Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Matkojen peruutusehdot

  maalis
  4
  to
  Vapaalaskuviikonloppu @ Kukasjärvi
  maalis 4 – maalis 7 Koko päivä

  Huom! Tapahtumalle merkityt aloitus- ja lopetuspäivät eivät sisällä junamatkoja. Alta näet tarkat aikataulut.

  Jos haluat nauttia koskemattomasta puuterilumesta ja Lapista kiireisten keskusten ulkopuolella, niin tämä rento vapaalaskuviikonloppu sopii sinulle! Tapahtuma sopii myös vapaalaskuun tutustumiseen.

  Matkustusaikataulu:
  Lähdemme Helsingistä keskiviikkona 3.3. klo 20.28 yöjunalla Kolariin. Paluu 7.3. yöjunalla Rovaniemeltä 20.57. Helsingissä olemme maanantaina 8.3. aamulla
  klo 9.15. Junaan/junasta voi nousta myös väliasemilta. Jos on kiire, niin matka-aika lyhenee vaihtamalla Tampereella. Osallistumisvahvistuksen saatuasi voit ostaa liput itse. Voit saapua myös muulla kyydillä, ole yhteydessä vetäjään.

  Alustava ohjelma:
  4.3. noin klo 11.30 lähdemme Kolarista Äkäslompoloon. Äkäslompolossa syömme lounaan ja käymme kaupassa. Kolarin ja Kukasjärven välillä pöllyttämme puuteria jossain. Päivänvaloa retkemme aikaan on noin kymmenen tuntia välillä 7.30–17.30 ja varsinkin ensimmäisenä päivänä voi otsalampusta olla hyötyä.
  5.3. on tarkoitus laskea Pikku-Kukasvaaralla, joka on Suomen vapaalaskun tuntematon helmi. Pikku-Kukasvaara on hieno ja turvallinen paikka omatahtiseen vapaalaskuun!
  6.3. laskemme joko Pikku-Kukasvaaralla tai lähirinnettä kauempana.
  7.3. lähdemme junalle, mutta matkan varrelta, kenties Aakenukselta, löytynee vielä laskettavaa! Rovaniemellä on tarkoitus syödä päivällinen.

  Varustus:
  Vapaalaskusukset nousukarvoineen ja siteisiin sopivat monot tai Splitboard tykötarpeineen. Myös laskettelusukset, nousukarvat ja hiihdon mahdollistavat adapterit siteisiin riittävät. Jos haluat lähteä lumilaudalla ja lumikengillä, niin varaudu mahdollisesti hieman raskaampaan retkeen. LA-puhelin, kypärä, reppu ja lumiturvallisuusvarustus. Otsalamppu. Ole yhteydessä retken vetäjään, jos sinulla ei ole kaikkea tarvittavaa varustusta, eiköhän me puuttuvat varusteet jostain saada haalittua.

  Vapaalaskuvarusteiden lisäksi tarvitset makuupussin sekä muut Kukasjärven eräkämpällä majoittumisen mahdollistavat varusteet. Ahkio helpottaa varusteiden kuljettamista Kukasjärvelle, mutta ei ole välttämätön. Kämpällä on patjat ja tyynyt sekä tavallisimmat ruokailussa tarvittavat varusteet.

  Ruokailut Kukasjärvellä:
  Yhteinen aamupuuro ja kahvi/tee, oma retkilounas ja muu retkimuona, yhteinen päivällinen. Päivällinen valmistetaan vuorotellen kaikille (jokainen osallistuu kerran).

  Kustannukset:
  Jokainen maksaa matkansa sekä lounaat ja päivälliset. Luultavasti syömme yhden lounaan ja yhden päivällisen kahvilassa tai ravintolassa, muuten valmistamme ruoat itse. Majoittuminen maksaa 27 €/osallistuja. Aamupuurot, kahvit ja siirtymiset Lapissa kustantavat noin 40 €/osallistuja.

  Ilmoittautuminen:
  Ilmoittaudu nopeasti ja rohkeasti mukaan! Näillä näkymin vetäjän lisäksi neljä ensimmäistä mahtuu mukaan ilman lisäjärjestelyjä. Ohjelmaa voidaan muokata osallistujien toiveiden mukaan. Esimerkiksi päivä Pallaksella on mahdollinen, jos sää on siihen sopiva. Kysele tarvittaessa lisää!

  Sitovat ilmoittautumiset 14.2. mennessä: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 419 0967.

  maalis
  20
  la
  Talvihuoltoviikko @ Kukasjärvi
  maalis 20 – maalis 27 Koko päivä

  Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu kymmenen talvesta nauttivaa ulkoilijaa, jäseniä ja heidän vieraitaan. Huoltoviikolla talvi on yleensä parhaimmillaan! Isännät ja kokeneemmat vieraat neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta ja halukkaat voivat osallistua ruokakimppaan.

  Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot: Markus Pyhälä,
  markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967. Majoitus on maksullinen.

  huhti
  2
  pe
  PERUTTU! Ylläksen hiihtoviikko @ Äkäslompolo
  huhti 2 – huhti 10 Koko päivä

  Huom! Epävarman koronatilanteen takia hiihtoviikko on peruttu jo tässä vaiheessa, jotta jokainen voi päättää ja järjestää itselleen oman matkan, jos tilanne sen sallii. Katso peruutusilmoitus.

