Tapahtumakalenteri

Kalenterissa on kaikki yhdistyksen tapahtumat aikajärjestyksessä. Voit myös katsoa erikseen vähintään noin viikon pituiset tapahtumat.

Huom! Yhdistys ei ole vakuuttanut tapahtumien osallistujia, joten jokaiselle osallistujalle suositellaan vahvasti henkilökohtaista matka- ja tapaturmavakuutusta.

Matkojen peruutusehdot
Kimppakyytiohje

kesä
8
la
Kesähuoltoviikko
kesä 8 – kesä 15 Koko päivä

Isännät ovat Kukasjärvellä laittamassa paikkoja kuntoon kesää varten. Majaan mahtuu kesän tuloa tarkkailevia ulkoilijoita – jäseniä ja heidän vieraitaan. Isännät neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta. Loppuviikosta saatetaan poiketa Sodankylän elokuvajuhlilla. Mahdollisista yhteisruokailuista ja muista käytännön järjestelyistä sovitaan osallistujien kesken. Majoitus on maksullinen.

Lisätietoja: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967.

kesä
9
su
Kukkaisvaellus Etelä-Paistuntureille
kesä 9 – kesä 18 Koko päivä

Kevon luonnonpuiston ja Karigasniementien väliin Kaamasmukan kylän kohdalla sijoittuu Paistunturin erämaa-alueen eteläisin osa. Maasto on loivapiirteistä ja helppokulkuista. Alkukesä on ihanaa aikaa: valoisaa on ympäri vuorokauden, linnut laulavat, kurjenkanerva ja sielikkömatot kirjovat tunturien rinteitä. Räkkäaika on vasta edessäpäin, sillä yleensä sääsket kuoriutuvat juhannuksen tietämillä. Voi tulla myös räntää ja olla kylmää – ellei sitten satu olemaan hellettä. Mutta sellaista Lapissa on.

Päivämatkat tällä telttavaelluksella vaihtelevat neljän ja kolmentoista karttakilometrin välillä. Ruktajärven autiotuvalta teemme yhden yön retken Kevon kanjonin päähän, josta
aukeaa ehkä Kevonreitin komein näkymä kanjoniin. Sieltä palaamme samaa reittiä takaisin Ruktajärvelle ja lopuksi Sulaojan parkkipaikalle.

Matkaan lähdetään junalla sunnuntai-iltana 9.6. ja palataan tiistaina aamulla 18.6. Mikäli täytyy päästä kotiin lähtöä seuraavan viikonlopun aikana (16.6.), käynnin kanjonin päässä voi jättää väliin ja palata omatoimisesti merkittyä reittiä Sulaojan parkkipaikalle. Koko vaellukselle osallistujat yöpyvät vaelluksen päätteeksi Karigasniemessä Hotel Guossissa. Seitsemän osanottajan mukaan laskettuna vaelluksen hinta on 180 €, johon sisältyvät opastus, yöpyminen hotellissa, sauna ja aamiainen. Hinta muuttuu, mikäli osanottajia on enemmän tai vähemmän, tai mikäli kustannukset muuttuvat.

Ilmoittautumisia vastaanottaa Raija Hentman sähköpostiosoitteeseen raija.hentman(at)nic.fi. Vaellukselle otetaan enintään 12 henkeä. Ilmoittautuneiden kannattaa varata junaliput mahdollisimman aikaisin ja jakaa hytti jonkun toisen kanssa. Mikäli et halua, että muut vaellukselle lähtijät näkevät nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi vaellusta koskevissa tiedotteissa, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

Vaellus on täynnä, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa tiedustella.

kesä
14
pe
Veneretki Perämeren kansallispuistoon
kesä 14 – kesä 17 Koko päivä
Ilmakuva merimaisemasta.
Kuva luontoon.fi-sivustolta.

Pitkä viikonloppuretki Perämeren ja Haaparannan kansallispuistoihin. Osallistujat tulevat omatoimisesti Tornioon Leton satamaan aamulla perjantaina 14.6. Matka päättyy iltapäivällä/illalla maanantaina 17.6. Leton satamaan. Olemme merellä 4 päivää erilaisissa kohteissa. Luvassa on majakkasaari, majakoita, karua meriluontoa, paikallisia lajeja ja kauniita hiekkarantoja.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa retken kulkuun. Olemme kaksi yötä varaustuvassa, joten oma makuupussi mukaan. Viimeinen yö on hotellitasoisessa majoituksessa. Sähkölaitteiden lataus ei ole mahdollista ensimmäisinä päivinä.

