Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  syys
  22
  su
  Pyöräretki Lahtipolulle @ Itä-Helsinki
  syys 22 @ 12:00 – 17:00
  Pyörää nostetaan kävelytielle kaatuneen puunrungon yli.
  Pyöräilijöitä Kiira-myrskyn jälkeen 2017.

  Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen laatima Lahtipolku alkaa Puotilan kartanolta, kiertää Vartiokylänlahtea, ohjaa Vartiokylän linnavuorelle, koukkaa Mustavuoren puolelle, Meri-Rastilan ulkoilualueelle, opastaa Ramsinniemen lehtoon ja päättyy Rastilan metroasemalle. Kolmentoista kilometrin varrella on arvokkaita luontokohteita ja muita mielenkiintoisia paikkoja, joihin poiketaan jaloittelemaan. Tarjolla on kivoja evästelypaikkoja ja myös kahviloita.

  Kokoonnumme Puotilan metroaseman vieressä Puotilan metrotorilla klo 12. Retki päättyy Rastilan metroasemalle, kun lenkki on tehty. Aikaa on vaikea arvioida, se riippuu säästä ja pysähdyksistä.

  Ilmoittautumiset Raija Hentmanille joko tekstarilla numeroon 0400 380 606 tai sähköpostitse raija.hentman(at)lapinkavijat.fi.

  syys
  28
  la
  Syyssiivous ja lauantaisauna @ Karjakaivo
  syys 28 @ 10:00 – 16:00
  Siivoustalkoot aloitetaan heti aamusta kymmeneltä, siivouspomona on Eija Lempinen, 040 7236 768. Talkoiden jälkeen päästään saunaan ihan ilmaiseksi.
  Voit tulla myös pelkästään saunomaan klo 14 alkaen, mutta silloin joudut maksamaan saunamaksun 2 € Eijalle.
  loka
  4
  pe
  Viikonloppuvaellus @ Evo
  loka 4 – loka 6 Koko päivä

  Syksyn viikonloppuvaelluksen kohde on Evo. Lähdemme Hämeenlinnan rautatieasemalta perjantaina 4.10. klo 17.25 kimppakyydein kohti Evoa. Yövymme Evolla omin majoittein. Mukaan otetaan viikonlopun retkivarustus ja ruuat. Vettä hankimme lähempää. Paluu sunnuntaina 6.10.

  Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut 24.9. mennessä:
  Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967

  loka
  19
  la
  Päiväretki @ Torronsuo
  loka 19 Koko päivä

  Pitkospuut ruskan väreissä hehkuvalla suolla.Kokopäiväretkellä tutustumme Torronsuohon, joka on Etelä-Suomen suurimpia soita. Se on säilynyt lähes luonnontilaisena huolimatta sijainnistaan vanhojen viljelyseutujen ja kaupunkien ympäröimänä. Päivän aikana tutkimme myös Härksaaren louhoksen alueen, jossa on louhittu maasälpää sekä kvartsia. Retken kävelyosuus päättyy Torron kylään, joka on määritelty yhdeksi valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä Suomessa. Päivän aikana kävelemme n. 7 km suopitkoksilla, poluilla ja hiekkatiellä.

  Kuljetusjärjestelyt selvitämme lokakuussa. Mukaan otetaan sään mukainen vaatetus ja eväät koko päiväksi.

  Ilmoittautumiset 30.9. mennessä:
  Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com.

  loka
  29
  ti
  Kutukävely taimenpurolle @ Ala-Malmi
  loka 29 @ 17:00 – 20:00

  Taimenten kutupuroksi kunnostetulla Longinojalla pilkkukylkien häämenot ovat alkaneet. Matalissa soraikoissa voi otsalampun valossa nähdä naaraan kaivamassa kutukuoppaa ja uroksen vahtimassa vieressä. Longinojan tie rapaojasta taimenpuroksi on ollut pitkä, parikymmentä vuotta, ja lopputuloksesta on paljolti kiittäminen Juha Salosta, joka kokosi ympärilleen aktiivisen joukon puroa kunnostamaan. Koko tarinaan voi tutustua osoitteessa longinoja.fi.

  Meitä tulee opastamaan yksi puroaktiiveista. Samalla tutustumme myös puron varren kaksi kilometriä pitkään luontopolkuun. Matkan varrella pysähdymme kahvinuotiolle.

  Tapaamispaikka: Haaga-Helian parkkipaikka Ala-Malmilla, osoite Latokartanontie 12, parkkipaikan kadunpuoleinen pää. Julkisilla pääsee hyvin lähtöpaikalle (Reittiopas).

  Ilmoittautumiset viimeistään 28.10. Raija Hentmanille: raija.hentman(at)lapinkavijat.fi tai tekstiviesti numeroon 0400 380 606.

   

  marras
  2
  la
  Metsähotelli @ Karjakaivo
  marras 2 – marras 3 Koko päivä

  Ja taas Lapinkävijät pystyttävät Karjakaivon maastoon metsähotellin. Vieraiksi toivotaan erityisesti henkilöitä, jotka haluavat tutustua yhdistykseemme ja opastetusti Nuuksion luontoon ja retkeilyyn. Karjakaivon maastossa on vain vähän sopivia telttapaikkoja, mikä rajoittaa osanottajamäärää. Hotellivieraat saapuvat valmiiksi pystytettyyn telttakylään, muut varusteet jokainen tuo itse.

  Ohjelmassa on ympäröivän luonnon aistimista, rentoutumista, elämyksiä ja vähän myös tiedon jakamista. Ilmoittautuneet saavat tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ohjeet varustautumiseen.

  Metsähotellin makuupaikan varauslomake

  Lisätietoja metsähotellistamme antaa Marina Koskelainen, puh. 0400 291 550, ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi.