Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  helmi
  1
  la
  Uusille jäsenille @ Karjakaivo
  helmi 1 @ 10:00 – 17:00
  Uusien jäsenten tapahtuma – Lapinkävijät ja tukikohtamme tutuiksi

  Klo 10.10 lähdemme Haltian edestä Karjakaivolle tutustumaan lapinkävijöiden toimintaan ja tukikohtiin. Bussi 245 Espoon asemalta lähtee klo 09.40 (tarkasta Reittioppaasta).

  Opastetulla matkalla Haltialta Karjakaivolle tarvitaan keliin sopivat varusteet. Karjakaivolle voi saapua myös omin neuvoin. Ota kartta ja kompassi mukaan. Ohjelma Karjakaivolla alkaa noin klo 11.

  Karjakaivolla laitamme saunan ja ylämajan lämpenemään ja harjoittelemme mahdollisesti puuttuvia, mutta tukikohdillamme tarpeellisia taitoja. Tämän jälkeen syömme hernekeittoa. Jos haluat muuta evästä, niin ota mieleiset eväät mukaan. Hernesopan jälkeen keitetään kahvit ja kerrotaan Lapinkävijöistä, Karjakaivosta ja Kukasjärven tukikohdasta. Tuo omat ruokailuvälineet ja kahvikuppi mukanasi.

  Kahvien ja turinoiden jälkeen saunotaan, naisille ja miehille on erilliset vuorot. Muista pyyhe ja pefletti! Paluumatkalle tai sisätiloihin saattaa tarvita otsalampun.

  Ilmoittaudu 16.1. mennessä ja kerro myös haluatko hernekeittosi kasvis- vai lihaversiona.
  Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967.

  helmi
  5
  ke
  Kerhoilta: Nuuksion uusin retkeilyopas @ Keskustakirjasto Oodi, Kuutiosali
  helmi 5 @ 18:00 – 20:00

  Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa, Tommi Sirviö, helsinkiläinen maantieteilijä (FM) ja Calazon ”Nuuksion retkeilyoppaan” kirjoittaja, esittelee kattavasti Nuuksion retkipolut, luontopolut ja yhdyspolut sekä kertoo Nuuksion luonnosta ja luontokohteista.

  Tommille ovat retkikohteina tulleet tutuiksi vuosien varrella yhtälailla lähiluonto, eteläisen Suomen suojelualueet, Lappi kuin Himalajakin.

  Esityksessä käydään läpi lukuisia reittiehdotuksia, jotka kattavat kansallispuiston lisäksi sitä ympäröivät ulkoilualueet. Kuljetko Nuuksiossa aina samoja reittejä tai etkö ole
  vielä käynyt siellä? Tule kuulemaan ja inspiroitumaan Nuuksion luonnosta ja lukuisista reiteistä.

  Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus ostaa ”Nuuksion retkeilyopas” -kirja.

  Vastuuhenkilö: Marina Koskelainen, 040 029 1550

  helmi
  8
  la
  Nuku talviyö metsässä @ Nuuksio
  helmi 8 – helmi 9 Koko päivä
  Ihmisiä nuotion ympärillä talvella.
  Kuva: Taina Ronkainen

  Kaikille avoimessa ja ilmaisessa tapahtumassa tarjotaan mahdollisuus tutustua talviretkeilyyn konkareiden seurassa, ja Helsingin Seudun Lapinkävijät  järjestää sen yhteistyössä Suomen luontokeskus Haltian kanssa. Urjan nuotiopaikalle Nuuksiossa nousee telttakylä, josta voit varata joko itsellesi nukkumapaikan tai kaverisi kanssa koko teltan. Telttapaikkoja on rajoitetusti. Makuupussit, alustat, keittimet, muut varusteet ja ruoat osanottajat tuovat itse. Ilmoittautuneille annetaan varusteluettelo pakkaamista helpottamaan sekä vinkkejä siitä, mistä puuttuvia varusteita voi vuokrata tai lainata. Varusteiden puute ei ole este osallistumiselle.

  Yöpyjät opastetaan leiripaikalle lumitilanteesta riippuen Luontokeskus Haltiasta (Nuuksiontie 84) joko hiihtäen, lumikengillä liikkuen tai kävellen. Ohjelmassa on talviretkeilyyn liittyviä tietoiskuja, pikkuretkiä lähiympäristöön, lätynpaistoa ja nuotioturinoita. Talven edistyminen vaikuttaa ohjelmatarjontaan.

  Teltat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä (ilmoittautumislomake) ja eri telttatyyppejä on rajattu määrä. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.

  Lisätietoja antaa Marina Koskelainen, ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi, puh. 0400 291 550.

  helmi
  13
  to
  Musta pilvi mullottaa, savenharmaa sataa? @ Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, 1. krs.
  helmi 13 @ 18:00 – 20:00

  Voimakkaasti pilvinen taivas, iso pilvi hohtaa vaaleana.

