Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  maalis
  21
  la
  PERUTTU! Kukasjärven talvihuoltoviikko
  maalis 21 – maalis 28 Koko päivä

  EI NE TYÖT MIHINKÄÄN KATOA. TOIVOTTAVASTI KESÄHUOLTOVIIKKO JA VARSINKIN ELOKUUN ALUN TALKOOVIIKKO ONNISTUVAT PAREMMIN!

  Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu kymmenen talvesta nauttivaa ulkoilijaa, jäseniä ja heidän vieraitaan. Huoltoviikolla talvi on yleensä parhaimmillaan! Isännät ja kokeneemmat vieraat (Raija Hentman seuraavan viikon loppupuolelle asti)  neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta. Majoitus on maksullinen.

  Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967.

  maalis
  27
  pe
  PERUTTU! Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
  maalis 27 – huhti 4 Koko päivä

  IHANA VIIKKO YLLÄKSELLÄ JÄÄ TÄLTÄ VUODELTA VÄLIIN KORONAN TAKIA. EI VOI MITÄÄN, LAKI ON LAKI.

  Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen perinteisen ja vapaan hiihtotyylin harrastajia kiertämään ylväitä tuntureita. Majoituspaikat ovat Tikkinen ja Joensuu, niistä on varattu noin 40 paikkaa hiihtäjille. Huoneet ovat pääosin 2h, osa 3h huoneita ja osa parvipaikkoja.

  Matkan hinta on n. 430 €, sis. matkat ja majoituksen. Matkan ennakkomaksu maksetaan tammikuussa ja loppuerä helmikuussa. Matkat tehdään junalla makuupaikoin Helsinki–Kolari–Helsinki ja tilausbussilla Kolari–Äkäslompolo–Kolari. Junan aikataulu on seuraava: H:ki–Kolari pe 27.3. klo 20.28–10.48 ja Kolari–H:ki la 4.4. klo 18.10–08.35.

  Majoitustilojen keittiössä on hella, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi. Ruuat voi valmistaa tai lämmittää majapaikassa sekä kylmää tarvitsevat juomat ja ruuan voi sälyttää jääkaapissa. Keittiössä on perusastiat majoituskapasiteetin mukaan. Jounin kauppakeskukseen on n. 20 min kävelymatka.

  Äkäslompolossa on useita hyviä ruokailupaikkoja. Lähimpänä on Ylläshumina. Ylläshuminan tarjous v. 2020 on seuraava: Aamiainen ja päivällinen 7 vrk 363 €, aamiainen 121 € ja päivällinen 254 €. Lapset alle 13 v. puoleen hintaan. Ylläshuminan tarjous toteutuu, kun 15 henkilöä ottaa paketin. Perinteisen tyylin rauhallista ryhmää vetää Jorma ja ripeitä vapaan tyylin hiihtäjiä vetää latu-ura.

  Ilmoittautuminen helmikuun loppuun mennessä ja tiedustelut: Jorma Nurmi, 040 766 9093, jorma.nurmi50(at)gmail.com.

  huhti
  4
  la
  SIIRRETTY! Hiihtovaellus Pältsalle
  huhti 4 – huhti 12 Koko päivä

  Talvista tunturimaisemaa.

  Vasemmalle nousee Moskogaise ja oikealla on Pältsa (Sirkka Leppänen).

  KORONA SIIRSI VAELLUKSEMME VUODELLA ETEENPÄIN. MUTTA PYSYVÄTHÄN NUO TUNTURIT ONNEKSI SIELLÄ ODOTTAMASSA!

  Ruotsin ja Norjan suurtunturit jurottavat käsivarren mitan päässä Kilpisjärveltä ja niiden ääriviivat tervehtivät kaikkia matkalaisia, jotka laskeutuvat maantietä kohti Ala-Kilpisjärveä. Kevättalven leppoisa ahkiovaellus suuntaa Kilpisjärveltä reittiä Retkeilykeskus – Kuohkimajärvi – Gappohytta – Pältsastugan – Pältsan laakso – Pältsastugan – Gappohytta – Kuohkimajärvi – Retkeilykeskus. Päivämatkat vaihtelevat 11 ja 14 karttakilometrin välillä.

  Lähtiessä ja palatessa yövytään Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Matkan varrella yövytään tuvissa, Pältsalla vietetään tupaöiden välissä yksi telttayö Pältsan ja Moskogaisen välisessä laaksossa. Siis helppo tapa tutustua talvivaellukseen ja saada kokemusta myös talvitelttailusta. Lapinkävijöillä on vuokrattavia ahkioita. Ennakkopalaverissa 8.3. käydään läpi varustautumista ja muita yksityiskohtia vaelluksesta.

  Matkan hinta on 208315 € osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy kaksi yöpymistä, kaksi saunaa sekä kaksi aamupalaa ja kaksi päivällistä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, petipaikka Kuohkimajärven varaustuvassa mennen tullen, yhteinen juhla-ateria vaelluksen aikana sekä opastus. Norjan ja Ruotsin tupamaksut kukin suorittaa itse, Suomen Ladun jäsenet saavat alennusta. VR:n ryhmämatkojen varausehdot ovat niin huonot, ettei ryhmälippua kannata ottaa näin pienelle porukalle. Oma matka pohjoiseen kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisin, sillä pääsiäisen aika on erittäin varattu. Ryhmä kokoontuu Kilpisjärvellä lauantaina 4.4. ja paluumatkalle lähdetään pääsiäissunnuntaina 12.4.

