Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  touko
  17
  pe
  Viikonloppuvaellus @ Tammisaaren Västerby
  touko 17 @ 18:00 – touko 19 @ 20:00

  Tämä ulkoilualue sijaitsee tien 25 luoteispuolella heti Tammisaaren jälkeen Hankoon päin mennessä. Tammisaaren jälkeen käännytään tielle 52 Tenholan suuntaan ja tätä tietä ajetaan noin 5km. Kun tulee tienhaara vasemmalle, jossa on uimarannan, parkkipaikan ja infotaulun viitat, käännytään tälle tielle. Tietä ajetaan ensimmäisen parkkipaikan ohi lounaaseen. Noin kilometrin päästä tulee toinen parkkipaikka ja puomi, jonne autot jätetään. Olemme silloin Vitsjön (36,7 mpy) lammen itäpuolella. Lammelle linnuntietä on alle kilometri. Matka jatkuu kävellen noin 3 km Långträsket-järven itärannalle, jossa on laavu, tulipaikka ja käymälä. Järvellä on kaksi laavua, ja me asetumme pohjoisempana olevan ympäristöön. Tämä on perjantain ja lauantain leiripaikka.

  Lauantaina tutustumme päivärepun ja eväiden kanssa mm. Peikkometsän luontopolkuun (noin 5 km). Sunnuntaina siirrymme autoilla aamupalan ja leirin purkamisen jälkeen Ramsholmenin puistoon, joka sijaitsee Tammisaaren lounaispuolella. Puistossa on 55 ha Uudenmaan upeinta lehtoparatiisia.

  Mukaan tarvitset viikonlopun retkivarusteet (teltta, keitin, makuupussi ja ruokaa) sekä sään mukaiset vaatteet. Ota myös pari litraa juomavettä reppuun, ruokaveden keitämme järvestä.

  Sovitaan perjantai illaksi joku kokoontumispaikka sitä tarvitseville. Bussi Helsingistä Tammisaareen ajaa 1,5 tuntia.

  Kyselyt ja ilmoittautumiset 12.5. mennessä Jorma Nurmi, 040 766 9093 tai jorma.nurmi50(at)gmail.com.

  touko
  21
  ti
  Huoltoviikko @ Kukasjärvi
  touko 21 – touko 27 Koko päivä

  Toukokuun lopulla isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu
  jäseniä ja vieraita. Sää kesähuoltoviikon aikaan on ollut vaihteleva. On ollut
  hellettä, lumisadetta ja kaikkea siitä väliltä. Lapin rauha on kuitenkin parhaimmillaan
  ja luonto kiiruhtaa kesään. Majoitus normaalimaksujen mukaan.

  Isännät menevät 20.5. yöjunalla Helsingistä Rovaniemelle ja palaavat 27.5. yöjunalla Rovaniemeltä Helsinkiin. He auttavat vieraita matkustusjärjestelyissä mahdollisuuksiensa mukaan.

  Ilmoittautumiset ja matkustusaikatauluneuvot:
  Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967.

  touko
  25
  la
  Perheleiri Helsingin Pihlajasaaressa @ Pihlajasaari
  touko 25 @ 11:30 – touko 26 @ 18:00

  Pihlajasaari Kaivopuiston edustalla on entinen kansanpuisto sekä jännittävä yhdistelmä sisäsaariston luontoa, vanhaa huvilakulttuuria ja urbaania ympäristöä. Itäisessä Pihlajasaaressa, Nobel Standardin entisen polttoainesäiliön suojamuurien kätkössä on suojainen telttailualue keittokatoksineen ja vesipisteineen.

  Helsingin Seudun Lapinkävijät järjestää tähän monien mahdollisuuksien ympäristöön perheleirin, jonne kaikki retkeilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita oppimaan retkeilyn perustaitoja tai vain nauttimaan viikonlopusta luonnossa. Leirillä ei ole ikärajoja.

  Osanottajat tarvitsevat sään mukaisen vaatetuksen lisäksi ruoat, majoitteen, makuualustat, makuupussit, keittimen ja muut retkeilyvarusteet. Järjestäjä tarjoaa kivaa ohjelmaa, toiminnallisen luontopolun, lätynpaistoa ja opastusta erilaisiin retkeilytaitoihin. Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa.

  Lapinkävijöiltä voi vuokrata telttoja, rinkkoja, reppuja ja keittimiä ja järjestäjiltä saa vinkkejä muista varusteiden vuokraajista ja lainaajista. Varustesuunnittelun tueksi ilmoittautuneille lähetetään vinkkejä niin ruoista, pukeutumisesta kuin muistakin tarvikkeista.

  Perheleiri on osanottajille maksuton, mutta kustannuksia syntyy vesibussin kyydistä (meno-paluu 7,50 € aikuiset, 4,50 € lapset 7–16 v ja eläkeläiset). Leiriytymismaksu on 15 €/ teltta tai riippumatto. Saaressa on myös kioski ja kesäravintola, joita tuskin voi ohittaa ostamatta jotain herkkua.

  Kokoontuminen lauantaina 25.5. Kaivopuiston Merisatamassa, Cafe Caruselin vieressä, josta JT-Linen vesibussi lähtee klo 11.30. Paluu sunnuntaina iltapäivällä. Tarkemmat tiedot lähetetään osanottajille.