Retkeen osallistuvat vastaavat itse aterioistaan, sillä ulkosaaristossa ei ole tarjolla ravintolapalveluita. Varauduthan lämpimällä ja säänkestävällä vaatetuksella.

Matkan hinta on noin 277 – 327 €. Huomioithan että matka tapahtuu sekä Ruotsin että Suomen ulkosaaristossa esimerkiksi matkavakuutuksia varten.

Sitovat ilmoittautumiset alkaen maanantaina 20.5. klo 9.00 (huom. lehdessä luki virheellisesti 12.5.) osoitteeseen maria.gustafsson.official(at)gmail.com otsikolla ”Perämeri ilmoittautuminen”.

Peruutettua matkaa emme voi korvata näin lähellä matkan alkamista (30 päivää), mutta jos tilalle on toinen tulija, matka korvataan peruuttaneelle.

Lisätiedot matkanvetäjä Maria Gustafssonilta, 0406763328, maria.gustafsson.official(at)gmail.com.

kesä
29
la
SIIRTYNYT VIIKOLLA ETEENPÄIN: Retki Espoon ulkoilusaareen Gåsgrundiin
kesä 29 @ 13:00 – 20:00
heinä
6
la
Retki Espoon ulkoilusaareen Gåsgrundiin
heinä 6 @ 13:00 – 20:00

Huom! Retki on siirtynyt viikkoa myöhemmäksi lehdessä ilmoitetusta!

Lähdemme saaristoveneellä Otaniemen laiturista (Otaranta 8) klo 13:00.

Tutustumme Gåsgrundin luontokohteisiin (merenrantaniitty, jääkauden muovaama kalliopoimu, rantavalli). Saarella on useita keittokatoksia, joten pääsemme tulistelemaan ja syömään eväitä, sekä uimaranta ja pieni sauna, jossa voi saunoa, jos tilaa riittää. Säänmukainen varustus, hyvät eväät, juomavettä, istuinalusta sekä halutessasi uimapuku ja saunakamppeet mukaan.

Paluuvene Otarantaan lähtee klo 19. Venematka kestää noin tunnin ja se maksetaan itse veneessä (meno-paluu 14 €, alennusryhmät 7 €, alle 7-vuotiaat maksutta).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Sari Haaralalle, haaralasari(at)gmail.com tai 0400 808 911.

heinä
19
pe
Kalottireittiä Kilpisjärveltä Haltin huipulle
heinä 19 – heinä 27 Koko päivä
Autiotupa kesäisessä tunturimaisemassa, pihalla telttoja ja takana järvi.
Pitsusjärven autiotupa matkan varrella (Raija Hentman).

Käsivarren erämaa-alueella kohoavat suurtunturit, joiden huikaisevan luonnon ja elävän porosaamelaisen kulttuurimaiseman halki kulkee yksi maamme vaativimmista vaellusreiteistä, Kalottireitti. Kalottireitti ja Haltin valloitus jalan on monen unelma. Nyt se on mahdollista muutamalle innokkaalle ja reippaalle osallistumalla retkeemme.

Kokoonnumme Kilpisjärvelle pe 19.7. ja vietämme yön lakanoissa ennen aamulla alkavaa vaellusta. Aloitamme vaelluksen la 20.7. Kilpisjärven luontokeskukselta. Vaellamme 7 päivän ajan majoittuen osin teltoissa, osin varaustuvissa. Vaelluksen kruunaa kipuaminen kivikkoista Haltin rinnettä Suomen korkeimmalle kohdalle. Haltin huiputus tapahtuu ilman rinkkoja ja siihen on mahdollisuus kahtena päivänä. Päätämme vaelluksen pe 26.7. Kilpisjärvelle, jossa vietämme yön hotellissa ennen kotimatkaa.

Päivämatkat vaihtelevat 11 – 21 kilometrin välillä ja kaikkiaan matkaa tulee noin 110 km. Vaellus on vaativa sekä pitkien päivämatkojen että maaston vaikeakulkuisuuden takia. Reitillä on myös useita kahlaamalla tehtäviä vesistön ylityksiä.

