Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot
Kimppakyytiohje

maalis
25
la
Talvihuoltoviikko @ Kukasjärvi
maalis 25 – huhti 1 Koko päivä

Lähde Lappiin nauttimaan talvesta ja erämaa-alueen rauhasta! Isäntä on Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu kymmenen talvesta nauttivaa ulkoilijaa, jäseniä ja heidän vieraitaan. Huoltoviikolla talvi on yleensä parhaimmillaan!

Kukasjärvi ympäristöineen tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet. Majan ympärillä aukeaa umpihanki siitä nauttivalle, ja koneladullekin pääsee näppärästi, Ylläksen laaja latuverkko on parin kilometrin päässä. Siirtymiä varten matkaan kannattaa ottaa myös isosompaiset sauvat, jos sellaiset omistaa. Isäntä ja kokeneemmat vieraat neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia sekä tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot Markus Pyhälä,
markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967. Majoitus on maksullinen.

maalis
31
pe
Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
maalis 31 – huhti 9 Koko päivä

Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen tuntureille. Majoituspaikoissa Ylläskarpalo (kolme rivitalohuoneistoa) sekä Risto Joensuu (mökit Vimpa ja Kielas sekä rivitalon pääty) on 33 petipaikkaa. Huoneet ovat pääosin 2 hh, osa 3 hh ja osa parvipaikalla. Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat majoitukseen. Jokaisessa majapaikassa on sauna, suihku, 1–2 wc:tä, perusastiasto, ruoan valmistukseen tarvittava välineistö, jääkaappi ja TV.

Matkan hinta on 400–450 € sisältäen junamatkat Helsinki–Kolari–Helsinki makuupaikalla ja bussikuljetuksen Kolari–Äkäslompolo–Kolari sekä majoituksen. Hinta täsmentyy, kun
VR antaa infoa. Maksutiedot ilmoitetaan osallistujille tammikuussa.

Ylläshuminan ruokatarjoukset (7 vrk): aamiainen ja päivällinen 490 €, aamiainen 175 €, päivällinen 322 €. Lapset alle 13 vuotta puoleen hintaan. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, valitsetko jonkin Ylläshuminan ruokailuvaihtoehdon. Se laskutetaan ennakkomaksun yhteydessä tammikuussa. Ylläshuminan ruokailuihin ei voi ilmoittautua myöhemmin. Ylläshuminan pubista voi saada pientä suolapalaa ilman etukäteisilmoittautumista.

Äkäslompolon palveluista, tapahtumista yms. löydät tietoa osoitteessa yllas.fi.

Aikataulutiedot, mahdolliset muutokset ja tarkennukset kerrotaan ilmoittautuneille sekä tässä ilmoituksessa, Facebookissa ja sähköpostilistalla.

Ilmoittautuminen 31.12.2022 mennessä: Juha Karsikas, juha.karsikas(at)icloud.com

huhti
8
la
Talviretkeilykurssi Kukasjärvellä
huhti 8 – huhti 15 Koko päivä
Lumen päällä teltan kulma, ahkio, sukset ja sauvat.
Kuva: Sirkka Leppänen.

Kun kurssin teoriaosuus on käyty, siirrytään käytännön harjoituksiin. Tämän osuuden alussa majoitutaan Kukasjärven tukikohtamme Kukasmajassa. Pari ensimmäistä päivää ovat tiivistä käytännön harjoittelua: lumikammin rakentamista, keittimiin tutustumista, tulentekoa, suunnistusharjoitusta, ensiapua ym., sekä ennen lähtöä vinkkejä ahkion pakkaamiseen. Sitten lähdetään hyvin valmistautuneina kolmen yön vaellukselle. Viimeiseksi yöksi palataan Kukasmajan ja saunan lämpöön. Kukasmajaan mahtuu kymmenen osanottajaa.