  Ilmoittautumiset viimeistään 17.5. Sari Vikström-Kiviojalle joko sähköpostitse vikstrom.kivioja(at)gmail.com tai tekstarina numeroon 040 593 1019.

  touko
  29
  ke
  Kiinnostaako kirkkovenesoutu? @ Otaniemi, Espoo
  touko 29 @ 18:00 – 21:00

  Keskiviikkona 29.5. on mahdollisuus tutustua lajiin ammattitaitoisen oppaan johdolla. Veneeseen nousemme Espoon Otarannassa klo 18.

  190 € vuokra- ja opastuskulu jaetaan osanottajien kesken.

  Ilmoittautumiset 20.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com.

  kesä
  2
  su
  Päiväretki Linlon saarelle @ Kirkkonummi
  kesä 2 @ 08:00 – 20:00

  Kokopäiväretkellä tutustumme Linlon merelliseen ulkoilusaareen, joka sijaitsee Porkkalanniemen ja Upinniemen välissä. Saaressa on luonnontilaisia kalliorantoja, metsiä ja kosteikkoja. Saari kuuluu pohjoisinta osaa lukuun ottamatta Natura 2000 -verkostoon.

  Tilausbussi lähtee Helsingistä klo 10. Takaisin Helsingissä olemme n. klo 18. Mukaan otetaan omat eväät. Kuljetusjärjestelyistä sovimme ilmoittautumisen päätyttyä.

  Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com.

  kesä
  8
  la
  Kalastusretki Storträskille @ Sipoonkorpi
  kesä 8 @ 10:30 – 15:00

  Iso hauki poikittain kalastajatytön polvilla. Taustalla merimaisema.Viime kesänä järjestimme kalastuskurssin aloittelijoille ja nyt on aika lähteä jälleen kalaan! Tapaamme lauantaina 8.6. klo 10.30 Sipoonkorven Tasakallion parkkipaikalla, josta suuntaamme yhdessä Storträskille kalastamaan. Retki päättyy noin klo 15.00, mutta mikään ei toki estä osallistujia jäämästä järvelle pidemmäksi aikaa. Mukaan ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kalastusta jo enemmän harrastaneet.

  Omat kalastusvälineet ja eväät mukaan. Jos sinulla ei ole omia välineitä, niin ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä, niin lainavälineet yritetään järjestää. Mukana on myös kokeneita kalastajia, joilta voi kysyä neuvoja ja vinkkejä. Kyydeistä sovitaan ilmoittautuneiden kesken.

  Jokaisen osallistujan tulee itse huolehtia kalastushoitomaksun ja Storträskin oman kalastusluvan maksamisesta ennen retken alkua.
  Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/ kalastus/kalastonhoitomaksu.html
  Storträskin maksuista: http://www.stortrask.com/

  Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Saara Loiste, puh. 040 5656 231, tekstiviestillä tai soittamalla viimeistään lauantaina 1.6.

  heinä
  13
  la
  Talkoo- ja retkiviikko @ Kukasjärvi
  heinä 13 – heinä 20 Koko päivä

  Heinäkuussa Kukasjärvellä laitetaan paikat kuntoon! Tule mukaan heinätöihin
  ja muihin touhuihin. Aherruksen lomassa ehditään vaihtamaan kuulumisia
  ja retkeilemään lähialueilla.

  UUTTA: Yhdistys tarjoaa julkisilla kulkuneuvoilla kulkeville kyydin 13.7.
  Äkäslompolosta Pyhäjärven parkkipaikalle ja 20.7. takaisin Äkäslompoloon.
  Talkooväen majoittuminen on maksutonta ja yhdistys tarjoaa aamupuuron
  ja kahvit kuten ennenkin.

  Yhteiskuljetukseen hakeutuvien menomatka 12.7. pikajunalla P263 Kolariin
  sekä bussilla Kolarista Äkäslompoloon. Paluumatka 20.7. bussilla Äkäslompolosta
  Kolariin ja pikajunalla P270 Kolarista etelään. Bussi- ja junaliput
  talkooväki maksaa itse. Nopeat varaajat ehtivät hankkimaan 49 € säästöliput
  makuupaikalla. Talkoisiin voi saapua myös muilla kyydein ja omalla
  aikataululla.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, 040 419 0967 tai
  markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi

  heinä
  29
  ma
  Pyöräretki Lahtipolulle @ Itä-Helsinki
  heinä 29 @ 12:00 – 17:00

  Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen laatima Lahtipolku alkaa Puotilan kartanolta, kiertää Vartiokylänlahtea, ohjaa Vartiokylän linnavuorelle, koukkaa Mustavuoren puolelle, Meri-Rastilan ulkoilualueelle, opastaa Ramsinniemen lehtoon ja päättyy Rastilan metroasemalle. Kolmentoista kilometrin varrella on arvokkaita luontokohteita ja muita mielenkiintoisia paikkoja, joihin poiketaan jaloittelemaan. Tarjolla on uimaranta, kivoja evästelypaikkoja ja myös kahviloita.

  Kokoonnumme Puotilan metroaseman vieressä Puotilan metrotorilla klo 12. Retki päättyy Rastilan metroasemalle, kun lenkki on tehty. Aikaa on vaikea arvioida, se riippuu säästä ja pysähdyksistä.

  Ilmoittautumiset viimeistään su 28.7. Raija Hentmanille joko tekstarilla numeroon 0400 380 606 tai sähköpostitse raija.hentman(at)lapinkavijat.fi.