Viikon pituiset tai yli

Tietoja vaelluksista ja päiväretkiviikoista

Kukasjärven talvihuoltoviikko 21.-28.3.2020

Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa. Majaan mahtuu kymmenen talvesta nauttivaa ulkoilijaa, jäseniä ja heidän vieraitaan. Huoltoviikolla talvi on yleensä parhaimmillaan! Isännät ja kokeneemmat vieraat (Raija Hentman seuraavan viikon loppupuolelle asti) neuvovat tarpeen mukaan ensikertalaisia tai muuten tiedonjanoisia. Retkiseuraakin voi löytyä. Sauna lämpenee joka ilta. Majoitus on maksullinen.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja aikatauluneuvot: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi, 040 419 0967

Ylläksen hiihtoviikko Äkäslompolossa 27.3.-4.4.2020

Ylläksen maisemat kutsuvat jälleen perinteisen ja vapaan hiihtotyylin harrastajia kiertämään ylväitä tuntureita. Majoituspaikat ovat Tikkinen ja Joensuu, niistä on varattu noin 40 paikkaa hiihtäjille. Huoneet ovat pääosin 2h, osa 3h huoneita ja osa parvipaikkoja.

Matkan hinta on n. 430 €, sis. matkat ja majoituksen. Matkan ennakkomaksu maksetaan tammikuussa ja loppuerä helmikuussa. Matkat tehdään junalla makuupaikoin Helsinki–Kolari–Helsinki ja tilausbussilla Kolari–Äkäslompolo–Kolari. Junan aikataulu on seuraava: H:ki–Kolari pe 27.3. klo 20.28–10.48 ja Kolari–H:ki la 4.4. klo 18.10–08.35.

Majoitustilojen keittiössä on hella, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja jääkaappi. Ruuat voi valmistaa tai lämmittää majapaikassa sekä kylmää tarvitsevat juomat ja ruuan voi sälyttää jääkaapissa. Keittiössä on perusastiat majoituskapasiteetin mukaan. Jounin kauppakeskukseen on n. 20 min kävelymatka.

Äkäslompolossa on useita hyviä ruokailupaikkoja. Lähimpänä on Ylläshumina. Ylläshuminan tarjous v. 2020 on seuraava: Aamiainen ja päivällinen 7 vrk 363 €, aamiainen 121 € ja päivällinen 254 €. Lapset alle 13 v. puoleen hintaan. Ylläshuminan tarjous toteutuu, kun 15 henkilöä ottaa paketin. Perinteisen tyylin rauhallista ryhmää vetää Jorma ja ripeitä vapaan tyylin hiihtäjiä vetää latu-ura.

Ilmoittautuminen helmikuun loppuun mennessä ja tiedustelut: Jorma Nurmi, 040 766 9093, jorma.nurmi50(at)gmail.com.

Hiihtovaellus Pältsalle 4.-12.4.2020

Ruotsin ja Norjan suurtunturit jurottavat käsivarren mitan päässä Kilpisjärveltä ja niiden ääriviivat tervehtivät kaikkia matkalaisia, jotka laskeutuvat maantietä kohti Ala-Kilpisjärveä. Kevättalven leppoisa ahkiovaellus suuntaa Kilpisjärveltä reittiä Retkeilykeskus – Kuohkimajärvi – Gappohytta – Pältsastugan – Pältsan laakso – Pältsastugan – Gappohytta – Kuohkimajärvi – Retkeilykeskus.

Lähtiessä ja palatessa yövytään Kilpisjärven retkeilykeskuksessa. Matkan varrella yövytään tuvissa, Pältsalla vietetään tupaöiden välissä yksi telttayö Pältsan ja Moskogaisen välisessä laaksossa. Siis helppo tapa tutustua talvivaellukseen ja saada kokemusta myös talvitelttailusta. Lapinkävijöillä on vuokrattavia ahkioita. Mukaan mahtuu 7 vaeltajaa. Ennakkopalaverissa käydään läpi varustautumista ja muita yksityiskohtia vaelluksesta.

Matkan hinta on 208–315 € osanottajamäärästä riippuen. Hintaan sisältyy kaksi yöpymistä, kaksi saunaa sekä kaksi aamupalaa ja kaksi päivällistä Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, petipaikka Kuohkimajärven varaustuvassa mennen tullen, yhteinen juhla-ateria vaelluksen aikana sekä opastus. Norjan ja Ruotsin tupamaksut kukin suorittaa itse, Suomen Ladun jäsenet saavat alennusta. VR:n ryhmämatkojen varausehdot ovat niin huonot, ettei ryhmälippua kannata ottaa näin pienelle porukalle. Oma matka pohjoiseen kannattaa hankkia mahdollisimman aikaisin, sillä pääsiäisen aika on erittäin varattu. Ryhmä kokoontuu Kilpisjärvellä lauantaina 4.4. ja paluumatkalle lähdetään pääsiäissunnuntaina 12.4.

Ilmoittautumiset viimeistään 8.3.2020 vaelluksen vetäjälle Raija Hentmanille mieluiten sähköpostiin raija.hentman(at)nic.fi tai jos sähköpostia ei ole, tekstiviestillä numeroon 0400 380 606. Raijalta voi kysellä lisätietoja. 

Kukasjärven kesähuoltoviikko 6.-13.6.2020

Isännät ovat Kukasjärvellä huoltohommissa viikolla 25. Kittilän Lapin luonto mitä ilmeisimmin heräilee kesään. Kukasmajaan mahtuu10 alkukesästä nauttivaa retkeilijää tai oleilijaa. Isännät auttavat ja neuvovat retkeilijöitä ja oleilijoita kykyjensä mukaan. Majoitus normaalihinnoin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967

Retkeilyllinen talkooviikko Kukasjärvellä 1.-8.8.2020

Kukasjärvellä laitetaan paikat kuntoon viikolla 32! Talkootöiden ohessa halukkaat ehtivät tekemään pari retkeä. Yhdistys tarjoaa talkoolaisille opastuksen, aamupuurot, kahvit ja majoituksen. Yhdistys maksaa myös talkoolaisten kimmpakyydit 1.8. Äkäslompolosta Pyhäjärvelle ja 8.8. Pyhäjärveltä Kittilään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Markus Pyhälä, markus.pyhala(at)lapinkavijat.fi tai 040 41 90 967