Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  syys
  26
  la
  Syyssiivous @ Karjakaivo
  syys 26 @ 10:00 – 16:00

  Majan ja saunan kunnosta pidetään huolta perusteellisella pesulla sekä siistitään ympäristöä. Välillä otetaan eväät esille, lämmitetään soppaa, keitetään kahvit ja päivän päätteeksi saunotaan. Naisille ja miehille on erilliset saunavuorot.

  Vastuuhenkilö: Kaisa Peuramäki, 050 353 7637.

  loka
  3
  la
  Ruskovillan tehdas ja patikointi @ Orimattila
  loka 3 @ 09:00 – 18:00

  (Tärkeä tiedotus Raija Hentmanille ilmoittautuneille:
  Sekä sähköpostitse että tekstiviestillä tehtyjen ilmoittautumisten perille menossa on mahdollisesti ollut ongelmia. Jos ilmoittauduit sähköpostitse, tarkista että olet saanut kuittauksen Raija Hentmanilta. Jos et ole sitä saanut, välitä alkuperäinen ilmoittautumisesi hänelle uudestaan. Tekstiviestillä ilmoittautuneita Raija on pyytänyt lähettämään sähköpostiosoitteensa hänelle viimeistään sunnuntaina 20.9. Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, soita Raijalle, yhteystiedot alla.)

  Lähtöpaikka ja -aika: Kiasman tilausajoliikenteen pysäkki Mannerheimintiellä, klo 9:00.

  Retki järjestetään yhteistyössä Tunturikerho Kavtsin kanssa. Retkellä tutustutaan ensin Laukkosken luontopolkuun Pornaisissa sekä Askolan hiidenkirnuihin, jonka jälkeen
  Ruskovillan tuotantolaitokseen Artjärvellä. Matkalla karttuvat niin luontoelämykset kuin tietomme villasta ja villavaatevarastomme. Matkaan lähdetään Reissuleon tilausajoautolla.
  Retken hinta-arvio on 20 € ja se maksetaan käteisellä autossa.

  Mukaan mahtuu 50 henkeä, josta Kavtsin kiintiö on 25 ja HSL:n 25 osanottajaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on la 26.9. Jos tuolloin toisen yhdistyksen kiintiö ei ole täyttynyt ja
  toisella on lähtijöitä jonossa, loput paikat annetaan jonottajille.

  Kavtsin ilmoittautumiset Annu Koistiselle joko tekstarilla numeroon 050 326 6960 tai sähköpostitse annu.koistinen(at)iki.fi.

  HSL:n ilmoittautumiset Raija Hentmanille joko tekstarilla numeroon 0400 380 606 tai sähköpostitse raija.hentman(at)nic.fi.

  Hengityssuojaimen käyttö bussissa on vapaaehtoista ja kukin osanottaja päättää asiasta itse. Myöskään sään mukaista vaatetusta ja kunnon retkieväitä ei kannata unohtaa. Helsinkiin palataan ennen klo 18:aa.

  loka
  7
  ke
  Kerhoilta: Lapin aarteita @ Oodi
  loka 7 @ 17:30 – 20:00

  Keskustakirjasto Oodi, Kuutio-sali, 2. kerros

  Vaeltajat näkevät vaeltajan Lapin, lomakeskusten patikoitsijat päiväretki-Lapin, mutta sivuteiden varrella kulkijoita odottavat monet hienot retkikohteet: luontopolut soille ja ikimetsiin, suojelualueet ja kansallispuistot, joihin pääsyyn tarvitaan henkilöautoa. Jotkut kohteet vain ovat syrjässä totutuilta ajoreiteiltä, vaikka olisivatkin tunnettuja. Tällaisia tuttuja ja tuntemattomia kohteita ovat muun muassa Auttiköngäs, Korouoma, Kivitunturi, Moskun kotitalo, Viiankiaapa, Taatsin seita, Pakasaivo ja Jaipaljukka. Näistä ja muutamista muista kohteista Raija Hentman kertoo sanoin ja kuvin. Kuvaesitys alkaa klo 18.00.

  Tapahtuma on yhteinen Tunturikerho Kavtsin kanssa ja avoin kaikille.
  Vastuuhenkilö Annu Koistinen, 050 326 6960.

  loka
  9
  pe
  Viikonloppuvaellus Evolle
  loka 9 – loka 11 Koko päivä

  Syksyn viikonloppuvaelluksen kohde on Evo. Lähdemme Hämeenlinnan rautatieasemalta perjantaina 9.10. klo 17:25 kimppakyydein kohti Evoa. Yövymme Evolla nuotiopaikoilla omin majoittein. Mukaan otetaan viikonlopun retkivarustus ja ruuat. Vettä hankimme lähempää. Paluu sunnuntaina 11.10.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut 1.10. mennessä: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967.

  loka
  17
  la
  Puutalkoot ja sauna (opastettuna) @ Karjakaivo
  loka 17 @ 10:00 – 16:00

  Hieno tasainen kallio, jonka reunalla mökki.