  Jälleen Ylläksen maisemat kutsuvat perinteisen ja vapaan hiihtotyylin edustajia kiertämään ylväitä tuntureita. Majoituspaikat ovat Tikkinen (Kieppi 1,2,3 ja huone 2) sekä Risto Joensuu (Vimpa ja Kielas), yhteensä noin 40 paikkaa. Huoneet ovat pääosin 2h, osa 3h ja osa parvipaikalla. Pyyhkeet ja liinavaatteet kuuluvat majoitukseen. Jokaisessa majapaikassa on sauna ja suihku sekä 1–2 wc:tä.

  Matkan hinta noin 430 € sisältää matkat ja majoituksen. Ennakkomaksu maksetaan tammikuussa ja loppuerä helmikuun loppuun mennessä. Hinta-arvio on vuoden 2020 hintatasoa. Hiihtoviikon osanottomaksu maksetaan tilille FI 18 2142 1800 0138 42 ja viite on 21018.

  Matkat tehdään junalla makuupaikoin H:ki–Kolari–H:ki ja Kolari–Äkäslompolo–Kolari tilausbussilla.
  Junan lähtöajat ovat: meno H:ki pe 2.4. klo 20.28, Kolarissa la 3.4. klo 10.43;
  paluu Kolari la 10.4. klo 18.08, H:gissä su 11.04. klo 08.35.
  Kaksikerroksisessa vaunussa on yhteensä 38 paikkaa. Yläkerrassa on 8 kahden hengen hyttiä, joissa on wc ja suihku. Alakerrassa on 11 kahden hengen hyttiä ja näiden wc ja suihku sijaitsevat käytävällä.

  Majoitustiloissa on keittiö, jossa voi valmistaa tai lämmittää ruuat, keittää kahvit ja säilyttää kylmää tarvitsevat ruuat jääkaapissa. Keittiössä on perusastiat majoituskapasiteetin mukaan.

  Jounin kauppakeskus on noin 20 min kävelymatkan päässä. Kylän keskustaan voi myös matkustaa skibussilla, aikataulut selviävät Kuukkeli-lehdestä tai netistä. Äkäslompolossa on useita hyviä ruokailupaikkoja. Lähimpänä majoitusta on Ylläshumina, Ylläshuminan tarjous vuonna 2021 on aamiainen ja päivällinen 7 vrk 363 €, aamiainen 121 € ja päivällinen 254 €. Lapset alle 13 vuotta puoleen hintaan.

  Perinteisen tyylin rauhallista hiihtoryhmää vetää Jorma ja ripeitä vapaan tyylin hiihtäjiä vetää latu-ura.

  Ilmoittautuminen helmikuun loppuun mennessä ja tiedustelut:
  Jorma Nurmi, 040 766 9093, jorma.nurmi50(at)gmail.com

  PS. Jos koronatilanne on alkuvuodesta huono, niin ennakkomaksujen maksamista siirretään eteenpäin helmikuulle. Viranomaisten päätöksellä, jos tilanne sitä vaatii, matka perutaan, muuten matka toteutuu suunnitelman mukaan. Seurataan tilannetta.

  huhti
  10
  la
  Ahkiovaellus Käsivarren välituntureilla
  huhti 10 – huhti 17 Koko päivä

  Koskapa koronarajoitukset eivät näytä hellittävän, vaellus suuntautuu vähän
  hiljaisempiin maisemiin kuin Haltin reitti. Reitti kulkee autiotupien kautta Ropi-tunturia ympäröivissä maisemissa, mutta takeita sisämajoituksesta ei ole. Sen sijaan kämpissä voi ainakin kuivatella varusteita ja kokkailla, vaikkei petipaikkaa liikenisikään. Kämpissä toimiessa koronatilanne otetaan huomioon.

  Hiihtomatkat ovat 10–15 kilometrin välillä. Lopullinen reitti määräytyy kelien mukaan. Alustava reittisuunnitelma ja hintatiedot löytyvät Lapinkävijästä 1/2021 ja netistä heti kun yksityiskohdat ovat selvillä.

  Juna- ja bussimatkat eivät tule sisältymään hintaan. Yöjunalippu kannattaa ostaa perjantaille 9.4. joko Rovaniemelle tai Kolariin, mutta bussilippua ei vielä. Paluu tapahtuu sunnuntaina 18.4. päiväjunalla Rovaniemeltä.

  Ilmoittautumiset viimeistään 14.3.2021: Raija Hentman, raija.hentman(at)nic.fi

  Mukaan mahtuu kuusi ensimmäistä ilmoittautunutta. Ennakkopalaveri järjestetään maanantaina 15.3. Mikäli osoittautuu tarpeelliseksi, tämän vaelluksen jälkeen voi järjestää toisen vaelluksen eri reittiä.

  huhti
  28
  ke
  Kevätkokous ja kerhoilta
  huhti 28 @ 18:00 – 20:00

  Paikka: Ravintola Nyyrikki, Pohjolankatu 2, 00610 Helsinki

  Koronarajoitusten takia kevätkokous jouduttiin siirtämään myöhemmäksi. Vielä emme tiedä, montako henkilöä saa kokoontua huhtikuun lopulla ja siksi kokoukseen voi osallistua myös Zoom-etäyhteydellä. Hallitus suosittelee etäyhteyden käyttämistä.

  Kokouskutsu tulee kaikille jäsenille postitse maalis-huhtikuun vaihteessa. Kokoukseen pitää ilmoittautua aikavälillä 14.-21.4.2021. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät kokouskutsusta ja lähempänä kokousta tästä ilmoituksesta.

  Mahdollisuuksien mukaan kokouksen jälkeen vietetään myös kerhoiltaa, johon pääsee osallistumaan samalla etäyhteydellä.