Viikon pituiset tai yli

Tietoja vaelluksista ja päiväretkiviikoista

Kukasjärven talvihuoltoviikko 21.-28.3.2020

Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu kymmenen talvesta nauttivaa ulkoilijaa, jäseniä ja heidän vieraitaan. Huoltoviikolla talvi on yleensä parhaimmillaan! Isännät ja kokeneemmat vieraat (Raija Hentman seuraavan viikon loppupuolelle asti)  neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta. Majoitus on maksullinen.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967

Ylläksen hiihtoviikko Äkäslompolossa 27.3.-4.4.2020

Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen perinteisen ja vapaan hiihtotyylin harrastajia kiertämään ylväitä tuntureita. Majoituspaikat ovat Tikkinen ja Joensuu, niistä on varattu noin 40 paikkaa hiihtäjille. Huoneet ovat pääosin 2h, osa 3h huoneita ja osa parvipaikkoja.

Matkan hinta on n. 430 €, sis. matkat ja majoituksen. Matkan ennakkomaksu maksetaan tammikuussa ja loppuerä helmikuussa. Matkat tehdään junalla makuupaikoin Helsinki–Kolari–Helsinki ja tilausbussilla Kolari–Äkäslompolo–Kolari. Junan aikataulu on seuraava: H:ki–Kolari pe 27.3. klo 20.28–10.48 ja Kolari–H:ki la 4.4. klo 18.10–08.35.

Majoitustilojen keittiössä on hella, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi. Ruuat voi valmistaa tai lämmittää majapaikassa sekä kylmää tarvitsevat juomat ja ruuan voi sälyttää jääkaapissa. Keittiössä on perusastiat majoituskapasiteetin mukaan. Jounin kauppakeskukseen on n. 20 min kävelymatka.

Äkäslompolossa on useita hyviä ruokailupaikkoja. Lähimpänä on Ylläshumina. Ylläshuminan tarjous v. 2020 on seuraava: Aamiainen ja päivällinen 7 vrk 363 €, aamiainen 121 € ja päivällinen 254 €. Lapset alle 13 v. puoleen hintaan. Ylläshuminan tarjous toteutuu, kun 15 henkilöä ottaa paketin. Perinteisen tyylin rauhallista ryhmää vetää Jorma ja ripeitä vapaan tyylin hiihtäjiä vetää latu-ura.

Ilmoittautuminen helmikuun loppuun mennessä ja tiedustelut: Jorma Nurmi, 040 766 9093, jorma.nurmi50(at)gmail.com.

Hiihtovaellus Pältsalle 4.-12.4.2020

Ruotsin ja Norjan suurtunturit jurottavat käsivarren mitan päässä Kilpisjärveltä ja niiden ääriviivat tervehtivät kaikkia matkalaisia, jotka laskeutuvat maantietä kohti Ala-Kilpisjärveä. Kevättalven leppoisa ahkiovaellus suuntaa Kilpisjärveltä reittiä Retkeilykeskus – Kuohkimajärvi – Gappohytta – Pältsastugan – Pältsan laakso – Pältsastugan – Gappohytta – Kuohkimajärvi – Retkeilykeskus. Päivämatkat vaihtelevat 11 ja 14 karttakilometrin välillä.

Lähtiessä ja palatessa yövytään Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Matkan varrella yövytään tuvissa, Pältsalla vietetään tupaöiden välissä yksi telttayö Pältsan ja Moskogaisen välisessä laaksossa. Siis helppo tapa tutustua talvivaellukseen ja saada kokemusta myös talvitelttailusta. Lapinkävijöillä on vuokrattavia ahkioita. Ennakkopalaverissa 8.3. käydään läpi varustautumista ja muita yksityiskohtia vaelluksesta.

Matkan hinta on 208–315 € osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy kaksi yöpymistä, kaksi saunaa sekä kaksi aamupalaa ja kaksi päivällistä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, petipaikka Kuohkimajärven varaustuvassa mennen tullen, yhteinen juhla-ateria vaelluksen aikana sekä opastus. Norjan ja Ruotsin tupamaksut kukin suorittaa itse, Suomen Ladun jäsenet saavat alennusta. VR:n ryhmämatkojen varausehdot ovat niin huonot, ettei ryhmälippua kannata ottaa näin pienelle porukalle. Oma matka pohjoiseen kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisin, sillä pääsiäisen aika on erittäin varattu. Ryhmä kokoontuu Kilpisjärvellä lauantaina 4.4. ja paluumatkalle lähdetään pääsiäissunnuntaina 12.4.

