Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  kesä
  6
  la
  SIIRRETTY! Kukasjärven kesähuoltoviikko
  kesä 6 – kesä 13 Koko päivä

  SIIRRETTY ETEENPÄIN SIIHEN SAAKKA, KUNNES KUKASJÄRVELLE MENEMINEN ON TAAS MAHDOLLISTA.
  Jos olet kiinnostunut osallistumaan viikolle, tiedustele tilannetta Markukselta.

  6.-13.6. Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa ja kesä luultavasti hyvällä alulla. Huoltoviikko on oiva aika vierailla Lapin tukikohdassamme. Isännät neuvovat tarpeen ja kykyjensä mukaan ensikertalaisia ja tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Majaan mahtuu kymmenen yöpyjää ja sauna lämpenee joka ilta. Hyttysistä ei ole juurikaan haittaa pihapiirissä.  Majoitus on maksullinen.

  Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967.

  kesä
  13
  la
  Karjakaivon siivous ja avajaiset
  kesä 13 @ 10:00 – 21:00
  Kuvakooste, jossa paljon ihmisiä mökin ympäristössä kauniissa kevätsäässä.
  Iloista porukkaa kahden vuoden takaa. (Kuvat: Marina Koskelainen)

  Hyvä Lapinkävijä!

  Tervetuloa Karjakaivolle tapaamaan muita Lapinkävijöitä pitkästä aikaa. Kello 10 aloitetaan siivoaminen ja kello 13 nostetaan lippu salkoon kesäkauden avajaisten merkeissä. Kaikkia koronavarotoimia noudatetaan huolellisesti. Maan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti paikalla saa olla korkeintaan 50 henkilöä, muihin pidetään riittävä etäisyys ja käytetään tilaisuuden järjestäjien tarjolle tuomaa käsidesiä. Erityisesti huomioidaan riskiryhmäläiset.

  Juhlatarjoiluna on pullakahvit ja myös jotain suolaista purtavaa. Lopuksi saunotaan pienissä porukoissa, miehille ja naisille järjestetään erilliset vuorot.

  Tapahtuman suunnittelua ja tarjoilujen hankkimista varten pyydämme sinua ilmoittautumaan mahdollisimman pian, mutta viimeistään 5.6.2020. Ilmoittautuessasi kerro osallistutko vain siivoukseen tai vain avajaisiin tai molempiin. Kerro myös aiotko saunoa. Järjestäjien lisäksi vain 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan, jotta varmasti pysytään sallituissa rajoissa. Tuo mukanasi kahvimuki ja lautanen pikkusuolaiselle sekä istuinalusta kalliolla istumista varten. Pukeutumisessa muista ottaa huomioon, että emme voi mennä sisälle suojaan.

  Ilmoittautumiset 5.6.2020 mennessä: Marja Luhtala, luhtalamarja@gmail.com, 045 264 3901

   

  kesä
  27
  la
  Retkiviikko @ Saariselkä
  kesä 27 – heinä 4 Koko päivä
  HUOM! RETKIVIIKON JÄRJESTÄMINEN ON EPÄVARMAA KORONATILANTEEN TAKIA. ILMOITTAUTUMISAIKAA ON JATKETTU 25.5. SAAKKA.

  Viikon aikana tutustumme Saariselän ympäristöön: Kaunispää, Lutto, Iisakkipää, Laanila, Rumakuru… Koska aurinko ei laske vuorokauden aikana, teemme retkiä myös yöllä. Patikkaretkien lisäksi ohjelmassa on
  – savusaunominen Kiilopäällä, menomatka  patikoiden, 10 km, helppo, mutta Ahopäälle noustessa korkeusero on n. 80 m, paluumatkalla saunomisen jälkeen bussikuljetus
  – retki Inarin kirkonkylään, jossa tutustumme saamelaismuseo Siidaan ja saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen sekä käymme risteilyllä Inarinjärvellä, bussikuljetus Inariin mennen tullen

  Retken hinta on n. 200 €. Ennakkomaksu (50 €) maksetaan 30.5. mennessä. Loppusumma, joka tarkentuu myöhemmin, maksetaan 15.6. mennessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Hinta sisältää majoituksen tasokkaissa mökeissä, retkiopastukset ja paikalliskuljetukset. Kuljetukset Saariselälle ja sieltä pois jokainen hoitaa itse.

  Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)
  icloud.com

  Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, peruuntumisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti ja lisäksi tässä tapahtumailmoituksessa, Facebook-ryhmässä sekä sähköpostilistan jäsenille.

