Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

elo
16
ti
Saamelaismusiikin festareille @ Inari
elo 16 – elo 21 Koko päivä
Saamelaisnainen laulaa
Anna Morottaja

Ijahis Idja (yötön yö) on alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma, joka on järjestetty Inarissa vuodesta 2004. Ohjelmaa ei vielä ole julkaistu, mutta edellisvuosina festivaali on sisältänyt myös muutamia saamelaiskulttuuria käsitteleviä luentoja. (Wikipediasta otetussa kuvassa Anna Morottaja esiintyy livđekonsertissaan, hän voisi hyvinkin olla yksi esiintyjistä.)

Mökkimajoitus Uruniemen campingalueella. Sieltä on noin 2 km Inarin keskustaan. Alueelta vuokrattavissa polkupyöriä, kanootti tai soutuvene. Varsinainen festivaali on 19–20.8. Alkuviikosta tutustumme Saamelaismuseo Siidan uuteen näyttelyyn ja Pielpajärven kirkkoon. Retken hinta 175 €. Hintaan sisältyy majoitus, pääsymaksu ja opastus Siidan näyttelyyn ja risteily Inarin järvellä Pielpavuonoon, mistä kävellen Pielpajärven kirkolle ja takaisin Inariin (noin 7 km). Festivaaliliput, ruokailun ja matkan Inariin jokainen järjestää itse. Ohjelma tarkentuu vielä kevään aikana.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.7. Esko Pesoselle: 044 951 4164, esko.pesonen(at)gmail.com

elo
17
ke
Vaellus Ruotsin Vindelfjällin tuntureilla
elo 17 – elo 27 Koko päivä
Kaunis tunturimaisema.
Kuva Wikipediasta

Vindelfjällin laaja luonnonsuojelualue sijaitsee Ruotsissa noin Tornion korkeudella, lähellä Norjan rajaa. Tärnaby ja Hemavan ovat tunnettuja hiihtokeskuksia ja Kungsledenin eteläisin osuus päättyy Hemavanin kylään. Tällä kertaa komeaa tunturialuetta lähestytään etelästä, Tärnabyn kylästä, ja ennen Syterin tunturitupaa siirrytään Kungsledenille.

Vaelluksen päivämatkat ovat 7–14 kilometriä ja tarkoitus on yöpyä pääasiassa Svenska Turistföreningenin maksullisissa tunturituvissa. Kaksi yötä vietetään sääsuojien vieressä. Osalla tuvista on mahdollista ostaa ruokatarvikkeita, joten kaikkea ei tarvitse kantaa mukanaan. Tarkoitus on selvitä mahdollisimman kevyin varustein. Matkoihin kuluu mennen tullen pari päivää, sillä reittiä (juna Vaasaan, laiva Uumajaan, bussi Tärnabyhyn ja sama järjestys Ammarnäsistä Uumajan kautta kotiin) ei onnistu matkustamaan päivässä.

Hinta: vaelluksen hinta 270 €/ 259 € (eläkeläiset) sisältää opastuksen, laivamatkan Vaasa–Uumaja–Vaasa, hostelliyöpymisen mennen tullen Uumajassa, siellä liinavaatteet ja aamupalan, kuljetuksen vaelluksen alkuun, yöpymisen Ammarnäs Wärdshusissa ja aamupalan. Hintaan eivät sisälly junamatkat, linja-autokuljetus Vaasan ja Uumajan satamissa, linja-autokuljetukset Ruotsissa ja majoituskulut STF:n tuvissa.

Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja Raija Hentmanilta vain sähköpostitse, raija.hentman(at)nic.fi. Lisätietoja voit kysellä myös numerosta 0400 380 606.

elo
19
pe
Talkoot @ Karjakaivo
elo 19 @ 16:00 – elo 20 @ 14:00

20.8.2022 Karjakaivolla on lauantaisauna klo 14 alkaen, naisille ja miehille erilliset saunavuorot.

Jatketaan myös talkoita 19.-20.8. Mikäli pääset paikalle talkoisiin (saunomaan ei tarvitse ilmoittautua), ilmoita tulostasi talkootk(at)lapinkavijat.fi 18.8. mennessä. Tänne etsitään myös saunanlämmittäjiä, ilmoittautumiset samaan sähköpostiin tai suoraan Jukka Niemiselle numeroon 040 638 6608.

elo
20
la
Lauantaisauna Karjakaivolla
elo 20 @ 14:00 – 17:00

Erilliset naisten ja miesten saunavuorot. Saunan lämmittäjäksi voi ilmoittautua osoitteeseen talkootk(at)lapinkavijat.fi tai Jukka Niemiselle, 040 638 6608.

Saunamaksu 2 euroa maksetaan saunan lämmittäjälle mieluiten tasarahalla tai MobilePayllä numeroon 19993.

elo
27
la
Nuku yö ulkona Karjakaivolla
elo 27 @ 10:00 – elo 28 @ 15:00

Nuuksion rauhaisalle Karjakaivolle nousee Suomen luonnon päivänä Helsingin Seudun Lapinkävijät ry:n ilmainen majoitekylä, josta voi varata itselleen mieleisen majoitteen: riippumaton, teltan tai säävarauksella tasaisella kalliolla makuupaikan avaralla näkymällä elokuiselle tähtitaivaalle. Toki voi osallistua myös omalla majoitteella. Tapahtuma on osa Suomen luontokeskus Haltian Suomen luonnon päivän ohjelmaa.

Tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi eritoten henkilöitä, jotka eivät vielä tunne yhdistystämme ja jotka haluavat tutustua Nuuksion luontoon ja retkeilyyn.

Tapahtuman ohjelma on rennon vapaa. Omatoimisesti voi joogata, meditoida, käydä juoksulenkillä, pyöräillä (pyörän saa vuokrattua esim. Haltiasta), uida, pelata erilaisia pelejä, kerätä sieniä/marjoja, löhöillä riipparissa kirjaa lukien, nukkua viikon kiireet pois. Tai voi vaikka lähteä ohjatulle retkellemme ja sen jälkeen saunoa ihanassa puusaunassamme ja pulahtaa erämaiseen järveen laiturista. Jos ei ole metsäpalovaroitusta, voimme käyttää ulkopataa nuotiona (kaupungin luvalla), jolloin grillauksetkin onnistuvat. Huom. Karjakaivon mökeissä ei ole sähköjä. Puhdasta juomavettä saa kaivosta, joten sitä ei tarvitse kantaa mukana. Yhdistys tarjoaa sunnuntaina aamupuuron ja kahvin/teen.

Retkeilyvarusteiden puute ei ole este tapahtumaan osallistumiselle. Toivomme kuitenkin, että sinulta löytyy makuupussi (tai voit vuokrata esim. Luontokeskus Haltiasta), mutta muut välineet yritämme löytää sinulle ilmaiseksi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro tarvitsetko makuualustan tai retkikeittimen & kaasun sekä opastusta keittimen käytössä.

Karjakaivo on myös mainio paikka kokeilla ensimmäistä kertaa ulkona nukkumista tai omia varusteita. Jos et ole varma pystytkö nukkumaan koko yön ulkosalla (taivasalla?), niin voimme varata muutaman paikan yöllä tupaan siirtyville, mutta lähtökohtaisesti tapahtumassa on tarkoitus yöpyä ulkona.

Mukaan tarvitset säänmukaisen vaatetuksen, ruokailuvälineet, ruoat viikonlopuksi sekä saunomiskamppeet, jos saunot. Naisten ja miesten saunavuorot käytössä.

Ilmoittautumiset viimeistään 21.8.2022.
Imoittautumislomake

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin WhatsApp-ryhmään, jossa tiedotetaan tarkemmin aikatauluista ja muista käytännön asioista. Ei hätää, jos et käytä WhatsAppia, tärkeimmät tiedot lähetetään sinulle sähköpostitse.

Majoitteet jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja eri majoitetyyppejä on rajattu määrä.

Ohjattu lähtö Karjakaivolle tapahtuu lauantaina klo 10 Luontokeskus Haltiasta (Nuuksiontie 84) ja paluu sunnuntaina klo 15 samaan paikkaan.

Lisätietoja antaa Marina Koskelainen: ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi, 0400 291 550

syys
2
pe
Telttavaellus Piilolan polulla
syys 2 – syys 11 Koko päivä

Huom! Vaellus on täynnä, mutta varasijalle voi ilmoittautua.

Piilolan polku on historiallinen erämaareitti pohjoisessa havumetsävyöhykkeessä. Reitti yhdistää Vätsärin erämaa-alueen Suomessa ja norjalaisen Ylä-Paatsjoen kansallispuiston. Lyhyempi reittivaihtoehto on n. 40 km (n. 20 km/suunta), jolloin tiistaina voi pitää lepopäivän tai tutkia Piilolan autioituvan ympäristöä. Pidemmässä vaihtoehdossa käymme tiistaina Piilolan autioituvalta päivärepuin Norjan puolella (Huom! Passi tai kuvallinen henkilökortti oltava mukana), jolloin lisäkilometrejä tulee n. 20. Paluuosuudessa osa ryhmästä kulkee toista reittiä, jolloin päivittäin tulee muutama lisäkilometri. Vaelluksen päätteeksi majoitumme hotelli Ivalossa. Retken vetäjinä toimivat Juha Karsikas, Ville Rantanen ja Marina Koskelainen.

Juna lähtee Helsingistä Rovaniemelle perjantaina 2.9. illalla. Sieltä jatkamme vuoro- ja tilausbusseilla vaelluksen lähtöpisteeseen. Helsinkiin palaamme sunnuntaina 11.9. aamulla. Retken hinta on 350-450 € riippuen osallistujamäärästä sisältäen juna- ja bussikuljetukset, yöpymisen vaelluksen jälkeen (sauna, illallinen, aamiainen) ja oppaiden palvelut. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Retkelle otetaan mukaan max. 18 vaeltajaa.

Ilmoittautumiset 31.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com
Tietoa reitistä: Piilolan polku
Tietoa majoituspaikasta: Hotelli Ivalo

syys
24
la
Syyssiivous ja lauantaisauna @ Karjakaivo
syys 24 @ 10:00 – 16:00

Huolletaan majat, siistitään katot ja pihamaat ja varataan polttopuita tuleville kävijöille. Eväitä, ruokailuvälineet ja saunomiskamppeet mukaan. Osallistujille tarjotaan lämmintä soppaa sekä kahvit/teet ja pullaa. Naisille ja miehille on erilliset saunavuorot.

Jos haluat soppaa, ilmoittaudu Jukka Niemiselle: talkootk(at)lapinkavijat.fi, 040 638 6608.