Mukaan mahtuu 4 vaeltajaa. Vetäjänä toimii Taina Ronkainen ja apuvetäjänä Sari Haarala. Hintaa vaellukselle tulee noin 350 euroa, kun osallistujia on maksimimäärä. Hintaan sisältyy kolme yöpymistä varaustuvissa, yöpymiset ennen vaellusta ja vaelluksen jälkeen Hotelli Kilpiksessä (2 hh, illallinen, sauna, aamiainen) ja vetäjien palvelut.  Matkat Kilpisjärvelle ja takaisin jokainen järjestää itse.

Ilmoittautumiset 1.3. lähtien ja 31.5. mennessä Taina Ronkainen, 040-8018140, taronka(at)gmail.com

Huom! Retkellä on normaalia tiukemmat peruutusehdot: Peruutus viimeistään 40 vrk ennen matkan alkua, veloitetaan toimistokulut 20 €, peruutus viimeistään 30 vrk ennen lähtöä, veloitetaan ennakkomaksu, peruutus viimeistään 14 vrk ennen lähtöä, veloitetaan 50 % matkan hinnasta, peruutus myöhemmin kuin 14 vrk ennen lähtöä, pidätetään koko matkan hinta.

heinä
27
la
Kirkkovenesoutu ja patikkaviikonloppu Lohjalla
heinä 27 – heinä 28 Koko päivä

Lohjanjärvi on Etelä-Suomen suurin järvi, lähes 98 km², ja rantaviivaakin on yli 330 km. On siis selvää, että Lapinkävijöiden kirkkoveneretkellä ehdimme tutustua vain yhteen kolkkaan hienosta vesistöstä. Souturetki alkaa Hiidensalmen satamasta, josta suunnataan ensin etelään järven länsilaidalla. Välillä käydään evästelemässä ja jaloittelemassa, kunnes kokka käännetään pohjoiseen. Ehkä kohteena on Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hankkima saari Lohjanjärvellä. Joka tapauksessa sää vaikuttaa soutuosuuden pituuteen ja ajalliseen kestoon. Illaksi päädymme kapeikkojen kautta Kisakallion urheiluopistolle. Yövymme opiston Rantarinteen perheasunnoissa ja nautimme päivällistä noutopöydästä.

Tuhdin aamupalan jälkeen suuntaamme patikkaretkelle Karnaistenkorven vaihtelevaan maastoon. Retken jälkeen halukkaiden on mahdollista syödä Kisakalliossa lounasta tai käydä kahvilla ennen kuin lähdemme soutamaan takaisin Hiidensalmen satamaan.

Mikäli ilmoittautuu täysi määrä soutajia, eli 14, viikonlopun hinta on 116 €. Hintaan sisältyvät viikonlopun venevuokra, yöpyminen Kisakallion perheasunnoissa, päivällinen ja aamupala sekä patikkaretken opastus. Osanottomaksu nousee, jos soutajia on vähemmän tai jos palveluiden hinnat muuttuvat.

Ilmoittautumiset viimeistään to 18.7. Raija Hentmanille sähköpostiosoitteeseen raija.hentman(at)nic.fi. Tarkemmat ohjeet ja tätä matkaa koskevat peruutusehdot lähetetään ilmoittautuneille.

elo
3
la
Kukasjärven retkeilyllinen talkooviikko
elo 3 – elo 10 Koko päivä

Kukasjärvellä talkoillaan ja retkeillään. Talkoissa niitetään heinät, siivotaan ja kunnostetaan paikkoja. Talkoiden lomassa ehditään retkeilemään opastetusti ja/tai poimimaan vaikkapa hilloja. Sauna lämpenee joka ilta. Mahdollisista yhteisruokailuista ja muista käytännön asioista sovitaan osallistujien kesken.

Yhdistys maksaa menomatkalla kimppataksin Äkäslompolosta Pyhäjärven parkkipaikalle. Taksi lähtee Äkäslompolosta n. klo 13 ja siihen ehtii perjantaina Kolariin lähtevällä yöjunalla sekä siihen liittyvällä Äkäslompolon bussilla.

Paluumatkalle yhdistys maksaa kimppataksin Pyhäjärven parkkipaikalta Kittilään. Taksin lähtöaika sovitaan talkoissa, mutta sillä ehtii 15.20 Rovaniemelle lähtevään bussiin, josta taas ehtii 17.45 etelään lähtevään junaan. Muitakin kyytejä voi käyttää, mutta yhdistys maksaa vain yhden taksin suuntaansa. Yhdistyksen maksama kimppataksi järjestetään vain edellä mainittuina aikoina ja edellä mainituin reitein.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja tarkemmat aikataulut: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967. Majoitus on talkooväelle maksuton.