  Ilmoittautumiset: tiedustele vieläkö vaellukselle mahtuu Raija Hentmanilta mieluiten sähköpostitse raija.hentman(at)nic.fi tai jos sähköpostia ei ole, tekstiviestillä numeroon 0400 380 606. Raijalta voi kysellä lisätietoja.

  huhti
  23
  to
  SIIRRETTY! Retkisuunnistuskurssi @ Rikhardinkadun kirjasto
  huhti 23 @ 17:30 – 20:00

  KURSSI SIIRRETTY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN KORONATILANTEEN TAKIA!

  Teoriailta Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, I kerros Tuure-sali

  Kurssilla paneudutaan erityisesti maaston ja kartan tietojen yhdistämiseen ja tulkitsemiseen sekä kompassin käyttöön. Teoriailtaa (23.4.) ennen on syytä tehdä annetut ennakkotehtävät, jotta illasta saa mahdollisimman paljon irti. Tarvitset teoriailtaan kompassin ja muistiinpanovälineet.

  Teoriaillan opit siirretään käytännön taidoiksi sunnuntain 26.4. kokopäiväretkellä, jonka paikka ja aika ilmoitetaan kurssin osanottajille torstaina teoriaillassa. Tarvittavat kartat jaetaan muun materiaalin kanssa teoriailtana. Teoriaillan opettajat ovat Raija Hentman ja Risto Heinänen. Retkipäivänä on useampia ohjaajia.

  Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 20.4. Aira Häkkiselle ensisijaisesti sähköpostitse aira.hakkinen(at)gmail.com ja jollei sähköpostia ole, tekstiviestinä numeroon 0400 594 766.

  huhti
  25
  la
  PERUTTU! Lauantaisauna @ Karjakaivo
  huhti 25 @ 12:00 – 16:00

  KORONAN TAKIA NYT SAUNOTAAN VAIN KOTIOLOISSA TAI EI AINAKAAN YHDESSÄ MISSÄÄN MUUALLA!

  Naiset saunovat klo 12-14 ja miehet klo 14-16.

  Vuosikymmenien ajan aktiiviset jäsenet ovat pitäneet Karjakaivon rakennukset ja ympäristön kunnossa talkoovoimin. Ajan kuluessa tämä joukko on ikääntynyt ja väsynyt; nyt on tilaa tulla mukaan talkootoimintaan. Tarvitaan saunanlämmittäjiä, vedenkantajia, puiden pilkkojia. Karjakaivolla käydessäsi voit aina tarttua kirveeseen ja pilkkoa polttopuita varastoon.

  Ilmoittaudu mukaan talkootoimintaan tai vaikka saunanlämmittäjäksi:
  Ari Saariselle, 0400 620 595, karjakaivo(at)lapinkavijat.fi tai
  Kaisa Peuramäelle, 050 353 7637, talkootk(at)lapinkavijat.fi

  huhti
  26
  su
  SIIRRETTY! Retkisuunnistuskurssin maasto-osuus @ ?
  huhti 26 Koko päivä

  KURSSI SIIRRETTY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN KORONATILANTEEN TAKIA!

  Kts. retkisuunnistuskurssi 23.4.

  Teoriaillan opit siirretään käytännön taidoiksi sunnuntain kokopäiväretkellä, jonka paikka ja aika ilmoitetaan kurssin osanottajille teoriaillassa.

  touko
  9
  la
  Siivoustalkoot ja sauna @ Karjakaivo
  touko 9 @ 10:00 – 12:00

  Aikaisin aamulla kannetaan vedet ja laitetaan tuli padan alle. Lauteet ja ritilät kannetaan ulos, sauna ja pesuhuone pestään. Ylämajan patjat ja tekstiilit tampataan ja maja siivotaan, ikkunat pestään.

  Samalla reissulla voi osallistua kesäkauden avajaisiin, ja iltapäivällä saunotaan. Alamajan takkatupa on edelleen kiinni.

  Vastuuhenkilö: Kaisa Peuramäki, 050 353 7637.

  Kesäkauden avajaiset @ Karjakaivo
  touko 9 @ 13:00 – 15:00

  Kun kevätsiivous Karjakaivolla on saatu päätökseen, voi kesäkausi alkaa juhlavasti lipunnostoin. Nälkäisille talkoo- ja juhlavieraille on tarjolla lohisoppaa ja pullakahvit. Ota omat ruokailuvälineet mukaan.

  Lisäksi alamajan sauna tarjoaa makoisat löylyt ja lammen vesi oivan tilaisuuden talviturkin pois heittämiseen.

  Ilmoita tulostasi viimeistään 4.5. Marja Luhtalalle, 045 264 3901, luhtalamarja(at)gmail.com, jotta tiedetään kuoria tarpeeksi perunoita soppaan.