Koska kurssin hinta ei tule sisältämään junalippuja, talvivaelluksesta kiinnostuneiden on syytä hankkia liput hyvissä ajoin, sillä toinen pääsiäisviikko on perinteisesti erittäin varattu. Mikäli päiväjunassa istuminen ei haittaa, yöjunaa edullisemmin selviää, jos saapuu päiväjunalla Rovaniemelle. Varmista, että valitsemaltasi junayhteydeltä on rautatieasemalta jatkoyhteys linja-autolla Kolarista Äkäslompoloon tai Rovaniemeltä Kittilään. Sekä Kolarista Äkäslompolon kautta että Rovaniemeltä Kittilän kautta saapuessa viimeinen osuus kuljetaan taksilla Pyhäjärven parkkipaikalle.

Lapinkävijöillä on vuokrattavana mm. ahkioita ja telttoja. Suksivalinnasta ja kaupallisista varustevuokraamoista on tietoja Lapinkävijässä 1/2023 sivuilla 35-36. Jos sukset (jonka siteisiin käyvät erilaiset jalkineet) vuokraa rovaniemeläiseltä Get Arcticilta, he ovat myös valmiita tuomaan sukset Rovaniemen rautatieasemalle päiväjunan saavuttua.

Harjoitusviikon hinta on 90-200 euroa osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy opetus, yöpyminen ja sauna Kukasjärvellä sekä aamupuurot ja -kahvit/teet Kukasmajalla. Matkakulut, välinevuokrat ja muut ateriat eivät sisälly hintaan, mutta jakamalla niitä osanottajien kesken voi kuluja alentaa.

Harjoitusviikko on tarkoitettu jäsenille, mutta mukaan pääsee maksamalla 20 euron jäsenmaksun.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Risto Heinäselleristo.heinanen(at)luukku.com. Kurssin ohjaajina toimivat Risto Heinänen ja Raija Hentman. Harjoitusviikko toteutuu, jos osanottajia on vähintään kolme.

huhti
15
la
Talkoot Karjakaivolla
huhti 15 @ 10:00 – 18:00

Tehdään polttopuita ja tarvittavia siivous- ja huoltotöitä. Talkooruoka ja -sauna tarjotaan. Ota myös mukaan omat välipalat ja juotavaa.

Ilmoittaudu ruokailuun sekä jos haluat saunanlämmittäjäksi 13.4. mennessä
talkootk(at)lapinkavijat.fi.

Vastuuhenkilö: Jukka Nieminen, 040 638 6608

touko
3
ke
Retkiruokaa kaupan hyllystä
touko 3 @ 18:30 – 20:00

K-Supermarket Hertta, Herttoniemen metroasemaa vastapäätä

Päätyykö rinkkaasi aina jotakuinkin samoja ruokia? Hyvin varustetussa ruokakaupassa on kuitenkin melkoinen valikoima vaelluksen ruokahetken rikastuttajia. Kauppiaan luvalla tutkimme perusteellisesti Hertan hyllyjä ja sieltä löytyy varmasti tuotteita, joista et ole kuullutkaan ja tuotteita, joita et ole tullut ajatelleeksi osana vaellusviikon menyytä.

Kaupan hyllyvälejä ei voi tukkia isolla porukalla, joten mukaan mahtuu enintään 10 henkeä. Siltä varalta, että tulijoita olisi enemmän, varapäivä on to 4.5. Mutta vain siinä tapauksessa, että kaikki eivät mahdu mukaan 3.5. Oppaana kaupassa toimii Raija Hentman.

Ilmoittautumiset: Raija Hentman, raija.hentman(at)nic.fi  viimeistään ti 2.5.
Huomaa, että Raija lähtee Lappiin 23.3. ja palaa vasta 25.4. Tänä aikana ilmoittautumisia ei kuitata vastaanotetuiksi eikä ilmoittautumisten määrää seurata.

touko
6
la
Kevätsiivous ja sauna @ Karjakaivo
touko 6 @ 11:00 – 18:00

Talkoot alkavat klo 11.

Valmistellaan Karjakaivo kesän tuloon, tuuletetaan, mopataan, pölytetään ja tehdään muita siivoustöitä.

Samana päivänä vietetään kesäkauden avajaisia, joissa tarjotaan soppaa ja kahvit. Muista ilmoittautua avajaisiin, talkoisiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Mutta jos haluat saunanlämmittäjäksi, ilmoittaudu 4.5. mennessä talkootk(at)lapinkavijat.fi.

Vastuuhenkilö: Jukka Nieminen, 040 638 6608.

