Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Huom! Yhdistys ei ole vakuuttanut tapahtumien osallistujia, joten jokaiselle osallistujalle suositellaan vahvasti henkilökohtaista matka- ja tapaturmavakuutusta.

Matkojen peruutusehdot
Kimppakyytiohje

helmi
21
ke
Kukasjärven vapaalaskuviikonloppu
helmi 21 – helmi 27 Koko päivä

Perinteinen Kukasjärven vapaalaskuviikonloppu alkaa Pasilasta ke 21.2. klo 19.37 (meno IC265) ja paluu Pasilaan on ti 27.2. klo 9.07 (paluu IC274, joka lähtee Rovaniemeltä 26.2. klo 20.57). Osallistujien on myös mahdollista tulla Kukasjärvelle vasta pe/la tai vaihtoehtoisesti lähteä pois sunnuntai-iltana 25.2.

Lisätietoja: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, puh 040 41 90 967.

helmi
23
pe
Kuutamolumikenkäily @ Klaukkala
helmi 23 @ 17:00 – 20:00

Lumikenkäilemme Klaukkalan Tornimäen maastossa. Kokoonnumme noin kolmen tunnin lumikenkäilyyn Tornimäentie 20:n parkkipaikalla klo 17.

Sään mukainen varustus, otsalamppu, lämmintä juomista/evästä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset iltaisin Airi Harjulalle, 050 341 3070.
Mahdollisuus vuokrata (5 €) Airilta muutamat lumikengät.
Retki on yhteinen Kavtsin kanssa ja avoin kaikille.

maalis
2
la
Lumikenkäretki Kytäjällä
maalis 2 @ 11:00 – 17:00

Ns. kokopäivän lumikenkäretkelle lähdemme noin klo 11 Kytäjäntie 625 parkkipaikalta.

Käymme Jaanankallioilla ja etsimme sopivan vaihtelevaa maastoa matkan varrelta. Piilolammin tai Iso-Haiskarin nuotiopaikan tulilla kunnon evästauko. Taukoja pidetään sopivasti muutenkin.

Sään mukainen varustus taukotakkeineen ja vaihtokäsinein, tukevat kengät, säärystimet, istuinalunen, omat eväät ja lämmintä juomista.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset iltaisin Airi Harjulalle, 050 341 3070. Kerro
ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsetko kyytiä mistä päin ja toisaalta mistä päin
pystyt tarjoamaan kyytiä. Mahdollisuus vuokrata (5 €) Airilta muutamat lumikengät ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ei ole lunta, kävellään ilman lumikenkiä. Retki on yhteinen Kavtsin kanssa ja avoin kaikille.

maalis
6
ke
Kevätkokous ja kerhoilta: Kuuluuko luonto kaikille?
maalis 6 @ 18:00 – 20:00

Kevätkokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat: vuoden 2023 toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus sekä myönnetään vastuuvapaus hallitukselle.

Kokouksen jälkeen Henri Arola esittää tärkeitä näkökulmia aiheesta kuuluuko luonto kaikille. Siis vammaisille ja muille henkilöille, joille retkipolulla kulkeminen ei ole itsestäänselvyys. Arola järjestää ammatikseen erilaisille vammaisryhmille retkeilytoimintaa ja illan jälkeen mekin tiedämme millaisia asioita niillä on otettava huomioon ja millä tasolla palvelut Suomessa ovat.

Vastuuhenkilö: Tarja Mustonen, 044 303 3389

maalis
9
la
Teltan pystytys myrskyssä @ Hakunila
maalis 9 @ 12:00 – 16:00
Lumitykkejä, ihmisiä ja pystytetty teltta talvisella kentällä.
Teltan pystytystä helmikuussa 2019 (kuva Markus Pyhälä).

Kokoontuminen Hakunilan urheilupuiston parkkipaikalla klo 12.00. Tapahtuman kesto riippuu osallistujamäärästä ja olosuhteista, muutama tunti siihen kuitenkin menee.