Ilmoittautumiset: tiedustele vieläkö vaellukselle mahtuu Raija Hentmanilta mieluiten sähköpostitse raija.hentman(at)nic.fi tai jos sähköpostia ei ole, tekstiviestillä numeroon 0400 380 606. Raijalta voi kysellä lisätietoja.

Kukasjärven kesähuoltoviikko 6.-13.6.2020

6.-13.6. Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa ja kesä luultavasti hyvällä alulla. Huoltoviikko on oiva aika vierailla Lapin tukikohdassamme. Isännät neuvovat tarpeen ja kykyjensä mukaan ensikertalaisia ja tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Majaan mahtuu kymmenen yöpyjää ja sauna lämpenee joka ilta. Hyttysistä ei ole juurikaan haittaa pihapiirissä.  Majoitus on maksullinen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967

Retkiviikko Saariselällä 27.6.-4.7.

Viikon aikana tutustumme Saariselän ympäristöön: Kaunispää, Lutto, Iisakkipää, Laanila, Rumakuru… Koska aurinko ei laske vuorokauden aikana, teemme retkiä myös yöllä. Patikkaretkien lisäksi tutustumme myös Kiilopään savusaunaan ja Inarissa käymme saamelaismuseo Siidassa sekä Inarinjärven risteilyllä.

Retken hinta on n. 200 €. Ennakkomaksu (50 €) maksetaan 30.4. mennessä. Loppusumma, joka tarkentuu myöhemmin, maksetaan 31.5. mennessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Hinta sisältää majoituksen tasokkaissa mökeissä, retkiopastukset ja paikalliskuljetukset. Kuljetukset Saariselälle ja sieltä pois jokainen hoitaa itse.

Ilmoittautumiset 20.4. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)
icloud.com

Retkeilyllinen talkooviikko Kukasjärvellä 1.-8.8.2020

Elokuun alussa pidetään talkoot Kukasjärvellä. Yhdistys järjestää edestakaisen kimppakyydin Äkäslompolosta. Aikataulut selviävät myöhemmin. Talkoissa paikat siivotaan sisällä ja laitetaan kuntoon ulkona. Kaikille riittää mielenkiintoista tekemistä. Pari retkeäkin on tarkoitus tehdä. Hyttysistä ei ole juurikaan ollut haittaa. Kimppakyydin lisäksi yhdistys tarjoaa majoituksen, aamupuuron ja kahvit sekä kahvit lounaalla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967

Ruskavaellus Kiilopään maisemissa 4.-13.9.

Lähdemme maastoon Kiilopäältä ja päätämme vaelluksen Tievatuvalle. Matkan varrella löydämme mm. Luulammit, Taajosnokan, Lankopään, Taimenlammen, Suomujoen, Lankojärven ja Raututunturit. Yhdessä yöpymispaikassa vietämme kaksi yötä, jolloin välipäivänä voi levätä leirissä tai osallistua päiväretkelle kevyemmällä kantamuksella.
Retken vetäjinä toimivat Juha Karsikas ja Jorma Nurmi.

Juna lähtee Helsingistä Rovaniemelle perjantaina 4.9. illalla. Sieltä jatkamme bussilla vaelluksen lähtöpisteeseen. Takaisin Helsingissä olemme sunnuntaina 13.9. aamulla.

Retken hinta on n. 350 € sisältäen juna- ja bussimatkat, yöpymisen vaelluksen jälkeen (sauna, illallinen, aamiainen) ja oppaiden palvelut. Ennakkomaksu (100 €) maksetaan 20.5. mennessä. Loppusumma, joka tarkentuu myöhemmin, maksetaan 15.6. mennessä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille erikseen. Retkelle otetaan mukaan 18 vaeltajaa.

Ilmoittautumiset 20.5. mennessä: Juha Karsikas 040 548 1250, juha.karsikas(at)
icloud.com.