Kesäkauden avajaiset @ Karjakaivo
touko 6 @ 14:00 – 18:00

Kun kevätsiivous on saatu päätökseen ja paikat hohtavat puhtauttaan, kesäkausi voi juhlavasti alkaa. Lippu nousee salkoon klo 14.

Tarjolla on lohi- ja kasvissoppaa sekä pullakahvit. Ota mukaan omat ruokailuvälineet ja istuinalusta sekä saunakamppeet. Alamajan sauna tarjoaa makoisat löylyt, miehille ja naisille on erilliset vuorot.

Jotta soppia tulisi tarpeeksi, ilmoita tulostasi ja haluamasi soppavaihtoehto 1.5. mennessä ensisijaisesti ilmoittautumistaulukon kautta. Linkki taulukkoon tulee tähän ilmoitukseen sekä Facebook-ryhmäämme.

Lisätietoja antaa Aino Auvinen, ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi, 040 704 0805.

touko
13
la
Majoitekylä Karjakaivolla
touko 13 @ 10:00 – touko 14 @ 15:00

Nuuksion rauhaisalle Karjakaivolle nousee ilmainen majoitekylä, josta voi varata itselleen mieluisan majoitteen: teltan tai riippumaton. Toki voi osallistua myös omalla majoitteella. Tapahtumaan toivotetaan tervetulleiksi eritoten henkilöitä, jotka eivät vielä tunne yhdistystämme ja jotka haluavat tutustua Nuuksion luontoon ja retkeilyyn.

Tapahtuman ohjelma on rennon vapaa. Omatoimisesti voi joogata, meditoida, käydä juoksulenkillä, pyöräillä (pyörän saa vuokrattua esim. Haltiasta), pelata erilaisia pelejä, löhöillä riipparissa kirjaa lukien, nukkua viikon kiireet pois tai lähteä ohjatulle retkellemme (n. 10 km) ja sen jälkeen saunoa ihanassa puusaunassamme ja pulahtaa erämaiseen järveen laiturilta. Jos ei ole metsäpalovaroitusta, voimme käyttää ulkopataa nuotiona (kaupungin luvalla), jolloin grillauksetkin onnistuvat. Huom. Karjakaivon mökeissä ei ole sähköjä. Puhdasta juomavettä saa kaivosta, joten sitä ei tarvitse kantaa mukana. Yhdistys tarjoaa sunnuntaina aamupuuron ja kahvin/teen.

Retkeilyvarusteiden puute ei ole este tapahtumaan osallistumiselle. Toivomme kuitenkin, että sinulta löytyy makuupussi (tai voit vuokrata esim. Luontokeskus Haltiasta), mutta muut välineet yritämme löytää sinulle ilmaiseksi. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro tarvitsetko makuualustan tai retkikeittimen & kaasun sekä opastusta keittimen käytössä.

Karjakaivo on mainio paikka kokeilla ensimmäistä kertaa ulkona nukkumista tai omia varusteita. Jos et ole varma tarkenetko nukkumaan koko yön ulkosalla, niin voimme varata muutaman paikan yöllä tupaan siirtyville, mutta lähtökohtaisesti tapahtumassa on tarkoitus yöpyä ulkona.

Mukaan tarvitset säänmukaisen vaatetuksen, ruokailuvälineet, ruoat viikonlopuksi sekä saunomiskamppeet, jos saunot. Naisten ja miesten saunavuorot käytössä.

Ilmoittautumiset viimeistään 3.5.2023 ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin Whatsapp-ryhmään, jossa tiedotetaan tarkemmin aikatauluista ja muista käytännön asioista. Ei hätää, jos et käytä Whatsappia, tärkeimmät tiedot lähetetään sinulle sähköpostitse.

Majoitteet jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja eri majoitetyyppejä on rajattu määrä.

Ohjattu lähtö Karjakaivolle tapahtuu lauantaina klo 10 Luontokeskus Haltiasta (Nuuksiontie 84) ja paluu sunnuntaina klo 15 samaan paikkaan. Tai voi tulla ja mennä omia aikojaan, aikataulu on vapaa.

Lisätietoja Marina Koskelainen, ohjelmatk(at)lapinkavijat.fi, 0400 291 550.