Rauhaisaa joulua ja ulkoilullista uutta vuotta!

Pandemian jatkumisen myötä ulkoilun suosio jatkunee myös ensi vuonna – luultavaa on, että ulkoilu ja luonnonrauhasta nauttiminen jäävät pysyväksi osaksi ihmisten haaveita. Helsingin Seudun Lapinkävijöillä on rauhaisat tukikohdat Karjakaivolla ja Kukasjärvellä, mukavia retkiä ja paljon tietotaitoa ulkoiluun ja luonnossa oleiluun liittyen. Näinä kotoilun aikoina voi selailla vaikka vanhoja Lapinkävijä -lehtiä. Niistä saa tietoa ja ideoita. Lehdet löytyvät tämän sivuston ”tiedotus” osiosta.

Kukasmajan ja Goados kodan voi varata omaan käyttöön tai niistä voi varata yhden tai useamman petipaikan. Karjakaivoa tai sen osaa ei voi varata omaan käyttöön. Toki pandemian ollessa pahimmillaan, on tätä sääntöä hieman venytetty. Karjakaivon käyttöön liittyen yhdistyksellä on netissä saunakalenteri, jossa voi ilmoitella saunomisaikeistaan ja näin rajoitusaikana vähän muistakin aikeista. Kalenterilla on tavoiteltu koronaturvallista saunomista, puiden säästymistä ja uudenlaista yhteisöllisyyttä – kalenteria käyttämällä saattaa saunan liepeillä helpommin tavata toisenkin Lapinkävijän. Jos saunakalenteri ei ole tuttu, niin ohjeita voi kysellä jasenasiat(at)lapinkavijat.fi -osoitteesta.

Myös kalenteria tuntemattomille ja ex-tempore kävijöille pitää olla mahdollisuus saunomiseen ja tilojen käyttöön. Puolentoista tunnin saunailmoitusta voi tarvittaessa lyhentää vaikkapa puolella tunnilla ja näin kahdesta perättäisestä ilmoituksesta tuleekin kolme tunnin pätkää saunomiseen. Sopu sijaa antaa! Karjakaivolla voi sopimalla ja tervettä retkeilyjärkeä käyttämällä pitää etäisyyksiä. Alamaja, tupa ja keittiö takahuoneineen tarjoavat kolme erillistä tilaa, joissa pystyy oleskelemaan ja itseään huoltamaan omalla porukalla.

Jos Kukasjärvelle lähtee, niin kannattaa olla sen verran varovainen, ettei vie koronaa mukanaan. Periltä sitä ei todennäköisesti saa. Toivottavasti ensi vuosi sujuu edellisiä paremmin!

t. Markus