  Reittiselostuksia alueelta osoitteesta
  https://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto/reitit:

  Aurorapolku, 2 km, helppo, maastoon tutustuminen

  Iisakkipään luontopolku, 7 km, keskivaikea, korkeusero 160 m

  Prospektorin polku, 9 km, helppo, kullankaivuun historiaa

  Rumakurun rengasreitti, 14 km, keskivaikea, korkeusero 110 m

  Muita mahdollisia retkiä:

  Luttojoki ja Kaunispää, 11 km, keskivaikea, korkeusero 180 m

  Kuusimetsän rajan retki valtatien länsipuolella, retkentäysimittainen toteutuminen riippuu veden korkeudesta, voidaan toteuttaa lyhyempänä vaihtoehtona

  Nousu Pietarinvaaralle, 8-10 km, keskivaikea, korkeusero 120 m

  Laanilan savottakahvila, 8 km, helppo, kahvilassa mahdollisuus ruokailuun (ei sisälly retken hintaan).

  heinä
  26
  su
  Päiväretki Pentalaan
  heinä 26 Koko päivä

  Pentalan saarella Espoon Suvisaaristossa on kokoa 130 hehtaaria, joista vajaa puolet on luonnonsuojelualuetta. Saaren luonto on erittäin monimuotoista, onhan saari ollut asuttu
  1700-luvun puolivälistä ja saarella on erilaisia arvokkaita luontoympäristöjä. Nyholmin kalastajasuku asui saarella torppareina 1850-luvulta lähtien. He saivat lisätuloja mm. kesävieraiden majoittamisesta. Nyholmien tilan rakennukset muodostavat saaristomuseon, johon tutustumme mm. opastetulla kierroksella. Sen lisäksi kierrämme saaren luontopolun ja tutkimme järven ympäristöä. Tarkemmat tiedot toukokuussa täällä ja Lapinkävijässä 2/2020.

  elo
  1
  la
  Retkeilyllinen talkooviikko Kukasjärvellä
  elo 1 – elo 8 Koko päivä
  Kaksi henkilöä retkeilemässä soisessa maastossa.
  Isäntä Markus Pyhälä ja talkoolainen Juha Karsikas retkeä vetämässä 2018.

  Elokuun alussa pidetään talkoot Kukasjärvellä. Yhdistys järjestää edestakaisen kimppakyydin Äkäslompolosta/Kittilästä. Aikataulut selviävät myöhemmin.

  Talkoissa paikat siivotaan sisällä ja laitetaan kuntoon ulkona. Kaikille riittää mielenkiintoista tekemistä. Pari retkeäkin on tarkoitus tehdä. Hyttysistä ei ole juurikaan ollut haittaa. Kimppakyydin lisäksi yhdistys tarjoaa majoituksen, aamupuuron ja kahvit sekä lounaskahvit.

  Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikataulutiedot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967

  elo
  7
  pe
  Saaristoretki Turun saaristoon
  elo 7 – elo 9 Koko päivä

  Viikonlopun aikana tutustumme Turun saariston pieneen rengasreittiin. Perjantaina tutkimme Paraisten historiaa ja saavumme illaksi Nauvoon. Lauantaina risteilemme Seilin saarelle ja sieltä edelleen Rymättylään savusaunomaan ja nauttimaan saaristolaispöydän antimista. Sunnuntaina jatkamme Naantalin vanhaan kaupunkiin ja illaksi Helsinkiin.

  Retken hinta on 350–400€ sisältäen tilausbussin, kaksi yöpymistä (2 hh), kaksi aamiaista, kaksi lounasta, illallisen perjantaina, lauttamaksut. Retkimaksu maksetaan 13.7. mennessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen.

  Ilmoittautumiset 28.6. mennessä: Juha Karsikas, 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com.

  Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, peruuntumisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti ja lisäksi tässä tapahtumailmoituksessa, Facebook-ryhmässä sekä sähköpostilistan jäsenille.

  syys
  4
  pe
  Ruskavaellus Kiilopään maisemissa
  syys 4 – syys 13 Koko päivä

  Lähdemme maastoon Kiilopäältä ja päätämme vaelluksen Tievatuvalle. Matkan varrella löydämme mm. Luulammit, Taajosnokan, Lankopään, Taimenlammen, Suomujoen, Lankojärven ja Raututunturit. Yhdessä yöpymispaikassa vietämme kaksi yötä, jolloin välipäivänä voi levätä leirissä tai osallistua päiväretkelle kevyemmällä kantamuksella.
  Retken vetäjinä toimivat Juha Karsikas ja Jorma Nurmi.

  Juna lähtee Helsingistä Rovaniemelle perjantaina 4.9. illalla. Sieltä jatkamme bussilla vaelluksen lähtöpisteeseen. Takaisin Helsingissä olemme sunnuntaina 13.9. aamulla.

  Retken hinta on n. 350 € sisältäen juna- ja bussimatkat, yöpymisen vaelluksen jälkeen (sauna, illallinen, aamiainen) ja oppaiden palvelut. Ennakkomaksu (100 €) maksetaan 30.5. mennessä. Loppusumma, joka tarkentuu myöhemmin, maksetaan 15.6. mennessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Retkelle otetaan mukaan 18 vaeltajaa.

  Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)
  icloud.com.

  Mikäli tapahtumaa ei voida toteuttaa koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi, peruuntumisesta ilmoitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti ja lisäksi tässä tapahtumailmoituksessa, Facebook-ryhmässä sekä sähköpostilistan jäsenille.