Harjoittelemme teltan pystytystä kovassa tuulessa lumitykkien puhalluksessa. Puhallus on vain ilmaa, ei lunta. Mittaamme puhalluksen voiman eri etäisyyksillä ja voit valita sopivan tuulenvoiman, jossa haluat harjoitella. Pidämme ensin pienen alustuksen, jossa katsotaan kuinka telttaa pakatessaan kannattaa valmistautua kovan tuulen varalle.

Mukaan tarvitset oman telttasi ja suojalasit. Harjoitus suoritetaan omalla vastuulla, kerhot eivät vastaa mahdollisesti rikkoutuneista teltoista tai muista vahingoista.

Harjoitus on yhteinen Lapinkävijöille ja Kavtsille.

Ilmoittautumiset Risto Heinäselle, 050 3263994, viimeistään 7.3.2024.

(Tämä ilmoitus ei ehtinyt Lapinkävijä-lehteen.)

maalis
14
to
Yleisötilaisuus: Vaeltaminen Ruotsissa ja Norjassa
maalis 14 @ 17:30 – 19:30

Pasilan kirjaston auditorio, Rautatieläisenkatu 8, käynti Kellosilta 9:n puolelta

Vaelluskulttuuri naapurimaissamme eroaa osittain suomalaisesta. Kaikissa kolmessa maassa samat säännöt pätevät tupien siivoamisen, puiden pilkkomisen ja vesien kantamisen suhteen, mutta erojakin on. Maksulliset tuvat ovat myös hyvin eritasoisia. Toisaalta Suomi ei ole ainoa maa, jossa on maksuttomia autiotupia ja päivätupia. Entäpä reittien ylläpito ja merkitseminen?

Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa Raija Hentman kertoo sanoin ja kuvin maiden vaelluskulttuurin eroista ja yhtäläisyyksistä.

maalis
16
la
Kukasjärven talvihuoltoviikko
maalis 16 – maalis 23 Koko päivä

Huoltoviikon aikana talvi on yleensä parhaimmillaan ja kokeneemmilta kävijöiltä saa opettavaisia vinkkejä. Isännät ovat huoltohommissa ja majaan mahtuu retkeilijöitä. Majoitus on maksullinen.

Lisätietoja: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, puh. 040 41 90 967.

maalis
29
pe
Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
maalis 29 – huhti 7 Koko päivä

Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen tuntureille. Majoituspaikassa Risto Joensuu (mökit Vimpa ja Kielas sekä rivitalon pääty) on 22 petipaikkaa. Huoneet ovat pääosin 2 hh, osa parvipaikalla. Jos lähtijöitä on enemmän, tarjolla on kaksi neljän hengen mökkiä lähistöllä, ks. Harjunmökit. Tämä majoitusvaihtoehto on 100–150 € perushintaa kalliimpi. Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat majoitukseen. Jokaisessa majapaikassa on sauna, suihku, 1–2 wc:tä, perusastiasto, ruoan valmistukseen tarvittava välineistö, jääkaappi ja TV.

Matkan hinta on 400–500 € sisältäen junamatkat Hki-Kolari-Hki makuupaikalla ja bussikuljetuksen Kolari-Äkäslompolo-Kolari sekä majoituksen. Hinta täsmentyy, kun VR
antaa infoa. Maksutiedot ilmoitetaan osallistujille tammikuussa.

Ylläshuminan ruokailujen viikkohinnat ovat: aamiainen 175 €, päivällinen 314 €, molemmat 480 €. Kustannustason nousu saattaa aiheuttaa pientä hintatarkistusta. Ylläshuminan ruokailuista tulee erillinen kysely tammikuussa. Ylläshuminan pubista voi saada pientä suolapalaa ilman etukäteisilmoittautumista.

Äkäslompolon palveluista, tapahtumista yms. löydät tietoa osoitteessa yllas.fi. Aikataulutiedot, mahdolliset muutokset ja tarkennukset kerrotaan ilmoittautuneille sekä tässä ilmoituksessa, Facebookissa ja sähköpostilistalla.

Ilmoittautuminen 31.12.2023 mennessä: Juha Karsikas, juha.karsikas(at)icloud.com.