Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  touko
  4
  la
  Lasten luontolauantai @ Suomen luontokeskus Haltia
  touko 4 @ 12:00 – 14:00

  Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84

  Tänä päivänä Haltiassa on paljon kivaa ohjelmaa lapsille. Koko tarjonnasta löytyy tietoja osoitteesta www.haltia.com/tapahtumat.

  Helsingin Seudun Lapinkävijät toteuttaa lapsille ja perheille suunnatun Arktiset eläimet -rastiradan kello 12–14 välisenä aikana. Haltian piha-alueelle ja lähimaastoon sijoittuvalla radalla pääsee tutustumaan arktisiin eläimiin ja kenties oppimaan uutta sekä eläimistä että suunnistamisesta. Paikalla on mahdollista harjoitella myös kompassin käyttöä ja kartan lukua perheen nuorimpien kanssa.

  Lapinkävijöiden tapahtuman vastuuhenkilö on Sari Vikström-Kivioja, puh. 040 593 1019, vikstrom-kivioja(at)gmail. com.

  Kesäkauden avajaiset @ Karjakaivo
  touko 4 @ 13:00 – 17:00

  Luteiden torjunta on vielä vaiheessa ja siksi Karjakaivon majojen kevätsiivous on siirretty myöhemmäksi. Nyt ei tarvitse miettiä, kehtaako tulla avajaisiin, vaikka ei ole osallistunut siivoukseen.

  Kesäkauden avajaiset vietetään ulkosalla, ei edes saunota. Lippu nousee salkoon kello 13. Nälkäisille on tarjolla makkaraa, salaattia ja pullakahvit. Makkaranpaisto onnistuu risukeittimillä, vaikka olisi millaisia varoituksia voimassa.

  Jotta ruokaa tulisi tarpeeksi, ilmoita tulostasi 27.4 mennessä Marja Luhtalalle,
  045 264 3901 tai Ritva Puraselle, 040 840 0757.

  touko
  8
  ke
  Fatbike-ilta @ Oittaa
  touko 8 @ 18:00 – 20:00

  Kokoontumispaikka: Suomen Ladun toimintapiste Oittaalla Bodom-järven lounaisnurkassa harmaakivisen rakennuksen luona, Kunnarlantie 33-39 Espoo.
  Pyörän vuokra: 10 euroa/henkilö.

  Viime syyskuussa Kavtsin järjestämä tutustuminen fatbikeen saavutti suosiota, joten uusimme sen. Nyt tapahtuma on yhteinen Kavtsille ja Helsingin Seudun Lapinkävijöille. Suomen Ladun liikuntaohjaaja Ville Mattinen opastaa meitä ensin fatbikella ajamiseen. Sen jälkeen tehdään ajelu Bodomjärven rannan poluilla ja reiteillä. Ohjaajan palkkion
  80 euroa maksavat kerhot puoliksi.

  Tervetuloa kavtsilaiset ja lapinkävijät tutustumaan tähän kovassa nosteessa olevaan lajiin!

  15 ensin ilmoittautunutta mahtuu mukaan, ilmoittautuminen alkaa 5.3.
  Ilmoittautumiset Annu Koistiselle, 050 326 6960 (tekstari) tai annu.koistinen(at)iki.fi.

  touko
  16
  to
  Linturetki Keskuspuistoon @ Keskuspuisto
  touko 16 @ 19:00 – 22:00

  Kokoontuminen ja lähtö Pitkäkosken ulkoilumajan pihalta (Kuninkaantammentie 19, 00430 Helsinki) kello 19. Paluu samaan paikkaan noin kello 22.

  Lähdemme katselemaan ja ennen kaikkea kuuntelemaan lintuja Keskuspuiston pohjoisosan metsään. Käymme mm. Haltialan aarnimetsässä ja palailemme Vantaanjoen vartta takaisin Pitkäkoskelle. Reitille osuu monenlaisia biotooppeja, joten metsässä elävien lajien lisäksi voidaan bongata myös pelto- ja pensaikkomaiden livertäjiä. Varustautukaa sään mukaan ja kiikarit matkaan, jos semmoiset on. Eväät täydentävät varustuksen. Retken vetää Ari ’Juissi’ Saarinen.

  Ilmoittautumiset Ilpo Heikkiselle sähköpostilla heikkinen.ilpo(at)gmail.com 15.5. mennessä.

  touko
  17
  pe
  Viikonloppuvaellus @ Tammisaaren Västerby
  touko 17 @ 18:00 – touko 19 @ 20:00

  Tämä ulkoilualue sijaitsee tien 25 luoteispuolella heti Tammisaaren jälkeen Hankoon päin mennessä. Tammisaaren jälkeen käännytään tielle 52 Tenholan suuntaan ja tätä tietä ajetaan noin 5km. Kun tulee tienhaara vasemmalle, jossa on uimarannan, parkkipaikan ja infotaulun viitat, käännytään tälle tielle. Tietä ajetaan ensimmäisen parkkipaikan ohi lounaaseen. Noin kilometrin päästä tulee toinen parkkipaikka ja puomi, jonne autot jätetään. Olemme silloin Vitsjön (36,7 mpy) lammen itäpuolella. Lammelle linnuntietä on alle kilometri. Matka jatkuu kävellen noin 3 km Långträsket-järven itärannalle, jossa on laavu, tulipaikka ja käymälä. Järvellä on kaksi laavua, ja me asetumme pohjoisempana olevan ympäristöön. Tämä on perjantain ja lauantain leiripaikka.

