Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

loka
23
la
Puutalkoot ja sauna @ Karjakaivo
loka 23 @ 10:00 – 16:00

Puuhommia.

Vastuuhenkilöä kaivataan, vastuutonta tapahtumaa lapinkävijöillä ei ole tähän mennessä ollut. Ilmoittaudu vastaavaksi sähköpostilla talkootk(at)lapinkavijat.fi tai puhelimella 050 353 7637, Kaisa Peuramäki.

marras
3
ke
Syyskokous ja kerhoilta @ Pasilan kirjasto
marras 3 @ 18:00 – 20:00

Pasilan kirjaston 2. kerroksen auditorio, Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9:n puolelta.

Tila on käytettävissä klo 17.30 alkaen ja kokous alkaa klo 18.00.

Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, valitaan hallituksen jäsenet ja toiminnantarkastajat, käsitellään vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätetään vuoden 2022 jäsenmaksun suuruudesta.

Virallisen kokouksen jälkeen nautitaan luontokuvista ja esityksestä. Biologi ja luontokuvaaja Antti Koli kertoo pääkaupunkiseutumme luonnosta ja sen kuvaamisesta. Häneltä on ilmestynyt kirjat Bussikortilla luontoon (2019) ja Tarkkaile lähiluonnon eläimiä (2021), joiden aiheet ovat illan esityksen pohjana. Esitys sivuaa myös viime vuonna ilmestynyttä kirjaa Retkeilijän vuodenajat. Vuodenaikoihin liittyen kuulemme tarinoita keväisistä Vuosaaren käärmeistä, joita Antti Koli on tarkkaillut ja kuvannut useat vuodet. Lisäksi meille on luvassa vinkkejä, miten omilla kännyköillämme ja tavallisilla kameroillamme saisimme paremmin taltioitua luontoa ympäriltämme. Kokeneimmatkin pääkaupunkiseudun lähimaastossa liikkujat saavat uutta kuultavaa ja ennen kaikkea nähtävää Antti Kolin esityksestä, kuuluuhan hän Suomen luontovalokuvaajien kärkikastiin.

Esityksen jälkeen meillä on mahdollisuus ostaa Antti Kolin kirjoista ainakin Bussikortilla luontoon, Retkeilijän vuodenajat (á 20 €) tai Tarkkaile lähiluonnon eläimiä käteisellä tai tilisiirrolla.

Tilaisuuden järjestelyissä noudatetaan sen hetkisiä koronaohjeita. Kerhoilta on avoin kaikille.

Vastuuhenkilö: Taina Tervahartiala, 050 554 4432.

marras
14
su
Lähiluontoretki Laajasaloon ja Jollakseen
marras 14 @ 11:00 – 14:00

Kokoonnumme Herttoniemen metroaseman R-kioskilla klo 11, josta ajamme lyhyen matkan bussilla. Kävely aloitetaan Kuukiventien alusta Laajasalontien ylittävän sillan kupeesta. Retki jakaantuu kahteen osaan. Laajasalo-osuus kestää n. 3 tuntia (kävelyä n. 7 km), jonka jälkeen voi lopettaa ja hypätä bussiin. Paikka sijaitsee Laajasalontien ja Hevossalmentien risteyksessä.

Halukkaiden kanssa jatkamme Jollakseen, jossa kuljemme suunnilleen samanpituisen matkan kuin Laajasalossa. Retki päättyy bussipysäkille, josta on yhteys Herttoniemen metroasemalle.

Kaupunkiulkoiluvarustuksella ja riittävillä eväillä pärjäät mainiosti. Luontokokemuksien lisäksi kohtaamme kulttuuri-, sota- ja poliittista historiaa sekä kasvavan kaupungin paineen luontoa kohtaan.

Vastuuhenkilö: Juha Karsikas, 040 548 1250, juha.karsikas(at)icloud.com

marras
20
la
Lauantaisauna @ Karjakaivo
marras 20 @ 14:00 – 18:00

Naisten ja miesten vuorot. Ilmoittaudu lämmitysvastaavaksi talkootk(at)lapinkavijat.fi tai puhelimella, 050 353 7637, Kaisa Peuramäki.

marras
27
la
Pikkujoulu Poliisien majalla
marras 27 @ 12:00 – 16:00

Länsiulapanniemi 6, Lauttasaari

Vietämme pikkujoulua Poliisien kesäkodin saunoilla Lauttasaaressa. Päiväohjelmassa yhdessäoloa, grilliruokaa, salaatteja, kahvittelua ja yhteistä ohjelmaa. Leikkimielisiä kilpailuja niin lapsille kuin aikuisillekin. Maahinen on tulossa tapaamaan lapsia taas ja tuo yllätyspussukoita heille. Emme tänäkään vuonna kerää joululahjoja vaan toimimme ympäristövastuullisesti.

