Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  marras
  16
  la
  Syyssauna @ Karjakaivo
  marras 16 @ 14:00 – 16:00

  Syyssäässä saunassa on tunnelmaa. Ota otsalamppu tai valaisin mukaan, niitä tarvitaan hämärissä sisätiloissa ja kotiin lähdettäessä voi jo olla lamppu tarpeen.

  Vastuuhenkilö Jukka Severinkangas, 040 572 0696. Saunamaksu 2 € maksetaan hänelle.

  marras
  23
  la
  Pikkujoulu @ Pukkisaari Seurasaaren kupeessa
  marras 23 @ 14:00 – 17:30

  Ikkunan edessä roikkuu joulukoriste, jossa kynttilöitä.

  Vietämme tänä vuonna ulkoilmahenkistä pikkujoulua Pukkisaaren rautakautisessa kauppakylässä Seurasaaren kupeessa. Luvassa ruokaa ulkopadasta, kahvittelua ja ohjelmaa aikuisille sekä lapsille. Maahinen tuo lapsille lahjaksi pienet rautakautiset herkut.

  Säänmukainen vaatetus. Omat astiat, istuinalustat ja taskulamput mukaan.

  Opastus Seurasaaren sillalta pitkospuita pitkin Pukkisaareen. Seurasaaren parkkipaikalle vie bussi 24.

  Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 15.11. ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi tai puhelimitse Marja Luhtalalle, 045 264 3901. Osallistumismaksu 5–10 €/henkilö maksetaan paikan päällä käteisellä.

  joulu
  6
  pe
  Itsenäisyyspäivän kävely @ Nuuksio
  joulu 6 @ 11:00 – 15:00

  Kävelyretki alkaa Haltian parkkipaikalta bussin tulon jälkeen. Kohteena on Punjonsuo ja sieltä mutkitellen Karjakaivolle saunomaan. Kesto noin 3 tuntia. Mukaan tarvitset evästä, juomaa, saunavarusteet, lampun ja mielellään sauvat.

  Vastuuhenkilö Jorma Nurmi, 040 766 9093, jorma.nurmi50(at)gmail.com.

  joulu
  14
  la
  Talkoot, joulusauna ja puuro @ Karjakaivo
  joulu 14 @ 10:00 – 17:00

  On lunta maassa tai ei, talkoissa ahkeroineet kokoontuvat vielä vuoden viimeisiin talkoisiin. Ylämaja somistetaan joulukuntoon ja ulkonakin voi löytyä tekemistä.

  Iltapäivällä saunotaan ensin ja kokoonnutaan sitten ylämajalle joulupuurolle ja kahville/teelle. Vastuuhenkilö Kaisa Peuramäki, 050 353 763.

  tammi
  22
  ke
  Yleisötilaisuus @ Keskustakirjasto Oodi
  tammi 22 @ 18:00 – 20:00

  Lapin seidat ja saamelaisten pyhät paikat
  Juha Pentikäinen

  Keskustakirjasto Oodi, Kuutio-sali

  Ukonsaari sekä Taatsin ja Somaksen mahtiseidat ovat tunnetuimpia muinaisten saamelaisten palvospaikkoja. Myös Utsjoen kolme Áilegas eli Ailigas-tunturia ovat pyhiä paikkoja. Mutta seitoja ja pyhiä paikkoja on runsaasti ympäri Lappia. Saamenkieliset paikannimet antavat vinkkiä, kunhan tietää mitä sanat merkitsevät.

  Juha Pentikäinen jos kuka on oikea henkilö johdattamaan meidät tähän menneeseen maailmaan, joka kuitenkin elää nimistössä ja tarinoissa, seitojen koloihin piilotetuista uhreista päätellen myös mielissämme. Hän on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu uskontotieteilijä, Helsingin yliopiston uskontotieteen laitoksen emeritusprofessori sekä Lapin yliopiston ja Pohjoisen kulttuuri-instituutin pohjoisen etnografian professori.

  Tämä yleisötilaisuus on ainutlaatuinen mahdollisuus perehtyä aiheeseen ja samalla hankkia myös joitain kirjoja Juha Pentikäisen kymmenistä julkaisuista.

  Vastuuhenkilö: Raija Hentman, 0400 380 606, raija.hentman(at)nic.fi.

  helmi
  26
  ke
  Vapaalaskuviikonloppu Kukasjärvellä
  helmi 26 @ 20:35 – maalis 2 @ 09:14

  Kukasjärven maisemissa liikutaan ja lasketaan umpihangessa 27.2.-1.3. Retki soveltuu kaikille vapaalaskusta kiinnostuneille. Yövymme Kukasmajassa ja sauna lämpenee joka ilta.

  Lähtö yöjunalla Helsingistä 26.2. klo 20:35, juna saapuu Kolariin 10:48. Paluu 1.3. Rovaniemeltä klo 21 lähtevällä yöjunalla, saapumisaika Helsinkiin on 2.3. klo 9:14.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967

  maalis
  21
  la
  Kukasjärven puunajoviikko
  maalis 21 – maalis 28 Koko päivä

  Viikolla 13 isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa ja talvinen luonto tarjoaa retkeilijöille unohtumattomia elämyksiä. Isännät ja kokeneemmat kävijät neuvovat kykyjensä mukaan myös ensikertalaisia.

  Kukasmajaan mahtuu 10 nautiskelijaa, majoitus normaalimaksujen mukaan.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967

  maalis
  27
  pe
  Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
  maalis 27 – huhti 4 Koko päivä

  Ylläksen maisemat kutsuvat perinteisen ja vapaan hiihtotyylin harrastajia kiertämään ylväitä tuntureita. Majoituspaikat ovat Tikkinen ja Joensuu, niistä on varattu n. 40 paikkaa hiihtäjille. Huoneet ovat pääosin 2 h osa 3 h ja osa parvipaikalla. Matkan hinta on n. 430 € sisältäen matkat ja majoituksen. Matkat tehdään junalla makuupaikoin Helsinki-Kolari-Helsinki ja tilausbussilla Kolari-Äkäslompolo-Kolari. Junien lähtöaikoja ei vielä tiedetä.

  Majoitustiloissa on keittiö, jossa voi valmistaa tai lämmittää ruuat, keittää kahvit ja säilyttää kylmää tarvitsevat ruuat jääkaapissa. Äkäslompolossa on useita hyviä ruokapaikkoja. Lähimpänä sijaitsee Ylläshumina, heidän mahdollinen ateriapakettitarjouksensa saadaan myöhemmin.

  Matkan ennakkomaksu maksetaan tammikuussa ja loppuerä helmikuussa. Perinteisen tyylin hiihtäjien rauhallista ryhmää vetää Jorma ja ripeitä vapaan tyylin hiihtäjiä vetää latu-ura.

  Tiedustelut ja ilmoittautuminen Jorma Nurmi 0407669093, jorma.nurmi50(at)gmail.com