistään 23.8. Risto Heinäselle joko sähköpostiin risto.heinanen(at)luukku.com tai tekstiviestinä numeroon 050 326 3994.

  elo
  28
  la
  Nuku yö ulkona @ Karjakaivo
  elo 28 @ 10:00 – elo 29 @ 18:00

  Lapinkävijät pystyttävät Suomen luonnon päivänä Karjakaivon maastoon valmiiksi telttoja ja varaavat paikkoja myös osanottajien omille teltoille. Tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi eritoten henkilöitä, jotka eivät ole vielä yhdistystämme löytäneet ja jotka haluavat tutustua Nuuksion luontoon ja retkeilyyn opastetusti.

  Koska Karjakaivon maastossa on telttapaikkoja rajoitetusti, osanottajamäärää rajoittaa sopivien teltan sijojen määrä. Muista retkeilyvarusteista kuten makuupussi, keitin, makuualusta ja ruoat, osanottajat huolehtivat itse. Mikäli osanottajilta puuttuu varusteita, niitä voi vuokrata Lapinkävijöiden varustevuokraamosta ja tiedustella järjestäjiltä.

  Ohjelma painottuu ympäröivän luonnon aistimiseen, rentoutumiseen, elämyksiin ja myös tiedon jakamiseen. Mukaan ilmoittautuneet saavat tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ohjeet varustautumiseen. Tapahtuma on osa Suomen luontokeskus Haltian Suomen luonnon päivän ohjelmaa, ja se toteutuu, mikäli kokoontumiset tuolloin sallitaan.

  Ilmoittautumislomake Lapinkävijöiden Nuku yö ulkona -tapatumaan löytyy 2.8. lähtien tästä ilmoituksesta ja haltia.com > Haltiassa tapahtuu. Lisätietoja antaa Marina Koskelainen, puh. 0400 291 550 tai kielo_(at)hotmail.com.