Omat pefletit ja ruokailuastiat mukaan sekä saunakamppeet, jos osallistuu saunomiseen.
Poliisien kesäkodin saunojen yhteyteen on rakennettu uusi hieno laituri, johon tulee vielä hienot valaistukset kaiteisiin ja merenpohjaan sekä tukevammat portaat veteen kuin siellä oli.

Autolla pääsee rantaan saakka saunoille, kun kiertää Poliisien kesäkodin päärakennuksen taakse. Bussi 22 tuo lähelle (Reittiopas).

Osallistumismaksu 10 € aikuisilta, lapset ilmaiseksi.

Ilmoittautumiset 21.11. mennessä Marja Luhtalalle, ensisijaisesti sähköpostilla luhtalamarja(at)gmail.com tai 045 264 3901. Ilmoita osallistujien nimet, onko aikuinen / lapsi, osallistutteko vain ulkotapahtumaan vai myös saunomiseen, erikoisruokavaliot ja allergiat.

joulu
6
ma
Itsenäisyyspäivän kävely @ Nuuksio
joulu 6 @ 11:00 – 14:00

Aloitamme kävelyn Haltian parkkipaikalta bussin tulon jälkeen. Kohteena Karjakaivon lähimetsät ja sieltä saunomaan Karjakaivolle. Kesto n. 3 tuntia. Mukaan tarvitset eväät, juomaa, saunavarusteet ja lampun. Vastuuhenkilö ja bussin aikataulutiedot lisätään tähän ilmoitukseen lähempänä tapahtumaa.

joulu
11
la
Talkoot, joulusauna ja -puuro @ Karjakaivo
joulu 11 @ 10:00 – 17:00

Puuhommia ja muuta tekemistä, jotkut ovat onnistuneet poimimaan suppilovahveroitakin. Hyräilyä voi harrastaa ja laulaa yhdessä. Otetaan toisemme ja alueellinen koronaohjeistus huomioon. Avannon voi tehdä, josko jääpeite on jo muodostunut.

Omaa evästä sekä ruokailuvälineet mukaan. Saunan jälkeen saadaan joulupuuroa sekä teetä tai kahvia. Omassa repussa voi tuoda tarjottavaa toisillekin.

Vastuuhenkilö: Kaisa Peuramäki, 050 353 7637

huhti
1
pe
Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
huhti 1 – huhti 9 Koko päivä

Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen kiertämään tuntureita. Majoituspaikoissa Ylläskieppi (Kieppi 3 ja 4) sekä Risto Joensuu (Vimpa, Kielas, rivitalon pääty) on 34 petipaikkaa. Huoneet ovat pääosin 2 hh, osa 3 hh ja osa parvipaikalla. Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat majoitukseen. Jokaisessa majapaikassa on sauna, suihku, 1–2 wc:tä, perusastiasto, ruoan valmistukseen tarvittava välineistö, jääkaappi ja TV.

Matkan hinta on 400–450 € sisältäen junamatkat Hki–Kolari–Hki makuupaikalla ja bussikuljetuksen Kolari-Äkäslompolo–Kolari sekä majoituksen. Hinta täsmentyy, kun VR antaa tietoja. Maksutiedot ilmoitetaan osallistujille tammikuussa.

Ylläshuminan ruokatarjous (7 vrk): aamiainen ja päivällinen 434 €, aamiainen 147 €, päivällinen 308 €. Alle 13-vuotiaat puoleen hintaan. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, valitsetko jonkin Ylläshuminan ruokailuvaihtoehdon. Se laskutetaan osallistumismaksun yhteydessä. Ylläshuminan ruokailuihin ei voi ilmoittautua myöhemmin. Ylläshuminan pubista voi saada pientä suolapalaa ilman etukäteisilmoittautumista.

Äkäslompolon palveluista, tapahtumista yms. löydät tietoa osoitteessa yllas.fi. Aikataulutiedot ja mahdolliset tarkennukset kerrotaan ilmoittautuneille ja lehdessä 1/2022.

Ilmoittautuminen: 31.12.2021 mennessä Juha Karsikkaalle, 040 548 1250,
juha.karsikas(at)icloud.com