Koulutustoimikunta

Koulutustoimikunta perustettiin vuonna 2002 täydentämään HSL:n toimintakuviota

Koulutustoimikunnan tavoitteena on antaa jäsenistölle mahdollisuus kehittää tietämystään sekä luonnosta ja sen ilmiöistä, Lapista sen omaleimaisine kulttuureineen että retkeilyn moninaisista tiedoista ja taidoista. Varsinkin turvallisuutta lisäävä tietous on tärkeää. Jäsenistön toiveet ovat ilman muuta tervetulleita ja niitä voi lähettää sähköpostiini tai rimpauttaa kotinumerooni.

Yhteistyötä ja ihmisiä

Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa on lisännyt mahdollisuuksia tarjota laadukkaita kursseja. Viimeisimmät esimerkit ovat tehoensiapukoulutus Kavtsin kanssa elokuussa ja keväällä toteutunut kasviharrastajan kurssi yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa.

Niin koulutus- kuin kaikissa muissakin toimikunnissa koko toiminta perustuu asiasta innostuneisiin, idearikkaisiin ihmisiin.  Meillä on ollut hyvää onnea siinä, että mukaan on ollut helppo saada uusia, hyviä organisaattoreita. Toimikunnissahan ei ole oleellista olla kaikkitietävä ja –osaava, vaikkei siitä haittaakaan ole. On tärkeämpää olla halukas ottamaan asioista selvää ja huolehtia loppuun saakka tapahtuman järjestämiseen liittyvistä monista asioista.

Mistä kurssit tulevat?

Seuraavan vuoden toimintasuunnitelma laaditaan syys-lokakuussa, jolloin ideariihessä heitellään kaikenlaisia ajatuksia kurssikoppaan. Sieltä sitten poimitaan seuraavan vuoden tapahtumat ja sijoitetaan ne muiden toimikuntien ohjelmat huomioiden kalenteriin.

Kurssiaiheita on aina enemmän kuin on mahdollisuuksia vuodessa toteuttaa, sillä kaikille toimikunnille pitää olla tasapuolisesti aikaa toteuttaa ideoitaan. Onneksi vuodet eivät ole vielä loppumassa varastosta.

Laatua kursseille

HSL:n muuttuminen riippumattomaksi yhdistykseksi (v. 2002) kohensi rahatilannettamme niin paljon, että asiantuntijoiden pyytämät palkkiot eivät ole este kurssien järjestämiselle. Maksuttomat tai hinnaltaan edulliset kurssit ovat paras tapa pistää jäsenmaksut kiertoon ja hyödyttämään meitä kaikkia.

Raija Hentman

(Kirjoitus Lapinkävijä-lehdessä N:o 98, 1/2005)