Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  touko
  19
  ke
  Kevytretkeilykurssi @ Rastilan leirintäalue
  touko 19 @ 17:00 – 21:00

  Karavaanikatu 4, Rastilan leirintäalue, Café Monami

  Painava rinkka tarkoittaa mukavaa leirielämää ja kevyt rinkka epämukavaa. Vai onko asia oikeasti näin? Materiaalit ja välineet ovat muuttuneet paljon vuosikymmenten mittaan, joten oikeilla valinnoilla rinkan painoa voi keventää huomattavasti. Se onnistuu, vaikkei kuuluisikaan niihin piireihin, jotka katkaisevat hammasharjansa varren ja irrottavat teepussien lipukkeet painon keventämiseksi.

  Ossi Määttää voisi kutsua kevytretkeilyn ”guruksi”, onhan hän jo pitkään pitänyt kevyestikairassa.com-blogia ja kirjoittanut aiheesta kirjan Kevytretkeilijän opas. Tietoa aiheesta jaetaan laajasti ja eri välineisiin pääsee myös tutustumaan. Tilaisuudessa on myös mahdollista ostaa Kevytretkeilijän opasta (23 €).

  Tilaisuus on avoin kaikille, mutta osanottajamäärä selviää vasta toukokuussa ja riippuu silloisista koronarajoituksista.

  Ilmoittautumiset Raija Hentmanille viimeistään su 16.5. ensisijaisesti sähköpostiosoitteeseen raija.hentman(at)nic.fi. Lisätietoja voi kysyä häneltä numerosta 0400 380 606.

  Kurssimaksu 10 € maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä Helsingin Seudun Lapinkävijöiden tilille FI18 2142 1800 0138 42 käyttäen viitenumeroa 21034. Maksun voi suorittaa myös käyttäen koulutustoimikunnan MobilePay numeroa 52454.

  touko
  20
  to
  Retkisuunnistuskurssi @ Rikhardinkadun kirjasto
  touko 20 @ 17:30 – 20:00

  Teoriailta Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 1 kerros, Tuure-Sali.

  Kurssilla paneudutaan erityisesti maaston ja kartan tietojen yhdistämiseen ja tutkimiseen sekä kompassin käyttöön. Teoriailtaa (20.5) ennen on syytä tehdä annetut ennakkotehtävät, jotta illasta saa mahdollisimman paljon irti. Tarvitset teoriailtaan kompassin ja muistiinpanovälineet.

  Teoriaillan opit siirretään käytännön taidoiksi torstaina 27.5. Paikka ja aika ilmoitetaan teoriaillassa. Tarvittavat kartat jaetaan muun materiaalin kanssa teoriaillassa. Teoriaillan opettajat ovat Raija Hentman ja Risto Heinänen. Käytännön osuudella on useampi ohjaaja.

  Ilmoittautumiset viimeistään 11.5.2021 Aira Häkkiselle ensisijaisesti sähköpostitse aira.hakkinen(at)gmail.com ja jollei sähköpostia ole tekstiviestinä 0400 594 766. Kurssi on avoin kaikille.

  touko
  21
  pe
  Vajosuon vaellus Kurjenrahkan kansallispuistossa
  touko 21 @ 18:00 – touko 23 @ 18:00

  Taivallamme viikonlopun aikana Vajosuon vaelluksen, joka on 30 km pituinen rengasreitti. Matkan varrelle mahtuvat Kurjenrahkan kansallispuiston suuret suot, Vajosuo ja Kurjenrahka, jotka avarina ja luonnontilaisina ovat vaikuttavia kaikkina vuodenaikoina. Reitti sivuaa myös Pukkipalon aarnialuetta ja Savojärveä. Yövymme omissa majoitteissa reitin tulipaikoilla. Juomavedet tulee kantaa mukana, sillä reitillä ei ole vesipisteitä. Jos kevät on kovin märkä, voimme joutua tekemään reitin edestakaisena ja jättämään Kurjenrahkan osuuden väliin, koska siellä pitkospuut ovat ilmeisesti huonossa kunnossa. Tarkastamme tilanteen vielä lähempänä ajankohtaa.

  Kuljemme omilla autoilla/kimppakyydeillä. Kokoonnumme Rantapihan parkkipaikalle (Savojärventie 102, Nousiainen) perjantaina 21.5. klo 18.00 mennessä. Rantapihassa on uimaranta ja tulistelupaikka, jos ennen tai jälkeen vaelluksen haluat viettää aikaa siellä.

  Tiedustelut ja ilmoittautumiset mielellään 14.5. mennessä Sari Haarala, 0400 808 911, haaralasari(at)gmail.com tai Taina Ronkainen, 040 801 8140, taronka(at)gmail.com.
  Kerro ilmoittautuessasi, jos autossasi on tilaa tai jos tarvitset kyytiä perille.

  Kurjenrahkan esite karttoineen

  touko
  22
  la
  Kesähuoltoviikko @ Kukasjärvi
  touko 22 – touko 29 Koko päivä

  Isännät ovat Kukasjärvellä laittamassa paikkoja kuntoon kesää varten. Majaan mahtuu kevään tuloa tarkkailevia ulkoilijoita – jäseniä ja heidän vieraitaan. Isännät neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta.

  Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967. Majoitus on maksullinen.

  Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, siitä ilmoitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti sekä tässä ilmoituksessa, Lapinkävijöiden Facebook-ryhmässä ja sähköpostilistan välityksellä.

  touko
  29
  la
  Nuku yö ulkona @ Karjakaivo
  touko 29 @ 10:00 – touko 30 @ 18:00

  Tänä viikonloppuna nautitaan Nuuksion keväästä, sen linnunlaulusta ja yön valoisuudesta. Tätä helpommaksi ei retkeilyn aloittaminen tule, joten toivomme että tapahtuma tavoittaa vasta retkeilyharrastustaan aloittavia. Karjakaivon majojen läheisyyteen nousee telttakylä, josta voit varata joko itsellesi nukkumapaikan tai kaverisi/perheesi kanssa koko teltan. Telttapaikkoja on rajoitetusti.

  Makuupussit, alustat, keittimet, muut varusteet ja ruoat osanottajat tuovat itse. Ilmoittautuneille annetaan varusteluettelo pakkaamista helpottamaan sekä vinkkejä siitä, mistä puuttuvia varusteita voi vuokrata tai lainata. Varusteiden puute ei ole este osallistumiselle.

  Ohjelmassa on riippumattokurssi (avoin myös muille kuin tapahtuman osanottajille), saunomista, lätynpaistoa, tietoiskuja retkeilystä, tutustumista Eräkärryyn ja patikointia lähimaisemissa. Sunnuntaina yöpyjille tarjotaan aamupuuroa, kahvia ja teetä.

  Ilmoittautumiset viimeistään 23.5. lomakkeella, joka löytyy vapun jälkeen tästä ilmoituksesta. Lisätietoja koronatilanteen vaikutuksista tapahtuman toteutumiseen Lapinkävijässä 2/2021 sekä täällä. Lisäksi tiedotetaan sähköpostilistan jäsenille ja yhdistyksen Facebook-ryhmässä.

  Riippumattokurssi @ Karjakaivo
  touko 29 @ 12:00

  Riippumatossa yöpymisestä on tullut tavattoman suosittua. Jotta yöpymisestä tulisi mukava kokemus, lajista olisi hyvä tietää muutamia asioita, kuten miten suojautua sateelta, hyttysiltä ja kylmältä, miten saa parhaan nukkuma-asennon, miten erilaiset riippumatot eroavat toisistaan ja millaisia niksejä on maton ripustamiseen. Näistä asioita kurssilla kertoo ”riippumattomies” Ari Grönlund. Maksuton kurssi on avoin kaikille ja myös osa Nuku yö ulkona -tapahtuman ohjelmaa.

  Vain riippumattokurssille osallistujat ilmoittautuvat viimeistään 23.5. Saara Loisteelle, saara.loiste(at)gmail.com. Kurssille ilmoittautuneet opastetaan Karjakaivolle Suomen luontokeskus Haltialta. Tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin Lapinkävijöiden tiedotuskanavissa ja Lapinkävijässä 2/2021.

  Huom! Tarkista täältä mahdolliset koronarajoitusten aiheuttamat lisäohjeet ennen tuloasi.

  kesä
  3
  to
  Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
  kesä 3 @ 17:00 – 19:00

  Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2, Helsinki.

  Asiantuntijana ja oppaana Helsingin yliopiston Kasvimuseon yli-intendentti ja tietokirjailija Henry Väre. Henry esittelee Suomen tunturikasveja ulkona puutarhan Lappi-osastolla. Meille kerrotaan tunturikasvien tunnistamisesta, esiintymisalueista ja ekologiasta. Henryn opastuksella teemme myös laajemman kierroksen puutarhassa ja kuulemme sen historiasta.

  Kokoonnutaan puutarhan kahvilan ulkopuolella, missä kerätään pääsymaksu 5 € / henkilö.

  Vastuuhenkilö: Joanna Kurki, 040 572 7508
  Ilmoittautuminen hänelle 27.5. mennessä, joanna.kurki(at)gmail.com.
  .

  kesä
  5
  la
  Päiväretkiviikko Kuhmossa
  kesä 5 – kesä 12 Koko päivä

  Huom! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 12.5. asti. Pari paikkaa oli vielä vapaana 4.5.

  Viikon aikana tutustumme päiväretkillä Kuhmon luontoon, erämaiseen taigaan. Patikoimme Elimyssalon ja Iso-Palosen luonnonsuojelualueilla, Sinisen polun ja Jämäsvaaran virkistysmetsissä ja UKK-reitillä. Päivittäin patikoimme 10–16 km. Patikkaretkien lisäksi tutustumme Kuhmon keskustan luontoon ja kalevalaiseen sekä karjalaiseen kulttuuritarjontaan.

  Retken hinta on n. 400–500 €. Se tarkentuu, kun tiedämme VR:n hinnoista ja osallistujamäärän. Hinta sisältää junakuljetukset Helsinki-Kajaani-Helsinki, paikalliskuljetukset, majoituksen matkakoti Kiepissä (1hh tai 2 hh, aamiainen +5 €/aamu) ja oppaan palvelut. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

  Ilmoittautumiset 12.5. mennessä: Juha Karsikas, 040 548 1250,
  juha.karsikas(at)icloud.com.

  Tietoa retkikohteista:
  Elimyssalo
  Iso-Palonen, Maariansärkät
  Sininen polku
  Jämäsvaara
  UKK-reitti
  Kuhmo

  Tietoa majoituspaikasta:
  Matkakoti Kieppi