  Lauantaina tutustumme päivärepun ja eväiden kanssa mm. Peikkometsän luontopolkuun (noin 5 km). Sunnuntaina siirrymme autoilla aamupalan ja leirin purkamisen jälkeen Ramsholmenin puistoon, joka sijaitsee Tammisaaren lounaispuolella. Puistossa on 55 ha Uudenmaan upeinta lehtoparatiisia.

  Mukaan tarvitset viikonlopun retkivarusteet (teltta, keitin, makuupussi ja ruokaa) sekä sään mukaiset vaatteet. Ota myös pari litraa juomavettä reppuun, ruokaveden keitämme järvestä.

  Sovitaan perjantai illaksi joku kokoontumispaikka sitä tarvitseville. Bussi Helsingistä Tammisaareen ajaa 1,5 tuntia.

  Kyselyt ja ilmoittautumiset 12.5. mennessä Jorma Nurmi, 040 766 9093 tai jorma.nurmi50(at)gmail.com.

  touko
  18
  la
  Puuvajatalkoot @ Karjakaivo
  touko 18 Koko päivä

  Karjakaivon puuliiteri kaipaa ojennusta, se on hieman kallellaan rannan suuntaan. Suunnitelmassa on myös laajennusosan teko, joten kaikki puurakentamista omin käsin tekevät pääsevät toteuttamaan taitojaan. Piirustukset on tehty, niiden mukaan toimitaan.

  Vastuuhenkilö: Kaisa Peuramäki, 050 353 7637.

  touko
  22
  ke
  Huoltoviikko @ Kukasjärvi
  touko 22 – touko 29 Koko päivä

  Kukasmajaan mahtuu jäseniä ja vieraita. Sää kesähuoltoviikon aikaan on ollut vaihteleva. On ollut hellettä, lumisadetta ja kaikkea siitä väliltä. Lapin rauha ja luonto on kuitenkin parhaimmillaan. Majoitus normaalimaksujen mukaan.

  Ilmoittautumiset ja matkustusaikatauluneuvot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)gmail.com, 040 419 0967.

  touko
  25
  la
  Perheleiri Helsingin Pihlajasaaressa @ Pihlajasaari
  touko 25 @ 11:30 – touko 26 @ 18:00

  Lähde mukaan viettämään toukokuista viikonloppua Pihlajasaareen! Helsingin Seudun Lapinkävijät järjestää erityisesti perheille suunnatun yön yli retken jonne kaikki retkeilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Retki sopii hyvin myös ensikertalaisille, vasta retkeilyä aloitteleville.

  Pihlajasaari Kaivopuiston edustalla on entinen kansanpuisto sekä jännittävä yhdistelmä sisäsaariston luontoa, vanhaa huvilakulttuuria ja urbaania ympäristöä. Itäisessä Pihlajasaaressa, Nobel Standardin entisen polttoainesäiliön suojamuurien kätkössä on suojainen telttailualue keittokatoksineen ja vesipisteineen.

  Tarjolla on hyvän seuran lisäksi mukavaa yhteistä ohjelmaa ja tekemistä, mm. toiminnallinen luontopolku, lätynpaistoa ja opastusta erilaisiin retkeilytaitoihin.

  Mukaan tarvitset sään mukaisen vaatetuksen lisäksi ruoat, majoitteen, makuualustat, makuupussit, keittimen ja muut retkeilyvarusteet.

  Lapinkävijöiltä voi vuokrata telttoja, rinkkoja, reppuja ja keittimiä ja järjestäjiltä saa vinkkejä muista varusteiden vuokraajista ja lainaajista. Osallistujille lähetetään lähempänä ajankohtaa infokirje, josta saat tarvittaessa tukea varustautumiseen.

  Perheleiri on osanottajille maksuton, mutta kustannuksia syntyy vesibussin kyydistä (meno-paluu 7,50 e aikuiset, 4,50 lapset 7–16 v ja eläkeläiset) sekä 15 e leirimaksusta/teltta. Saaressa on myös kioski ja kesäravintola, joita tuskin voi ohittaa ostamatta jotain herkkua.

  Kokoontuminen lauantaina 25.5. Kaivopuiston Merisatamassa, Café Carouselin vieressä, josta JT-Linen vesibussi lähtee klo 11.30. Paluu sunnuntaina iltapäivällä.

  Ilmoittautumiset viimeistään 17.5. Sari Vikström-Kiviojalle joko sähköpostitse vikstrom.kivioja(at)gmail.com tai tekstarina numeroon 040 593 1019.

  Tervetuloa mukaan!