  Tehdään joukolla puuhommia, puiden siirtoa, pilkkomista ja pinoamista. Ylämajan keittiöstä tarjotaan lämmintä soppaa. Ota myös omat eväät ja ruokailuastiat mukaan. Iltapäivällä mennään saunaan keskenään sovitussa järjestyksessä, naisille ja miehille on omat vuoronsa.

  Vastuuhenkilö: Jukka Severinkangas, 040 572 0696.

  Huom! Toivomme mukaan erityisesti uusia jäseniä. Järjestämme siksi yhdessä menon talkoisiin. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan opastettuna, ilmoittaudu Sirkka Leppäselle viimeistään edellisenä päivänä: sirkka.leppanen(at)lapinkavijat.fi, 050 3465 876. Talkoissa on kiva tutustua Karjakaivoon ja muihin jäseniin.

  loka
  25
  su
  Retki lippaluolaan @ Nuuksio
  loka 25 @ 11:00 – 15:00

  Teemme retken Nuuksion Sikalammen lähellä olevaan lippaluolaan.

  Tämä retki on suunnattu erityisesti lapsille ja lasten kanssa retkeileville mutta toki mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat ja retkelle toivotaan tulevan myös toiminnasta kiinnostuneita lapsiperheitä, jotka eivät vielä ole Helsingin Seudun Lapinkävijöiden jäseniä. Nyt onkin oiva mahdollisuus houkutella retkelle pienempiä retkeilijöitä lähipiiristä! Kävelyä tulee alle 5 km. Kuitenkin on hyvä huomioida, että luolan ympäristössä maastossa on suuriakin korkeuseroja eikä reitti ole maltillisesta matkasta huolimatta paras itse liikkuville aivan pienimmille retkeilijöille.

  Luolassa on sisällissodan aikana piileskelty pidempiäkin aikoja ja tästä kuulemme retkellä hieman lisää. Syömme myös eväitä luolassa.

  Lähtö on alustavasti klo 11. Aika tarkentuu kun tiedämme, ovatko osallistujat liikkeellä autolla vai julkisilla ja kun syksyn joukkoliikenneaikataulut tulevat.

  Retken kesto on 3-4 tuntia, aikaa voidaan myös sovitella linja-autoaikatauluihin.

  Ilmoittautumiset Sari Vikström-Kiviojalle 16.10. mennessä, vikstrom.kivioja(at)gmail.com tai jos sähköposti ei ole mahdollinen niin puhelimitse, 040 593 1019.

  loka
  31
  la
  Rakotuliviikonloppu @ Pukkila
  loka 31 – marras 1 Koko päivä

  Yöhongan kaatamisesta ja rakotulien värkkäämisestä Lapissa rapsahtaa nykyään tuntuvat sakot. Mutta olisihan ihan mukavaa kokea tuota entisaikojen tunnelmaa. Ilpo Häyrysen tontilla komeat mäntypöllit odottavat meitä, ja katsotaan saadaanko niistä yhteistyöllä rakotulet aikaiseksi. Siinä samalla voidaan valmistaa syötävää nuotiolla, muistella parhaita retkimokia ja katsella täysikuuta ennen kuin kaivaudumme makuupussien uumeniin.

  Ilmoittautumiset viimeistään 26.10. Raija Hentmanille mieluiten sähköpostitse, raija.hentman(at)nic.fi tai tekstarilla numeroon 0400 380 606. Tarkemmat ohjeet varustautumisesta ja kulkuohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

  marras
  4
  ke
  Syyskokous @ Pasilan kirjasto
  marras 4 @ 18:00 – 20:30

  Yhdistyksen syyskokous Pasilan kirjaston auditoriossa
  Rautatieläisenkatu 8, toinen kerros, sisäänkäynti Kellosilta 9.

  Tila on käytettävissä klo 17.30 alkaen ja kokous alkaa klo 18.00. Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat: valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ja toiminnantarkastajat, käsitellään vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätetään vuoden 2021 jäsenmaksun suuruudesta. Virallisen kokouksen jälkeen nautitaan luontokuvista ja esityksestä.

  Vastuuhenkilö: Annu Koistinen, 050 326 6960.