  Kaikille avoin yleisötilaisuus.

  Pitääkö otsikko paikkansa? Sään muutosten tarkkailu on tärkeää kaikille luonnossa liikkuville. Meteorologi Lea Saukkonen Ilmatieteen laitokselta kertoo meille, mitä retkeilijä voi pilviä ja muita taivaan merkkejä tarkkailemalla päätellä lähiajan säästä.

  Vastuuhenkilö: Sirkka Leppänen, 050 346 5876, sirkka.leppanen(at)lapinkavijat.fi.

  helmi
  22
  la
  Puutalkoot ja sauna @ Karjakaivo
  helmi 22 @ 10:00 – 16:00

  Vedetään ahkioilla puita lähemmäs Karjakaivon majoja tai pilkotaan jo siirrettyjä puita. Mukaan eväitä, osallistujille tarjotaan lämmintä soppaa ja kahvit. Jaetut saunavuorot.

  Vastuuhenkilö: Matti Miettinen, 040 502 0724.

  helmi
  26
  ke
  Vapaalaskuviikonloppu Kukasjärvellä
  helmi 26 @ 20:35 – maalis 2 @ 09:14

  Kukasjärven maisemissa liikutaan ja lasketaan umpihangessa. Retki soveltuu kaikille vapaalaskusta kiinnostuneille. Laskemme ainakin lähirinteellä Pikku Kukasvaaran harvahkossa mäntyvaltaisessa metsässä. Muut laskukohteet valitsemme sään, lumiolosuhteiden ja kiinnostuksen mukaan. Rinteet noustaan omin voimin, joko nousukarvojen tai lumikenkien tarjotessa pidon. Alas voi tulla suksilla tai lumilaudalla. Lumiturvallisuusvarusteita tarvitaan avotunturissa. Jos sinulla ei ole kaikkia tarvittavia varusteita, niin retken vetäjältä tai vaikkapa kuinoma.com -palvelusta voi kysellä puuttuvia lainaksi. Kuvat ovat viime vuoden vastaavasta tapahtumasta.

  Yövymme Kukasmajassa ja sauna lämpenee joka ilta. Yöpymiseen tarvitaan vähintään (retki)lakana tai makuupussi. Aamiaisen ja päivällisen teemme yhdessä ja päivällä nautimme retkieväät.

  Lähtö yöjunalla Helsingistä 26.2. klo 20.35, juna saapuu Kolariin 10.48. Paluu Rovaniemeltä 1.3. klo 21 lähtevällä yöjunalla, saapumisaika Helsinkiin 2.3. klo 9.14.

  Ilmoittautumiset 9.2. mennessä ja lisätiedot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967.

  maalis
  1
  su
  Talvilinturetki Vanhankaupunginlahdelle
  maalis 1 @ 10:00 – 16:00

  Talvellakin Vanhankaupunginlahti on kiinnostava lintukohde ja mitä upein luontoympäristö. Kivinokasta Arabianrantaan kierrettävällä reitillä luonto tarjoaa vanhaa metsää, rantaruovikoita, komeita tervaleppämetsiä, lehtoja ja peltoaukeita. Tavallisten talvehtivien lajien, kuten tiaiset, harakat ja varikset lisäksi järviruo’on röyhyn nokassa saattaa kiikkua viiksitimali ja jollain ruokinnalla voi näkyä vaikkapa pähkinänakkeli. Pääkaupunkiseudun merkittävimpiin kuuluva luontoalue voi tutkijansa yllättää.

  Retki alkaa Herttoniemen metroasemalta R-kioskin vierestä ja päättyy Arabianrantaan. Reittivalinnasta riippuen kilometrejä kertyy kymmenkunta. Matkan varrella retkeltä voi poistua useammassakin kohdassa, muun muassa Viikissä, joka on bussin 550 reitin varrella. Retkelle on syytä varustautua lämpimin, säänmukaisin vaattein ja kunnon eväin. Mukaan kiikarit eikä lintukirjakaan olisi pahitteeksi, jos sellaisen omistaa.

  Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 28.2. retken vetäjälle Ari ’Juissi’ Saariselle: 0400 620 595 tai arijussi54(at)luukku.com

  maalis
  7
  la
  Puunvetotalkoot ja sauna @ Karjakaivo
  maalis 7 @ 10:00 – 16:00

  Polttopuuhommat jatkuvat Karjakaivolla sääoloja seuraten. Ahkion veto puulastissa on hankalampaa metrin paksuisessa pehmeässä lumessa kuin hankikannolla. Seuraa ilmoittelua Facebookissa ja talkooringissä, näitä tapahtumia ei olla muuttamassa, mutta tilaisuuksia voi olla useampia. Jaetut saunavorot.

  Vastuuhenkilö: Ari Saarinen, 0400 620 595.